Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έλαιο Τσουκνίδας. To μαγικό ταξίδι στον κόσμο των βοτάνων

ΑρχικήΟικιακάΈλαιο Τσουκνίδας. To μαγικό ταξίδι στον κόσμο των βοτάνων
spot_img

cibum team

Το cibum εντόπισε στο fb μία πολύ ωραία παρέα/ομάδα. «Βότανα-διατροφή-Ψυχή τα άριστα της φύσης» το όνομα της, (https://www.facebook.com/groups/238939163778500 ) και όπως λέει το εισαγωγικό σημείωμα πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο και στις αρχαίες παραδόσεις και δοξασίες αλλά και μια προσέγγιση επιστημονική και τεκμηριωμένη για τη δράση των βοτάνων καθώς και την ασφαλή και σωστή χρήση τους.

Το ενδιαφέρον μας, κέντρισε ένα άρθρο για τα οφέλη της τσουκνίδας. Του ελαίου Τσουκνίδας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το έλαιο αυτό θα το χρησιμοποιήσουμε για: Αρθρίτιδα, Ρευματοειδή αρθρίτιδα, Γενικά πόνους αρθρώσεων, Τριχόπτωση, Πιτυρίδα,Ενδυνάμωση τρίχας.

Μαλλιά: Τα οφέλη και ο τρόπος επεξεργασίας και χρήσης  της Τσουκνίδας.

Στην ανάρτηση αναφέρεται:

« Έχουμε ξαναπεί σε παλιότερες αναρτήσεις ότι εάν θέλουμε να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό από ένα βότανο η μία δρόγη γενικότερα θα πρέπει να γνωρίζουμε τα φυτοχημικά συστατικά που το αποτελούν ούτως ώστε να μπορέσουμε με την ανάλογη τεχνική να τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Εμείς θα φτιάξουμε ένα έλαιο τσουκνίδας αλλά ανάλογα τον λόγο για τον οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε θα το επεξεργαστούμε διαφορετικά. Αλλιώς θα ενεργήσουμε εάν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για τα μαλλιά μας και αλλιώς εάν το θέλουμε για προβλήματα αρθρώσεων.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το έλαιο για τα μαλλιά, θα πρέπει να αφήσουμε τη τσουκνίδα μας να “αφυδατωθεί” για 3 ημέρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Τώρα δεν χρειαζόμαστε το μυρμηκικό οξύ και δεν μας πειράζει να το χάσουμε.

Αντίθετα εξασφαλίζουμε το πλεονέκτημα εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την παραδοσιακή μέθοδο των 40 ημερών αποθήκευσης, να το κάνουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και πολύ λιγότερο ρίσκο αποτυχίας λόγω χαμηλής υγρασίας στο βότανο μας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα