Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μετάβαση στο ISO22000:2018

spot_img

cibum team

Απευθυνόμενο σε όλες τις επιχειρήσεις – βιομηχανίες τροφίμων και ζωοτροφών, ανεξαρτήτως μεγέθους, το ISO 22000:2018 μετατρέπει τη διαχείριση ασφάλειας τροφίμων σε μια διαρκή διαδικασία βελτίωσης. Οι βασικές αλλαγές του σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι:

  • Υιοθέτηση της δομής υψηλού επιπέδου (high level structure) που είναι κοινή σε όλα τα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO, διευκολύνοντας τους οργανισμούς να συνδυάσουν το ISO 22000 με άλλα συστήματα διαχείρισης (όπως ISO 9001 ή ISO 14001)
  • Μια νέα προσέγγιση ρίσκου, που σημαίνει ότι η διαχείριση κινδύνου στο FSMS έχει επιπτώσεις στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τους στόχους διαχείρισης, τον εντοπισμό ευκαιριών βελτίωσης και τη διάθεση πόρων για τη μείωση ή την εξάλειψη μη αποδεκτών κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων, από ένα ευρύ φάσμα πηγών
  • Επίσης, το νέο πρότυπο προσφέρει ένα δυναμικό έλεγχο των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων, συνδυάζοντας τα ακόλουθα γενικά αναγνωρισμένα βασικά στοιχεία: διαδραστική επικοινωνία, διαχείριση συστημάτων, Προαπαιτούμενα Προγράμματα (PRPs) και τις αρχές της Ανάλυσης Κινδύνων και των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP).

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα