Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

AOECS and BRCGS join forces

spot_img

Η έκδοση 8 του BRC Global Standard for Food Safety κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και όλοι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 2019 είναι βάσει της νέας έκδοσης.

Η πιο «προφανής» αλλαγή είναι η προσθήκη 2 επιπλέον ενοτήτων, μια αναφορικά με τα διαφορετικά επίπεδα επικινδυνότητας των διαφόρων «ζωνών» και μια για τα εμπορευόμενα προϊόντα, η οποία αρχικά είναι εθελοντική. Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η απαίτηση από τις επιχειρήσεις να επιδείξουν ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση σχεδίων δράσης για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, στα πλαίσια ανάπτυξης νοοτροπίας ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων. Αυτό περιλαμβάνει και την εγκατάσταση και λειτουργία ενός εμπιστευτικού συστήματος αναφοράς για τους εργαζομένους.

Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές είναι:

  • Διαχωρισμός της αξιολόγησης προμηθευτών σε έγκριση προμηθευτών και σε παρακολούθηση προμηθευτών
  • Τεκμηριωμένη αξιολόγηση κινδύνου αναφορικά με την ενδεχόμενη εσωτερική και εξωτερική κακόβουλη επιμόλυνση των προϊόντων
  • Επικύρωση διάρκειας ζωής και οδηγιών χρήσης των προϊόντων
  • Αλλαγές στη διαδικασία ιχνηλασιμότητας
  • Κυβερνοασφάλεια
  • Εκπαίδευση σε θέματα επισήμανσης τροφίμων
  • Κατανόηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα