Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

McDonald’s: Μα από τι είναι φτιαγμένα; – Big Mac και πατάτες τηγανιτές του 2009 διατηρούνται αναλλοίωτα έως σήμερα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςMcDonald's: Μα από τι είναι φτιαγμένα; - Big Mac και πατάτες τηγανιτές του 2009 διατηρούνται αναλλοίωτα έως σήμερα
spot_img

Το άφθαρτο γεύμα έγινε ακόμη και έκθεμα σε Μουσείο!!!

Όταν η Ισλανδία αποχαιρέτησε τα McDonald’s το 2009, ένας άντρας αποφάσισε να αγοράσει το τελευταίο του Big Mac και πατάτες τηγανιτές. Ο Hjortur Smarason, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ήθελε να εξακριβώσει αν ισχύει η φήμη ότι το φαγητό του McDonald’s δεν χαλούσε ποτέ…

- Advertisement -

Και ναι, για περισσότερα από 15 χρόνια, το γεύμα έχει διατηρήσει την αρχική του εμφάνιση. Η σελίδα στο Instagram Explaining The Universe έδειξε το αθάνατο πιάτο, αποκαλώντας το ένα «φαινομενικά άφθαρτο γεύμα» που «φαίνεται μόλις μια μέρα μεγαλύτερο» σε σύγκριση με την ημέρα παρασκευής του.

Ο Hjortur κράτησε το μπιφτέκι και τις πατάτες για τρία χρόνια, χωρίς να παρατηρήσει σχεδόν καμία αλλαγή, προτού το παραδώσει στο Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας.

Τελικά, οι ειδικοί του μουσείου αποφάσισαν ότι δεν θα συντηρούσαν φαγητό και επέστρεψαν το αιώνιο σνακ πίσω στο Hjortur. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λάτρεψαν την ανάρτηση στο Instagram, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 68.000 likes και ένα κύμα σχολίων.

Ένας χρήστης αναφώνησε: “Το παράξενο είναι ότι μετά από πάνω από 15 χρόνια δεν είναι σάπιο και το χαρτόνι και το χαρτί φαίνονται πιο φθαρμένα από το φαγητό”. Υπήρχαν και άλλα έκπληκτα σχόλια όπως “Καμία μούχλα σε αυτό το ψωμί είναι τρελό”, “Φαίνεται σαν καινούργιο”, “Ουάου”, “Ακόμα φαίνεται φρέσκο” και “Φαγητό που είναι φτιαγμένο για να διαρκεί!”

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς το γεύμα των McDonald’s κατάφερε να αψηφήσει τον χρόνο. Ένας χρήστης του Instagram έδωσε μια εξήγηση, λέγοντας: “Είχατε ποτέ ένα βάζο με αποξηραμένα τριαντάφυλλα; Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Είναι ουσιαστικά αφυδατωμένο. Η έλλειψη υγρασίας είναι αυτό που προκαλεί τη συντήρηση.”

Τα McDonald’s έχουν επίσης αντιμετωπίσει τον μύθο ότι τα μπιφτέκια τους «δεν αποσυντίθενται». Μια δήλωση στην ιστοσελίδα των McDonald’s διευκρινίζει: «Στο κατάλληλο περιβάλλον, τα μπιφτέκια μας, όπως και τα περισσότερα άλλα τρόφιμα, θα μπορούσαν να αποσυντεθούν.

“Όμως, για να αποσυντεθεί, χρειάζεστε ορισμένες συνθήκες – συγκεκριμένα υγρασία. Χωρίς επαρκή υγρασία – είτε στο ίδιο το φαγητό είτε στο περιβάλλον – τα βακτήρια και η μούχλα μπορεί να μην αναπτυχθούν και επομένως, η αποσύνθεση είναι απίθανη.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ισλανδία είναι μια από τις λίγες χώρες παγκοσμίως χωρίς καταστήματα McDonald’s. Η πρωτεύουσα, το Ρέικιαβικ, είχε κάποτε ένα εστιατόριο McDonald’s που άνοιξε το 1993.

Τα εγκαίνια προκάλεσαν τέτοιο σάλο που ο τότε πρωθυπουργός, Davíð Oddsson, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην Ισλανδία που παρήγγειλε Big Mac, όπως αναφέρει το Culture Trip.

Τα McDonald’s αποχαιρέτισαν την Ισλανδία μετά τη βύθιση της χώρας σε οικονομική κρίση του 2008. Το Culture Trip ανέφερε: «Αυτό ήταν καταστροφικό για το υποκατάστημα της McDonald’s στο Ρέικιαβικ, το οποίο, σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές του στην πόλη, βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα εισαγόμενα προϊόντα».

Πρόσθεσαν: «Καθώς οι δασμοί αυξάνονταν στα εισαγόμενα αγαθά, έγινε οικονομικά ανόητο να φέρνει κανείς τεράστιες ποσότητες εξαιρετικά ακριβού κρέατος, κρεμμυδιών και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο συστατικό που μπορείτε να φανταστείτε στην παραγγελία σας στο McDonald’s».

Επιβαρυμένη με τέτοιο κόστος, η διάσημη παγκόσμια αλυσίδα χάμπουργκερ αναγκάστηκε να κλείσει τις δραστηριότητές της στην Ισλανδία στα τέλη του 2009.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα