Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η γεύση της σοκολάτας στα Advent Calendars είναι διαφορετική;

ΑρχικήΟικιακάΓιατί η γεύση της σοκολάτας στα Advent Calendars είναι διαφορετική;
spot_img

Η σοκολάτα που δεν είναι… σοκολάτα!

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ένα σκοτεινό, κρύο, μίζερο πρωινό του Δεκέμβρη πιο υποφερτό, αυτό είναι η σοκολάτα. Συγκεκριμένα το μικροσκοπικό σοκολατάκι που κρύβεται μέσα στο τετραγωνάκι της ημέρας στο Χριστουγεννιάτικο Advent ημερολόγιο.

Η σοκολάτα ημερολογίου Advent είναι συνήθως αρκετά λεπτή και γενικά εμφανίζεται ως τετράγωνο με στρογγυλεμένες γωνίες και ανάγλυφο σχήμα στην επιφάνειά της. Αυτό σημαίνει ότι θα λιώσει γρήγορα όταν το βάλετε στη γλώσσα σας και η σχετικά μεγάλη επιφάνεια σημαίνει ότι οι γευστικοί σας κάλυκες δέχονται αρκετά έντονη γεύση.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η γεύση της συγκεκριμένης σοκολάτας, ωστόσο, δεν μοιάζει με εκείνη της σοκολάτας που έχουμε συνηθίσει να τρώμε. Λοιπόν ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις. Όλα εξαρτώνται από το ημερολόγιο που έχετε επιλέξει να αγοράσετε.

Εάν αγοράσετε ένα επώνυμο ημερολόγιο από έναν κατασκευαστή σοκολάτας, τότε μπορείτε να περιμένετε ότι η γεύση της σοκολάτας είναι παρόμοια με την κανονική, ακόμα κι αν το μέγεθος και το σχήμα της λιχουδιάς είναι πολύ διαφορετικά.

Εάν έχετε αγοράσει ένα ημερολόγιο από εταιρεία άγνωστη σε εσάς εννοείται ότι θα γευτείτε ένα είδος σοκολάτας που δεν τρώτε συχνά ή ακόμη, δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

Η σοκολάτα που δεν είναι… σοκολάτα!

Η φθηνή σοκολάτα συχνά δεν είναι καθόλου «πραγματική» σοκολάτα: είναι κάτι που ονομάζεται απομίμηση σοκολάτας, που σημαίνει ότι αντί να παρασκευάζεται με βούτυρο κακάο, γίνεται με φθηνότερα λιπαρά. Κατά πάσα πιθανότητα, είναι φτιαγμένο με φοινικοπυρηνέλαιο, ή πιθανώς λάδι καρύδας. Αυτό του δίνει μια διαφορετική γεύση από την αληθινή σοκολάτα και μπορεί επίσης να του δώσει μια ελαφρώς διαφορετική υφή, κάνοντάς το να φαίνεται ελαφρώς κέρινο ή λίγο λιπαρό. Η απομίμηση σοκολάτας είναι στην πραγματικότητα πιο εύκολο να δουλευτεί και να πάρει διάφορα σχήματα, και αυτό, μαζί με τη χαμηλότερη τιμή, σημαίνει ότι είναι ιδανική για ημερολόγια Advent.

Η απομίμηση σοκολάτας έχει λιγότερο πολύπλοκη και συναρπαστική γεύση από την πραγματική σοκολάτα και τείνει να περιέχει περισσότερη ζάχαρη. Αυτό την κάνει πιο γλυκιά, αλλά μειώνει το βάθος της γεύσης της σοκολάτας. Η πραγματική σοκολάτα έχει πολλές και ποικίλες γευστικές νότες που δεν τις βρίσκει κανείς στις απομιμήσεις. Ανάλογα με την προέλευση και την επεξεργασία, κάθε καρπός κακάο μπορεί να δώσει λεπτές γεύσεις εσπεριδοειδών, νότες από κόκκινα μούρα ή νότες καφέ και βύνης. Η απομίμηση σοκολάτας δεν χαρίζει τέτοιες γευστικές εμπειρίες.

Η απομίμηση σοκολάτας συνήθως περιέχει τα ακόλουθα συστατικά σε ποικίλες αναλογίες:

  • Σκόνη κακάο (8% έως 18%),
  • Λίπος (35% έως 40%), με τη μορφή φυτικών ελαίων (έλαια σόγιας, βαμβακόσπορου, καρύδας ή φοινικέλαιου).
  • Γλυκαντικά (40% έως 55%), με τη μορφή ζάχαρης, σιροπιού καλαμποκιού, σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης ή άλλων συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  • Γαλακτοματοποιητές (σε μικρή ποσότητα), με την μορφή λεκιθίνης σόγιας, ηλίανθου ή αυγού.
  • Άρωμα (σε μικρή ποσότητα), με τη μορφή βανίλιας (που βοηθά στην ενίσχυση της γεύσης σοκολάτας), βανιλίνης ή άλλων αρωμάτων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο