Η συνταγή για «τεμπέληδες» μάγειρες και πραγματικά κάνει όσα υπόσχεται…
Έχετε πειραματιστεί κι εσείς με διάφορες μεθόδους για να πετύχετε τις τέλειες ψητές πατάτες αλλά χωρίς να πετύχετε το υποσχόμενο αποτέλεσμα;
Ή μήπως υπάρχουν ακόμη κάποιες μέθοδοι που έχετε σταμπάρει αλλά δεν έχετε δοκιμάσει γιατί θέλουν πολλή προετοιμασία;
- Δείτε επίσης: Οι 12 μεγάλες ανακλήσεις που θα στοιχειώνουν πάντα τον βασιλιά των τσιπς και σνακς Frito-Lay
Η παρακάτω συνταγή που ανήκει στον διευθυντή της σχολής μαγειρικής The Grand στο York, Marc Williams, και τον συνεργάτη του Joe White, επικεφαλής σεφ στο 10 Tib Lane στο Μάντσεστερ, είναι για «τεμπέληδες» μάγειρες και πραγματικά κάνει όσα υπόσχεται…
- Δείτε επίσης: Μαύρη σοκολάτα: Οι δημοφιλείς μάρκες που «πάτωσαν» στις δοκιμές του Öko-Test
- Δείτε επίσης: Και άλλο ένα βρέφος πέθανε από το μολυσμένο κοτόπουλο
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε όσο χρειάζεται για να σταματήσει ο ατμός”, επειδή το νερό που είναι παγιδευμένο στις άκρες της πατάτας εμποδίζει το σωστό τσιγάρισμα και πιτσιλάει όταν εισάγεται στο λάδι. Ίσως είναι ακόμη καλύτερο να τις βράσετε από την προηγούμενη μέρα και να τις αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Μαγείρεψτε τις σε ένα ταψί με προθερμασμένο λάδι.
Ποτέ δεν θα έχετε φάει πιο τραγανή ψητή πατάτα εξωτερικά με πιο αφράτο κέντρο! Σχεδόν μοιάζει σαν πατάτα με ζαχαρωτό στη μέση.
- Δείτε ακόμη: Συσκευασμένα χριστουγεννιάτικα κέικ – Η ετικέτα δείχνει την ποιότητα
- Δείτε ακόμη: Απαράδεκτο: Εστιατόριο αρνήθηκε να εξυπηρετήσει μαθητές επειδή ήταν ΑΜΕΑ
Συμβουλές για την ψητή πατάτα
- Η επιλογή της πατάτας έχει σημασία. Τα στρογγυλά πατατάκια είναι μια καλή επιλογή
- Χρησιμοποιείστε ηλιέλαιο αντί για ελαιόλαδο – δεν θα παρατηρήσετε τη διαφορά και μάλιστα κάποιοι σεφ πιστεύουν ότι το πιο ακριβό ελαιόλαδο δεν είναι το καλύτερο για τη συγκεκριμένη δουλειά.