Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nέα φυσική μπλε χρωστική από το κόκκινο λάχανο

ΑρχικήΝέαNέα φυσική μπλε χρωστική από το κόκκινο λάχανο
spot_img

cibum team


Η αναζήτηση φυσικών χρωστικών που θα πάρουν την θέση των τεχνητών χρωστικών είναι σε οργασμό την τελευταία δεκαετία. Ένα λαμπρό μπλε χρώμα προερχόμενο από το κόκκινο λάχανο έχει ανακαλυφθεί από μια διεθνή ομάδα χημικών, στο Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια και τα ευρήματα της οποίας έχουν δημοσιευτεί στο Science Advances.Την σπουδαιότητα της ερευνητικής δουλειάς μεγαλώνει το δεδομένο πως τα μπλε χρώματα είναι πραγματικά σπάνια στη φύση και συνήθως είναι κρυμμένα σε μωβ ή κόκκινα χρώματα.

Ήδη τα εκχυλίσματα κόκκινου λάχανου χρησιμοποιούνται ευρέως ως πηγή φυσικών χρωστικών τροφίμων, ειδικά κόκκινων και μωβ. Αυτές οι χρωστικές ονομάζονται ανθοκυανίνες. Επιστημονικές ομάδες από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Ιταλία εργάζονται για την απομόνωση μιας μπλε ανθοκυανίνης από το κόκκινο λάχανο. Βρέθηκε όμως από τους χημικούς του Πανεπιστήμιου Ντέιβις, πως με την χρήση ενζύμων μπόρεσαν να μετατρέψουν το μπλε της ανθοκυανίνης από ένα μικροσκοπικό κλάσμα εκχυλίσματος κόκκινου λάχανου σε ένα πρωτογενές προϊόν.
ΠΗΓΗ https://www.newfoodmagazine.com/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα