Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
19.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παραγωγή Ελαιολάδου: Ημερίδα για τις αλλαγές τη Ευρωπαϊκής νομοθεσίας

ΑρχικήΝέαΠαραγωγή Ελαιολάδου: Ημερίδα για τις αλλαγές τη Ευρωπαϊκής νομοθεσίας
spot_img

“Διασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα στο ελαιόλαδο μας”.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και η Επιστημονική Εταιρία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας, διοργανώνουν ημερίδα για τις πρόσφατες αλλαγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας με τις οποίες προστίθενται ή και αυστηροποιούνται νέοι βασικοί δείκτες ποιότητας, σχετιζόμενοι με επιμολυντές – υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων ΜΟΑΗ κλπ.

Οι αλλαγές αυτές απαιτούν την αυξημένη προσοχή όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των ελαιοπαραγωγών, προκειμένου να κατατάσσεται το παραγόμενο ελαιόλαδο στα εμπορεύσιμα ως βρώσιμα έλαια και να μην αποκλειστεί. Οι επιμολυντές αυτοί βρίσκουν τον δρόμο προς την ελιά και το λάδι κυρίως από υπολείμματα λιπαντικών κατά την διαδικασία συγκομιδής και κλαδέματος στα λιοστάσια.
Για το λόγο αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι επιβεβλημένο να υπάρξει επίσημη και πλήρης ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων στην ελαιοπαραγωγική διαδικασία, για τις πηγές προέλευσης αυτών των επιμολυντών, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα, τα ελαιόλαδα να γίνουν μη εμπορεύσιμα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου
Καλαμάτας, (Αριστομένους 33, Καλαμάτα) και υποστηρίζεται από όλους τους φορείς του Νομού, (ΔΑΟΚ, Δήμος Καλαμάτας, Ένωση Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σύνδεσμος Ελαιουργών Μεσσηνίας, ΚΑΕΜ – Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας).

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Γιατί οι σεφ επιμένουν στο κρέας και δεν δημιουργούν φυτικά πιάτα

Oι περισσότεροι σεφ συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο κρέας και το ψάρι, παρά την παγκόσμια στροφή στη φυτική διατροφή.

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα