Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κώστας Καπερώνης

Δημοσιογράφος - Εκδότης. Coffee, food, drink

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ

Αθήνα

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Σχολή Δημοσιογραφίας  ΑΝΤ1 – Χρηματοοικονομικό  Management

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Το 1992 αποφoίτησα με υποτροφία από την σχολή δημοσιογραφίας του ANT1 και εργάστηκα ως αστυνομικός ρεπόρτερ στην τηλεόραση για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Το 1995 ξεκίνησα αρθρογραφία στο περιοδικό Playboy και στην συνέχεια στα περιοδικά 01, CAR&DRIVER, MAXIM, CHAMPION, MALE, MAX, FIRST, DIVA, DECORATION και στις εφημερίδες Aθλητική Ηχώ and SPORTSDAY.
  • Το 1998 ανέλαβα την Διεύθυνση σύνταξης των περιοδικών OUT OF LIMITS και EXODOS
  • Την ίδια χρονιά έγινα μέλος της Hellenic Public Relations Association
  • Το 2009 την επαφή μου με τα ερτζιανά ως ραδιοφωνικός παραγωγός στην εκπομπή με προτάσεις για εστίαση “Let’s Go”, στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM 94.6.
  • Το 2013, ίδρυσα την εκδοτική εταιρία GL-PUBLICATIONS και τα περιοδικά Η Βίβλος των Ελλήνων Chef, ATHENS TASTE, Γλυκοί Πειρασμοί, COFFEE&BRUNCH,COCKTAILS MAGAZINE, COFFEEDENTIAL και GREEK COCKTAILS BIBLE ενώ έχω την επιμέλεια στα portal: www.coffemag.gr, www.cocktailsmag.gr, www.athenstaste.gr και www.glikoipeirasmoi.gr
  • Το 2015, έγραψα το βιβλίο CULTURE OF TIKI COCKTAILS, το 2017 το βιβλίο CULTURE OF SCOTCH WHISKY το βιβλίο CAFFE BUSINESS , το 2018 το βιβλίο 50 SUMMER COCKTAIL RECIPES, ενώ ακολούθησε το THE COFFEE COCKTAILS RECIPES BOOK που έγιναν όλα best seller (διάθεση αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων Public).
  • Το 2019 ήμουν ο εμπνευστής και συνδιοργανωτής των βραβείων Coffee Business Awards για τον καφέ και την καφεστίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, που έγιναν θεσμός.

 


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Τι χρειάζεται στην ζωή σας περισσότερο χρόνο από αυτό που διαθέτετε;

Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για ταξίδια και διάβασμα.

Για ποιο θέμα θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα

Θα ήθελα να γνωρίζω περισσότερα  για θέματα τεχνικής φύσης που αφορούν τον καφέ.

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Μια αγκαλιά από την γυναίκα και τις τρεις κόρες μου.

Πoια η δυσκολότερη επαγγελματική απόφαση που έχετε πάρει;

Η δυσκολότερη επαγγελματική απόφαση που εχω πάρει μέχρι σήμερα ήταν η δημιουργία της εταιρίας μου Gl-Publications το 2013 εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Αν αλλάζατε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, ποια εργασία θα επιλέγατε;

Δεν θα άλλαζα την δουλειά μου … με εκφράζει και με γεμίζει απόλυτα!

Έχετε κάνει επαγγελματικά κάποιο λάθος για το οποίο θα θέλατε να ζητήσετε συγνώμη;

Ευτυχώς όχι … μέχρι σήμερα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

Με μια κούπα ζεστού ή κρύου ποιοτικού espresso.

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

  1. Η ίδρυση της εταιρίας μου Gl-Publications και η εξειδίκευση στην εστίαση το 2013.
  2. Η συγγραφή των βιβλίων “The Culture Of Tiki Cocktails”, “Caffe Business”, “The Coffee Cocktails Recipes Book”, “The Culture Of Scotch Whisky”, “50 summer Cocktail Recipes”, από το 2015 έως σήμερα που εχουν γίνει όλα best seller.
  3. Η έμπνευση και η συνδιοργάνωση των βραβείων Coffee Business Awards για τον καφέ και την καφεστίαση  για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2019 που έγιναν θεσμός.
  4. Η οργάνωση προγράμματος του Coffee Business Forum, του πρώτου Forum στην Ελλάδα για τον καφέ και την καφεστίαση που θα γίνει φέτος.

Σε ποιο ερώτημα θα θέλατε να γνωρίζεται την απάντηση;

Πότε θα πεθάνω…

Ποια είναι η καλύτερη μέρα του έτους για σας;

Η μέρα που εκδίδω ένα καινούριο περιοδικό ή βιβλίο

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.

Ποια τηλεοπτική εκπομπή δεν υπάρχει, αλλά θα έπρεπε;

Μια τηλεοπτική εκπομπή για τον καφέ και τους ανθρώπους του.

Ποιο ενδιαφέρον σου παραμένει άγνωστο για τους συναδέλφους σας;

Η μαγειρική.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Old time classic … ο μουσακάς!!!

Τι ελπίζετε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ;

Ο χαρακτήρας μου.

Ποιον θεωρείτε μέντορά σας, που συνέβαλε αποφασιστικά στον τρόπο της επαγγελματικής και επιστημονικής σκέψης σας;

Μέντορα μου σε ότι αφορά την επαγγελματική μου σκέψη θεωρώ τον Σαράντη Παπαχριστόπουλο, συνιδρυτή του ομίλου Δάφνη Επικοινωνίες.

Ποιος/α θα ήθελες να καθίσει δίπλα σου σε μια πτήση 10 ωρών;

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Τι πρέπει να διδάσκουν στο σχολείο τα παιδιά, αλλά δεν διδάσκεται;

Σεξουαλική αγωγή

Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμηθείτε, τι θα κάνατε με τον επιπλέον χρόνο;

Θα τον περνούσα κολυμπώντας

Ποια θα ήταν η πρώτη σας ερώτηση όταν ξυπνήσετε από λήθαργο100 ετών;

Ένας καφές υπάρχει για να … ανοίξει το μάτι μου;

Εάν μπορούσατε να αναβαθμίσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ολυμπιακό άθλημα, που θα ήταν αυτή ώστε να μπορούσατε να έχετε πιθανότητα να διεκδικήσετε ένα μετάλλιο;

Το μπάσκετ.

Τι υποψιάζεστε έντονα αλλά δεν έχετε καμία απόδειξη;

Ότι υπάρχει ζωή σε άλλον πλανήτη.

Εάν μπορούσατε να εξαλείψετε  ένα κίνδυνο στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν θα επιλέγατε;

Την χρήση επιβλαβών (μακροπρόθεσμα) συστατικών για την υγεία.

Ποιόν Έλληνα επιχειρηματία στον χώρο των τροφίμων θαυμάζεις;

Τον Γιάννη Ιωσηφίδη ιδρυτή της Kafea Terra Food & Drinks AEBE.