Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις μελών του ΔΣ της EFSA

ΑρχικήΝέαΕΦΕΤ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις μελών του ΔΣ της EFSA
spot_img

cibum team

Ο νέος κανονισμός (ΕΕ) 2019/1381 σχετικά με τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητα της εκτίμησης κινδύνου της ΕΕ στην τροφική αλυσίδα, ο οποίος τροποποίησε, μεταξύ άλλων, τον ιδρυτικό κανονισμό (κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 178/2002 για τη γενική νομοθεσία για τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), προβλέπει τη σύσταση νέου Διοικητικού Συμβουλίου της EFSA με έναρξη θητείας από την 1η Ιουλίου 2022. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της EFSA θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των κρατών μελών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και των συμφερόντων στην τροφική αλυσίδα.

Στις 23 Ιουνίου 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της EFSA, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της κοινωνίας των πολιτών και της τροφικής αλυσίδας.

Αυτή η πρόσκληση έχει ως στόχο την δημιουργία καταλόγου υποψηφίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την οποία το Συμβούλιο, σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ορίσει:

Ένα μέλος και ένα αναπληρωματικό μέλος από οργανώσεις καταναλωτών

Ένα μέλος και ένα αναπληρωματικό μέλος από περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις

Ένα μέλος και ένα αναπληρωματικό μέλος από οργανώσεις αγροτών

Ένα μέλος και ένα αναπληρωματικό μέλος από τη βιομηχανία (μεταποιητές τροφίμων).

Τα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα διοριστούν για τετραετή θητεία από την 1η Ιουλίου 2022.

Η ηλεκτρονική αίτηση και περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/food/efsa-management-board_en

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Αυγούστου 2021, στις 12:00 (μεσημέρι).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα