Πάνω από 400 επαγγελματίες του κλάδου HoReCa, σεφ, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι αλυσίδων εστιατορίων συγκεντρώθηκαν σε ένα αποκλειστικό event, για το μέλλον της εστίασης.
Την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2024, η Unilever Food Solutions (UFS) φιλοξένησε στο Ωδείο Αθηνών για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κορυφαίο παγκόσμιο γαστρονομικό γεγονός, Future Menus, που έχει ήδη ταξιδέψει σε πόλεις όπως η Σιγκαπούρη, η Στοκχόλμη και το Ριάντ.
Πάνω από 400 επαγγελματίες του κλάδου HoReCa, σεφ, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι αλυσίδων εστιατορίων και ειδικοί συνεργάτες συγκεντρώθηκαν σε αυτό το αποκλειστικό event, για να εξερευνήσουν τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της εστίασης, όπως η ανάγκη για βιώσιμες πρακτικές και η προσαρμογή σε νέες διατροφικές συνήθειες. Σε ρόλο συντονιστή, βρέθηκε ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο διάσημος Έλληνας σεφ με διεθνή παρουσία και Culinary Director στο Noema Μυκόνου και στο Bacchanalia Λονδίνου.
Ο Θοδωρής Σακελλαρίου, Γενικός Διευθυντής της Unilever Food Solutions Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που καταφέραμε να διοργανώσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Future Menus, ένα παγκόσμιο γαστρονομικό γεγονός. Η Unilever Food Solutions έφερε στη χώρα μας τις πιο σύγχρονες καινοτομίες στη γαστρονομία, απαντώντας στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου. Από τη βιωσιμότητα έως την τεχνολογική πρόοδο, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε έναν πολύτιμο οδηγό για τους επαγγελματίες της εστίασης που επιθυμούν να εξελιχθούν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διακεκριμένους ομιλητές και συντελεστές, για την πολύτιμη συμβολή τους, αλλά και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.».
Οι οραματιστές της γαστρονομίας στη σκηνή του Ωδείου Αθηνών
Το παρόν έδωσαν καταξιωμένες προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας, παρουσιάζοντας τις βασικότερες τάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα του κλάδου. Η αυθεντία της παγκόσμιας γαστρονομίας Marco Pierre White, βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin και μέντορας του Gordon Ramsay. Ο Michael Caines, βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin, γνωστός για την προτίμησή του στα τοπικά προϊόντα και στις έντονες γευστικές εμπειρίες που αυτά προσφέρουν. Ο Paco Morales, σεφ του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin Noor, που ενσωματώνει ανδαλουσιανή παράδοση με σύγχρονες τεχνικές. Ο Νίκος Ρούσσος, κάτοχος 2 αστεριών Michelin, Executive Chef και Co-founder των εστιατορίων OPSO και kĩma στο Λονδίνο, με εξειδίκευση στη μηδενική σπατάλη θαλασσινών. Ο Θάνος Φέσκος, βραβευμένος με δύο αστέρια κι ένα πράσινο αστέρι Michelin, Executive Chef του Delta Restaurant στην Αθήνα. ΗMiyoko Schinner, ιδρύτρια της Miyoko’s Creamery και πρωτοπόρος στη διάδοση του veganism, ως μία μορφή βιώσιμης διατροφής. ΟBrandon Collins, Corporate Executive Chef στη Unilever Food Solutions Βόρειας Αμερικής, με ηγετική πορεία σε σημαντικά εστιατόρια των ΗΠΑ και η ομάδα των Ελλήνων Chefs της Unilever Food Solutions, Αναστάσιος Αλεξίου, Γιώργος Αγγελόπουλος και Κατερίνα Μεντή.
Η Andrea Petres, Marketing Leader για τη South EU Group της Unilever Food Solutions, με εξειδίκευση στην ηγεσία πολυπολιτισμικών ομάδων, μοιράστηκε την εμπειρία της και insights από τη βιώσιμη ανάπτυξη των brands. Ο καταξιωμένος γαστρονομικός δημοσιογράφος με 37 χρόνια εμπειρίας και μέλος των The World‘s 50 Best Restaurants, Δημήτρης Αντωνόπουλοςεπικεντρώθηκε στην εκτενή του εμπειρία και τα χρήσιμα μαθήματα για το μέλλον, ενώ ο Νίκος Βελλισσαρόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και βραβευμένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την προσφορά του στην εκπαίδευση και τον τουρισμό, μίλησε για τις νέες προοπτικές στην εκπαίδευση στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού.
Το Future Menus Report: οι μελλοντικές τάσεις της εστίασης στα χέρια σας
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το Future Menus Report, το αποτέλεσμα μίας παγκόσμιας έρευνας για τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της γεύσης, αλλά και πρακτικές συμβουλές για να μπορέσουν οι επαγγελματίες της γαστρονομίας να εξελίξουν τα μενού τους. Το Future Menus Report πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία τη UFS με δεδομένα από όλο τον κόσμο. Το Report είναι διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου της UFS: www.unileverfoodsolutions.gr/future-menus.html.
Γαστρονομική Εμπειρία Από Το Μέλλον
Η βραδιά έκλεισε με ένα μοναδικό γεύμα που επιμελήθηκε ο Αναστάσιος Αλεξίου, Head Chef της UFS Ελλάδας & Κύπρου, το οποίο περιλάμβανε πιάτα εμπνευσμένα από τους chefs και τις νέες τάσεις που παρουσιάστηκαν. Για περισσότερες πληροφορίες και πρόσβαση στο Future Menus Report, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της UFS: www.unileverfoodsolutions.gr/future-menus.html.