Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιδημία νοροϊού μετά το Σαββατιάτικο δείπνο σε εστιατόριο – Οι δικαιολογίες του ιδιοκτήτη

ΑρχικήΝέαΕπιδημία νοροϊού μετά το Σαββατιάτικο δείπνο σε εστιατόριο - Οι δικαιολογίες του ιδιοκτήτη
spot_img

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να συνεργάζεσαι με τις αρχές παρά να προσπαθείς να μετακυλήσεις τις ευθύνες για να γλιτώσεις την επιχείρησή σου

Περισσότεροι από 40 θαμώνες και το προσωπικό του εστιατορίου «Faccia Luna» στο State College της Πενσυλβάνια, αρρώστησαν από νοροϊό μετά το Σαββατιάτικο δείπνο. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας της Πενσυλβάνια, εργαστηριακά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι το εξαιρετικά μεταδοτικό παθογόνο προκάλεσε το ξέσπασμα. 

Το εστιατόριο Faccia Luna έκλεισε για τρεις ημέρες μετά την αναφορά των ασθενειών. Μετά από αίτημα του υπουργείου Υγείας, ένας υπάλληλος υποβλήθηκε σε εξέταση για νοροϊό και το τεστ βγήκε θετικό και σε αυτόν.

«Το Υπουργείο συνεχίζει να ερευνά την πιθανή πηγή μετάδοσης αυτής της επιδημίας», δήλωσε ο Mark O’Neill, γραμματέας Τύπου του κρατικού υπουργείου υγείας.

Στην ανάρτηση στην ομάδα του Facebook Foodies of State College σχετικά με άτομα που αρρώστησαν με γαστρεντερικά συμπτώματα μετά το φαγητό στο Faccia Luna, πολλοί ακόμη πελάτες σχολίασαν ότι τόσο οι ίδιοι όσο τα μέλη της παρέας τους αρρώστησαν μετά το γεύμα τους στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Πολλοί μάλιστα απέδωσαν την ασθένεια σε μια σαλάτα που έφαγαν στο εστιατόριο.

Ο ιδιοκτήτης Bill McFadden, ωστόσο, είπε στο StateCollege.com στις 4 Δεκεμβρίου ότι δεν ήταν η αιτία το φαγητό και ότι κανένας από τους υπαλλήλους του δεν έφαγε σαλάτα στο εστιατόριο, αλλά παρόλα αυτά αρρώστησε.

Ο ΜακΦάντεν σημείωσε ότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο το Σαββατοκύριακο λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα και ότι ο ιός εξαπλώθηκε γρήγορα από μολυσμένο πελάτη ή υπάλληλο που «τον έφερε».

Τι προκαλεί ο νοροϊός

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα συμπτώματα της λοίμωξης από νοροϊό μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο και/ή διάρροια, ναυτία, μυϊκούς πόνους, πυρετό και πονοκέφαλο. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 12 έως 48 ώρες μετά την έκθεση και μπορεί να διαρκέσουν από μία έως τρεις ημέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία. Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να χρειάζονται ιατρική φροντίδα για αφυδάτωση.

Τα άτομα με λοιμώξεις από νοροϊό μπορούν εύκολα να μεταδώσουν τη μόλυνση σε άλλους και ο ιός μπορεί να ζήσει σε επιφάνειες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οδηγίες προστασίας

Πάντα να πλένετε τα χέρια σας προσεκτικά με σαπούνι και ζεστό νερό μετά τη χρήση του μπάνιου ή την αλλαγή πάνας για να αποτρέψετε την εξάπλωση του ιού. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε τις τουαλέτες ή άλλες περιοχές που έχουν λερωθεί με κόπρανα ή εμετό. Οι σκληρές επιφάνειες μπορούν να απολυμανθούν με 1/3 φλιτζάνι οικιακό λευκαντικό αναμεμειγμένο με 4 λίτρα νερό. Πλύνετε τα λερωμένα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Οι μαλακές επιφάνειες που δεν μπορούν να πλυθούν μπορούν να καθαριστούν με ατμό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο