Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τζατζίκι με σαλμονέλα – Άμεση ανάκληση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤζατζίκι με σαλμονέλα - Άμεση ανάκληση
spot_img

Τα μολυσμένα αγγούρια «μαγάρισαν» το αγαπημένο ελληνικό ντιπ

Πιατέλα ορεκτικών με σαλατικά Μεσογείου της εταιρείας F&S Fresh Foods, ανακαλεί ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σε επτά πολιτείες λόγω πιθανής μόλυνσης από σαλμονέλα. Σύμφωνα με την ειδοποίηση ανάκλησης πρόκειται για το προϊόν ψυγείου “Mediterranean Inspired Party Tray” στο οποίο το τζατζίκι, “Grecian Delight Tzatziki” όπως αναφέρεται, είναι μολυσμένο με τα επικίνδυνα βακτήρια.

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν πωλήθηκαν μόνο στα σούπερ μάρκετ Ralph’s στην Καλιφόρνια και στα καταστήματα Smith’s στις πολιτείες Αριζόνα, Αϊντάχο, Μοντάνα, Νεβάδα, Γιούτα και Γουαϊόμινγκ. Δεν είχε αναφερθεί καμία ασθένεια που να σχετίζεται με την ανάκληση.

Οι πιατέλες ορεκτικών συσκευάζονται σε πλαστική μεμβράνη και περιλαμβάνουν είδη όπως πίτα, βερίκοκα, ελιές, τυρί φέτα και ατομικά δοχεία με ντιπ τζατζίκι. Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν ημερομηνίες “πώλησης” από 27/11/24 έως 24/11/24 και έναν κωδικό που αρχίζει με “GH” και τελειώνει σε τριψήφιους αριθμούς από το 325 έως το 339.

Οι πελάτες που αγόρασαν και εξακολουθούν να διαθέτουν τις ανακληθείσες πιατέλες ορεκτικών πρέπει να απορρίψουν το προϊόν και να “καθαρίσουν και να απολυμάνουν τις επιφάνειες” που ήρθαν σε επαφή με το φαγητό.

Για όλα φταίνε τα … αγγούρια

Η ανάκληση ξεκίνησε επειδή η δυνητικά μολυσμένη σάλτσα τζατζίκι περιέχει προηγουμένως τα ανακλειθέντα λόγω σαλμονέλας αγγούρια που προμήθευε η Sunfed Produce. Δεκάδες άνθρωποι έχουν αρρωστήσει σε εθνικό επίπεδο από σαλμονέλα που συνδέεται με τα αγγούρια της εν λόγω εταιρείας από τότε που ανακοινώθηκε η ανάκληση στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η σαλμονέλα είναι η πιο κοινή αιτία τροφικής δηλητηρίασης στη χώρα, ενώ οι ανησυχίες για μόλυνση από το παθογόνο είναι ένας σχετικά κοινός λόγος για τις ανακλήσεις τροφίμων.

Γιατί η σαλμονέλα «χτυπάει» τα αγγούρια;

Σύμφωνα με επιστήμονες τροφίμων η θερμοκρασία συντήρησης έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της σαλμονέλας ενώ τα άνθη στις καλλιέργειες είναι μία σημαντική οδός μέσω της οποίας η σαλμονέλα εσωτερικεύεται σε υψηλό ποσοστό στα αγγούρια. Κατά τη διάρκεια της φυτικής παραγωγής, τα φυτά μπορεί να μολυνθούν με σαλμονέλα μέσω μη επεξεργασμένου βιολογικά τροποποιημένου εδάφους ζωικής προέλευσης ή νερού, ειδικά εάν χρησιμοποιείται γενική άρδευση με επιφανειακά νερά. Μελέτες περιβαλλοντικής επιτήρησης έχουν αποκαλύψει τα επιφανειακά ύδατα και τα ιζήματα ως τις πιο κοινές πηγές σαλμονέλα. Εκτός από τη διασπορά και τον αποικισμό μέσω του νερού, η σαλμονέλα έχει αποδειχθεί ότι επιβιώνει για μεγάλες χρονικές περιόδους στο περιβάλλον ακόμη και για περίοδο 40 ημερών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο