Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl Ie: «Μην το καταναλώσετε!» – Νέα επείγουσα ανάκληση για δημοφιλές τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl Ie: «Μην το καταναλώσετε!» - Νέα επείγουσα ανάκληση για δημοφιλές τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές
spot_img

Η Lidl προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση του προϊόντος από τα ράφια και καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει τις επηρεαζόμενες παρτίδες να μην τις καταναλώσουν

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για ανάκληση ενός δημοφιλούς προϊόντος της αλυσίδας Lidl, λόγω σοβαρού προβλήματος επισήμανσης που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία καταναλωτών με αλλεργίες ή δυσανεξίες. Το προϊόν που αφορά η ανάκληση είναι οι Poco Loco 8 Tortillas Original (320g), συγκεκριμένα οι παρτίδες με αριθμούς 35063 και 35064, με ημερομηνίες λήξης 04/10/2025 και 05/10/2025 αντίστοιχα.

- Advertisement -

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι το συστατικό “σιτάρι”, το οποίο περιέχει γλουτένη, δεν αναγράφεται στην αγγλική γλώσσα στη συσκευασία. Αυτό καθιστά το προϊόν μη ασφαλές για καταναλωτές που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στη γλουτένη ή στο σιτάρι, καθώς ενδέχεται να το καταναλώσουν χωρίς να γνωρίζουν τον κίνδυνο.

Η Lidl προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση του προϊόντος από τα ράφια και καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει τις επηρεαζόμενες παρτίδες να μην τις καταναλώσουν, αλλά να τις επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα Lidl. Η εταιρεία τονίζει ότι η επιστροφή θα γίνει με πλήρη επιστροφή χρημάτων, ακόμη κι αν δεν προσκομιστεί απόδειξη αγοράς.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Lidl στην εφημερίδα Irish Mirror: «Αν έχετε αγοράσει το παραπάνω προϊόν και έχετε αλλεργία ή δυσανεξία στο σιτάρι, σας συμβουλεύουμε να μην το καταναλώσετε. Αντί αυτού, παρακαλούμε επιστρέψτε το προϊόν σε οποιοδήποτε κατάστημα Lidl για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε».

Η γλουτένη και το σιτάρι είναι κοινά συστατικά στα τρόφιμα, όμως για άτομα με κοιλιοκάκη, δυσανεξία στη γλουτένη ή αλλεργία στο σιτάρι, ακόμη και μικρή ποσότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές – από έντονες γαστρεντερικές διαταραχές έως αναφυλακτικά σοκ σε σοβαρές περιπτώσεις.

Η περίπτωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής και σαφούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών σε τρόφιμα – ένα θέμα κρίσιμο για την ασφάλεια των καταναλωτών. Οι αρμόδιες αρχές ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν συσκευασμένα τρόφιμα και να ελέγχουν πάντα τις ετικέτες, ειδικά αν έχουν αλλεργίες ή δυσανεξίες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα