Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Οι πέντε προτάσεις για την στήριξη του κλάδου

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Οι πέντε προτάσεις για την στήριξη του κλάδου
spot_img

cibum team

Σειρά προτάσεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης» σε εκδήλωση παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά.

Στα αιτήματα περιλαμβάνονται η διεύρυνση του κύκλου των επιχειρήσεων του κλάδου που δικαιούνται στήριξης από την Πολιτεία, με αξιοποίηση κονδυλίων που δεν έχουν διατεθεί, η συνέχιση του μέτρου μείωσης ή μηδενισμού του ενοικίου για όσες επιχειρήσεις στεγάζονται σε μισθωμένη επαγγελματική στέγη και ακόμη:-Η επαναφορά των 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο παράλληλα με «κούρεμα» του ύψους των οφειλών.

-Η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

-Η διατήρηση των αναστολών ως το τέλος του έτους.

-Η κατάργηση των τελών και προστίμων για τραπεζοκαθίσματα το 2020 και το 2021.

-Η ανανέωση με συνοπτικές διαδικασίες των αδειών μουσικής.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ η χώρα δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην κανονικότητα και οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους. «Είναι σαν το παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε τη συμβολή του κλάδου της εστίασης στο ΑΕΠ και την απασχόληση ενώ κάλεσε τις τράπεζες να αυξήσουν τη ρευστότητα στην οικονομία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα