Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2024
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο απίστευτος λόγος που Ιταλικό εστιατόριο αποφάσισε να βγάλει από το μενού τη δημοφιλή καρμπονάρα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟ απίστευτος λόγος που Ιταλικό εστιατόριο αποφάσισε να βγάλει από το μενού τη δημοφιλή καρμπονάρα
spot_img

Ή θα φας καρμπονάρα ή θα πας αλλού…

Αν λαχταράτε αυθεντικό ιταλικό φαγητό, ό,τι επιθυμείτε θα το βρείτε σε ένα παραδοσιακό Ιταλικό εστιατόριο… εκτός κι αν στην πραγματικότητα, έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας…

Πιστός στην ιταλική γαστρονομία, ο Bottega Prelibato, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Shoreditch του Λονδίνου μένει κολλημένος στην παράδοση! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να σταματήσει να σερβίρει ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά πιάτα ζυμαρικών, την καρμπονάρα, γιατί οι πελάτες του ζητούσαν συνεχώς να προσθέσει κάτι, όπως κοτόπουλο και μανιτάρια που μετατρέπει την σπεσιαλιτές σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από καρμπονάρα!

Δείτε επίσης: Γυαλιά μέσα σε ξηρούς καρπούς – Κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού σε στόμα, λαιμό και έντερο

Δείτε επίσης: Η σπιτική μάσκα με απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας, που λειτουργεί σαν μπότοξ

Η δική του συνταγή είναι πιστή στους κρόκους των αυγών, στο τυρί Πεκορίνο, στο guanciale και σε μαύρο πιπέρι, και ελπίζει κάποια στιγμή ότι οι πελάτες θα καταλάβουν γιατί δεν πρόκειται να υποχωρήσει ποτέ στην ακεραιότητα του πιάτου. «Είμαστε περήφανοι για τη συνταγή μας… χωρίς κρέμα ή άλλα πρόσθετα. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε επίσης ότι δεν συμμερίζονται όλοι τη γεύση μας για αυτό το κλασικό πιάτο. Μερικοί από εσάς μας ζήτησαν να προσθέσουμε κρέμα, μανιτάρια, κοτόπουλο ή άλλα συστατικά στην καρμπονάρα μας. Κάποιοι είπαν ότι ήταν πολύ αλμυρή, άλλοι ότι δεν ήταν αρκετά κρεμώδης.”

Αλλά ο Bottega Prelibato δεν πρόκειται να υποχωρήσει, δηλώνοντας περαιτέρω: “Καλή απόφαση; Κακή απόφαση; Δεν ξέρουμε. Μπορείτε να μας το πείτε στα σχόλια. Ωστόσο, ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι σεβόμαστε τις προτιμήσεις σας. αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς για την ποιότητα και την αυθεντικότητά μας». Κατά συνέπεια, το εστιατόριο σταμάτησε να σερβίρει το δημοφιλές πιάτο, προς μεγάλη απογοήτευση των θαμώνων του.

Ένας δυσαρεστημένος πελάτης έγραψε: “Εσείς ζητάτε συγγνώμη; Αυτό είναι γελοίο. Φτιάχνω την καρμπονάρα μου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και είναι ο αυθεντικό”, ενώ ένας άλλος είπε: “Μπράβο, η καρμπονάρα σερβίρεται μόνο με έναν τρόπο, με τον ΙΤΑΛΙΚΟ τρόπο», ενώ ένας τρίτος τόνισε: «Αν θέλουν κρέμα/μανιτάρια/κοτόπουλο κλπ, υπάρχουν πολλοί δήθεν Ιταλοί σεφ πρόθυμοι να μαγειρέψουν ό,τι σκουπίδι ζητήσει ο πελάτης».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Στην Ελλάδα το ECDC – Απειλούνται οι ασθενείς στα ελληνικά νοσοκομεία από την εξάπλωση πολυανθεκτικών βακτηρίων

Επίσκεψη εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κέντρο πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων στην Ελλάδα για την μικροβιακής αντοχής (AMR) κατόπιν αιτήματος των εθνικών αρχών.

Και άλλος σπάνιος τύπος σαλμονέλας σε Ιταλική ρόκα

Νέα ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από ρόκα προέλευσης Ιταλίας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο