Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γ. Παπασταματάτος: ένας Κεφαλλονίτης ζαχαροπλάστης στο Nammos του Dubai

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΓ. Παπασταματάτος: ένας Κεφαλλονίτης ζαχαροπλάστης στο Nammos του Dubai
spot_img

Της Ελένης Τσαγκά

Ξενιτεύτηκε για να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά και να… κατακτήσει τον κόσμο.

Τολμηρός  ταξιδευτής,  ανήσυχος,  χαρούμενος, κυνηγός της περιπέτειας, γεμάτος κέφι, φιλόδοξος, … και με ένα μόνο στόχο: να πετύχει!
Ο λόγος για τον 25χρονο Γεράσιμο Παπασταματάτο, με καταγωγή από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, που πριν από δύο μήνες έφυγε για το Dubai για να δουλέψει στο Nammos. To καλύτερο εστιατόριο στο Dubai -σύμφωνα με την τελευταία ψηφοφορία-  με εκλεπτυσμένα πιάτα, τρελά Party στο beach bar, πανάκριβες ξαπλώστρες και πελάτες Σαουδάραβες κροίσους, διάσημους από όλο τον κόσμο,  εστεμμένους και τζετ σέτερς. Στο πιο προνομιακό σημείο του Ντουμπάι, στην παραλία Jumeirah, με υπέροχη θέα στην Αραβική Θάλασσα και τον εμβληματικό ορίζοντα του Dubai, που πριν λίγο καιρό προσέθεσε στο πολυεθνικό γαστρονομικό δυναμικό του έναν Έλληνα. Τον ζαχαροπλάστη -Patissier στη γλώσσα των επαγγελματιών-  ο οποίος, άρπαξε αμέσως την ευκαιρία που του δόθηκε και έφυγε μέσα σε μία νύχτα. Τα λόγια του είναι γεμάτα ενθουσιασμό για τη νέα αρχή στη ζωή του.

«Το σχέδιο μου είναι ήταν να φύγω μέχρι τα 25. Το κατάφερα.» λέει στο cibum ο κ. Παπασταματάτος. Ο λόγος της μετανάστευσης του είναι διττός: «θέλω να βοηθήσω την οικογένεια μου, η οποία χτυπήθηκε από την ανεργία λόγω της πανδημίας, αλλά και να μαζέψω χρήματα για να πάω στην σχολή ζαχαροπλαστικής Ferranti στο  Παρίσι. Είναι αυτό που λέμε, κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για τους υπόλοιπους. Βέβαια δεν το λες και «ξενιτειά». Παντού συναντάς Έλληνες. Εδώ ζουν 30.000 συμπατριώτες μας. Δεν παραπονιέμαι. Ο μισθός είναι τετραπλάσιος και μάλιστα με ωράρια “τίμια”  9-11 ώρες».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα