Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά: Οι καταναλωτές στρέφονται στο βιολογικό γάλα – Ήττα για την Alra foods

ΑρχικήΝέαΝέο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά: Οι καταναλωτές στρέφονται στο βιολογικό γάλα - Ήττα για την Alra foods
spot_img

Αύξηση 700% των παραγγελιών για βιολογικό γάλα!

Η φάρμα βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων, Acorn Dairy, δέχτηκε 700% αύξηση των παραγγελιών εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το πρόσθετο Bovaer της Arla Foods που χρησιμοποιείται για τη μείωση του μεθανίου μέσω της αλλαγής της βιολογίας του εντέρου της αγελάδας και έχει κηρυχθεί ασφαλές τόσο από τις βρετανικές όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

Μετά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ που αντιμετωπίζει η παγκόσμια γαλακτοβιομηχανία Arla Foods που προμηθεύει μεγάλες και μικρές αλυσίδες σουπερμάρκετ με δημοφιλή προϊόντα όπως το βούτυρο Lurpac, οι ανήσυχοι καταναλωτές φέρονται να στρέφονται στην αγορά των βιολογικών προϊόντων λόγω των ανησυχιών γύρω από το πρόσθετο που χρησιμοποιείται και από άλλες μεγάλες μάρκες.

Η Arla Foods βρέθηκε και στο στόχαστρο του βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ’, καθώς ένας από τους γεωργικούς συμβούλους του, την κατηγόρησε ότι «επανασχεδιάζει την αγελάδα» με τη δοκιμή της να προσθέσει ένα συμπλήρωμα που καταστέλλει το μεθάνιο στις ζωοτροφές των αγελάδων.

Τη στιγμή που η Acorn Dairy έχει «βομβαρδιστεί» με παραγγελίες, η Caroline Bell, συν-διευθύντρια της εταιρείας, δήλωσε ότι ένας πρωτοφανής αριθμός νέων πελατών έχει ενταχθεί στους κύκλους γάλακτος τους τις τελευταίες επτά ημέρες. Η βραβευμένη γαλακτοβιομηχανία, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Graham Tweddle και την αδελφή του Caroline Bell, εδρεύει στο Archdeacon Newton, κοντά στο Darlington.

Παράγει και παραδίδει γάλα, κρέμα γάλακτος και βούτυρο, πιστοποιημένα από την Soil Association, από αγελάδες που τρέφονται με φυσική και βιολογική διατροφή. Στα βοοειδή δεν χορηγούνται επίσης τακτικά αντιβιοτικά και δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα στη γη.

«Ως οικογενειακό και ιδιόκτητο τυροκομείο που καλλιεργεί στην κοινότητα εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, έχουμε αυτή την προσωπική σχέση με τους πελάτες μας και μπορούμε να εντοπίσουμε κάθε στάδιο της παραγωγής», πρόσθεσε ο Graham.

«Αυτό γίνεται όλο και πιο σημαντικό για τους αγοραστές, και αυτό αντικατοπτρίζεται περαιτέρω σε μια πολυάσχολη εβδομάδα, όπου μιλήσαμε με νέους πελάτες. Συνήθως λαμβάνουμε 5-10 έρευνες από πόρτα σε πόρτα την εβδομάδα, οπότε αυτή η εβδομάδα χρειάστηκε κάποια διαχείριση.

«Χάρη στο εξαιρετικό μας δίκτυο τρίτων γαλακτοπαραγωγών, είμαστε πλέον σε θέση να συνδέουμε πελάτες από το Northumberland μέχρι το Yorkshire με το γάλα μας και βλέπουμε μια εισροή νέων πελατών και από τις δύο περιοχές».

Και ενώ το Bovaer δοκιμάζεται για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ο Graham δήλωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα φυσικά ισοδύναμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο