Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Vegan: Νέο προϊόν που αντικαθιστά τα αυγά σε συνταγές

ΑρχικήΝέαVegan: Νέο προϊόν που αντικαθιστά τα αυγά σε συνταγές
spot_img

cibum team

Η startup εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων ChickP Ltd παρουσίασε ένα νέο προϊόν από ρεβίθια ως μια εναλλακτική λύση αυγών, φυτικής προέλευσης. Η εταιρεία συνεργάστηκε με επιλεγμένες εταιρείες τροφίμων για να βοηθήσει στη δημιουργία συνταγών χωρίς αυγά. Τα προϊόντα που προκύπτουν έχουν τη γεύση, την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των πραγματικών αυγών, προσθέτοντας παράλληλα θρεπτική αξία. Η εταιρεία εμπορεύεται δύο διαφορετικά προϊόντα απομόνωσης που προέρχονται από ρεβίθια, το καθένα σχεδιασμένο να προσδίδει συγκεκριμένες οργανοληπτικές ιδιότητες.

Το νέο προϊόν της ChickP πρωταγωνιστεί σε διάφορες συνταγές μαγιονέζας ως ένα προς ένα υποκατάστατο του κρόκου αυγού. Τα πιλοτικά προϊόντα ήταν τόσο επιτυχημένοι που πλέον προχωρά η μαζική παραγωγή. Οι παραγωγοί τροφίμων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εναλλακτικών-φυτικών τροφίμων στρέφονται επίσης στο σκεύασμα ChickP ως έναν εξαιρετικά λειτουργικό γαλακτωματοποιητή καθαρής ετικέτας που τους επιτρέπει να συνθέτουν vegan κρέμες και σάλτσες.

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται με απομόνωση ChickP παρουσιάζουν μεγάλη διάρκεια ζωής και καλή αντίδραση στη θερμότητα, καθιστώντας το συστατικό κατάλληλο για χρήση τόσο σε ζεστές όσο και σε κρύες εφαρμογές.

Το προϊόν απομόνωσης, το οποίο διαθέτει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες 90%, χρησιμοποιεί όλα τα συστατικά του ρεβιθιού, παρέχοντας μια ισχυρή και ολιστική θρεπτική ενίσχυση. Είναι ένα αποδεδειγμένο και συναρπαστικό υποκατάστατο αυγών για χορτοφαγικά σκευάσματα σε αυτήν την κατηγορία, δίνοντας στις εταιρείες τροφίμων νέες ευκαιρίες να συντομεύσουν και να απλοποιήσουν τις ετικέτες τους. Η λύση έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει την αγορά vegan mayo από την παραδοσιακή εξάρτηση από τροποποιημένα άμυλα, υδροκολλοειδή και σταθεροποιητές για γαλακτωματοποίηση και γεύση. Η ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες εξαλείφει την ανάγκη προσθήκης συστατικών που είναι λιγότερο θρεπτικά σχετικά με το τελικό προϊόν, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η μοναδική ικανότητα του ρεβιθιού να «συμπεριφέρεται» σαν αυγό έχει προσελκύσει την  παγκόσμια κοινότητα των vegan αλλά και όσους είναι αλλεργικοί στα αυγά.

Ο Ron Klein, CEO της ChickP  λέει πως το μειονέκτημα του νέου σκευάσματος είναι ότι δεν παρουσιάζει ακόμα ένα βιώσιμο υποκατάστατο αυγού σε διατροφικούς όρους, καθώς περιέχει μόνο ένα ποσοστό της πρωτεΐνης ενός αυγού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για την Future Market, η παγκόσμια αγορά συστατικών αντικατάστασης αυγών θα καταγράψει CAGR 5,8% έως το 2026, φτάνοντας την εκτιμώμενη αξία των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι κατασκευαστές ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών για προϊόντα για χορτοφάγους, και χωρίς αλλεργιογόνα. Υπάρχουν ήδη διαθέσιμες διάφορες μάρκες μαγιονέζας και αλοιφών χωρίς αυγά, αλλά πολλές χρησιμοποιούν συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Άλλες περιλαμβάνουν διάφορα καρύδια και άμυλα.

Επιπλέον ενώ η αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση οδηγεί τη μετατόπιση των καταναλωτών προς την υιοθέτηση vegan διατροφής, πρόσθετοι παράγοντες όπως η έλλειψη αυγών, η αύξηση των τιμών των αυγών, οι κίνδυνοι σαλμονέλας και διάφορες αλλεργίες που σχετίζονται με τα αυγά δημιουργούν επίσης χώρο για την αγορά αντικατάστασης αυγών.

Πηγή: F&D technology

Δείτε επίσης:

Η απάντηση της Μελισσοκομικής Συνεργασίας Κρήτης για την ανάκληση του μελιού της από τον ΕΦΕΤ λόγω μετρονιδαζόλης 

Alert: Παγκόσμιο ξέσπασμα σαλμονέλας που συνδέεται με πεπόνια

EFSA: Οδηγίες για αποφυγή Listeria σε κατεψυγμένα λαχανικά 

Η κατάσταση της βιομηχανίας τροφίμων. Απόδοση, τάσεις, εύρεση και διατήρηση εργαζομένων.  

ΗΠΑ: Ανάκληση βιολογικών καρότων λόγω σαλμονέλας  

Νέα νοθεία φέτας: Ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ  

Απάτη τροφίμων: 650 εντάλματα σύλληψης σε επιχείρηση της Interpol και της Europol σε 77 χώρες 

Οι 5 vegan τροφές που δεν είναι τόσο φιλικές προς το περιβάλλον όσο νομίζετε 

Ιταλία: πρόστιμο “μαμούθ” στο Ιταλικό “e-food” από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων 

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστό μέλι λόγω μετρονιδαζόλης 

Ανάκληση muffins λόγω Listeria monocytogenes! 

ΕΛΓΑ: Εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 150 Γεωτεχνικών, 140 Γεωπόνων και 10 Κτηνιάτρων.

Επιστημονικές δημοσιεύσεις: Πληρώνοντας μπαίνεις στη συγγραφική ομάδα! 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα