Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο συχνά πρέπει να ανεβαίνουμε στη ζυγαριά;

ΑρχικήΟικιακάΠόσο συχνά πρέπει να ανεβαίνουμε στη ζυγαριά;
spot_img

cibum team

Η καθημερινή ζύγιση φαίνεται να αποτελεί μια στρατηγική τόσο για την απώλεια όσο και τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Ένα άτομο που ζυγίζεται συχνά πιστεύεται ότι μένει πιο συγκεντρωμένο στο διαιτολογικό του πλάνο και ευαισθητοποιημένο στις αλλαγές που αφορούν το σωματικό του βάρος.

Έρευνες έχουν δείξει πως το συχνό ζυγισμα ενισχύει την προσπάθεια για απώλεια ή διατήρηση του βάρους ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα στο άτομο να αξιολογεί καθημερινά την πρόοδό του.

Πόσο συχνά πρέπει να ζυγιζόμαστε; Η απάντηση είναι μια φορά την εβδομάδα. Εάν αυτό σας φαίνεται αγχωτικό, μπορείτε να ζυγίζεστε καθημερινά, ωστόσο, η ζυγαριά μπορεί να σας αποθαρρύνει ή ακόμη και να σας παραπλανήσει, αφού το βάρος μεταβάλλεται ακόμη και κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα να ζυγιστούμε; Η καλύτερη ώρα της ημέρας προκειμένου η ζύγιση να είναι αντικειμενική και αντιπροσωπευτική είναι το πρωί, χωρίς ρούχα, πριν από την κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής ή υγρού και αφού πρώτα έχουμε επισκεφτεί την τουαλέτα.

Αν για κάποια λόγο δεν θέλετε να κάνετε το ζύγισμα πρωινή ώρα, φροντίστε πριν ανεβείτε στη ζυγαριά να μην έχετε φάει ή πιει τίποτα για περίπου δύο ώρες. Που οφείλεται η διακύμανση του βάρους; Η διακύμανση του σωματικού βάρους κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ένα συχνό φαινόμενο και σχετίζεται με παράγοντες όπως η κατακράτηση υγρών, η δυσκοιλιότητα, η έλλειψη ύπνου, η σωματική δραστηριότητα, ή έμμηνος ρύση στις γυναίκες, η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κ.α.

Εν κατακλείδι, ο τακτικός αυτοέλεγχος του βάρους έχει συσταθεί ως συστατικό-κλειδί της αυτορρύθμισης του σωματικού βάρους. Από την μια πλευρά φαίνεται να ενισχύει την προσπάθεια για απώλεια ή διατήρηση του βάρους από την άλλη όμως μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα