Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νίκος Γδοντέλης

Βιολογία, MSc Food Science

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ

Μόντρεαλ Καναδά / Πειραιάς Αττικής

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Βιολογία, MSc Food Science

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Σύμβουλος ασφαλείας τροφίμων ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΝΝΟΥΣ ΕΠΕ
  • Διευθυντής Τομέα Τροφίμων PRIORITY AE
  • Γενικός Διευθυντής APPERT LABORATORIES AE
  • Διευθύνων Σύμβουλος AG ADVENT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ AE

 


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Τι χρειάζεται στην ζωή σας περισσότερο χρόνο από αυτό που διαθέτετε;

Η οικογένειά μου

Για ποιο θέμα θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα;

Για την ζωή στην Αρχαία Ελλάδα

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Ένας περίπατος στην θάλασσα

Πoια η δυσκολότερη επαγγελματική απόφαση που έχετε πάρει;

Να πουλήσω το εργαστήριο μου, το APPERT στην AGROLAB.

Αν αλλάζατε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, ποια εργασία θα επιλέγατε;

Θα γινόμουν ξεναγός.

Έχετε κάνει επαγγελματικά κάποιο λάθος για το οποίο θα θέλατε να ζητήσετε συγνώμη;

Ναι έχω κάνει λάθη αλλά έχω ζητήσει συγνώμη από όσους το δικαιούνταν.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

Ένα γερό πρωινό και μετά … ύπνο!

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Το μεταπτυχιακό μου στις Επιστήμες Τροφίμων στο Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ποιο ερώτημα θα θέλατε να γνωρίζεται την απάντηση;

Ποιος μηχανισμός οδηγεί τον άνθρωπο σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις.

Ποια είναι η καλύτερη μέρα του έτους για σας;

Η πρώτη μέρα της καλοκαιρινής μου άδειας.

Ποια τηλεοπτική εκπομπή δεν υπάρχει, αλλά θα έπρεπε;

Καθημερινή αθλητική εκπομπή για τα νέα της ΑΕΚ.

Ποιο ενδιαφέρον σου παραμένει άγνωστο για τους συναδέλφους σας;

Ζωγραφίζω.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Γλώσσα στον ατμό με καυτερές πράσινες πιπεριές και ελαιόλαδο (συνταγή του φίλου μου Άλκη από Χαλκιδική)

αν άλλαζα εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, θα γινόμουν ξεναγός

Τι ελπίζετε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ;

Το ελληνικό καλοκαίρι.

Ποιον θεωρείτε μέντορά σας, που συνέβαλε αποφασιστικά στον τρόπο της επαγγελματικής και επιστημονικής σκέψης σας;

Ο πατέρας μου με έμαθε την ανταποδοτικότητα της σκληρής δουλειάς. Επαγγελματικά και επιστημονικά στον κλάδο των τροφίμων θεωρώ μέντορα τον Γιάννη Ρεμέντζη

Ποιος/α θα ήθελες να καθίσει δίπλα σου σε μια πτήση 10 ωρών;

Αν δεν είναι η Ελένη μου, τότε ο αθλητικογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος  (έκατσε δίπλα μου σε μια πτήση 30 λεπτών από Θεσσαλονίκη Αθήνα και ήταν πραγματικά απίστευτος – Respect)

Τι πρέπει να διδάσκουν στο σχολείο τα παιδιά, αλλά δεν διδάσκεται;

Αρχές ανθρώπινής επικοινωνίας και Τεχνικές ατομικής και συλλογικής ευτυχίας.

Σε ποιο μη επαγγελματικό θέμα θα μπορούσατε να κάνετε μια παρουσίαση 40 λεπτών χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία;

Γιατί έχω τόσο λίγο χρόνο; Σεβασμός στον συνάνθρωπο. Η αξία του δια βίου έρωτα. Μόνο ΑΕΚ. Καλοκαίρι στο Αιγαίο.

Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμηθείτε, τι θα κάνατε με τον επιπλέον χρόνο;

Θα έκανα ότι κάνω τώρα στο ξύπνιο μου μήπως προλάβω να χορτάσω τους άλλους κι εμένα.

Ποια θα ήταν η πρώτη σας ερώτηση όταν ξυπνήσετε από λήθαργο 100 ετών;

Που είναι η οικογένειά μου.

Εάν μπορούσατε να αναβαθμίσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ολυμπιακό άθλημα, που θα ήταν αυτή ώστε να μπορούσατε να έχετε πιθανότητα να διεκδικήσετε ένα μετάλλιο;

Μαγειρική για 2 φίλους.

Τι υποψιάζεστε έντονα αλλά δεν έχετε καμία απόδειξη;

Ο Θεός πιστεύω πως γελάει με τα μακρόπνοα σχέδιά μας!

Τι θα αφαιρούσατε από τα πρότυπα ή την νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων;

Την διαδικασία τεκμηρίωσης ελέγχων βάρους τελικών προϊόντων βάσει του κανονισμού χρήσης του e δίπλα στο καθαρό βάρος της συσκευασίας.

Εάν μπορούσατε να εξαλείψετε  ένα κίνδυνο στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν θα επιλέγατε;

Τους χημικούς κινδύνους από περιβαλλοντικούς ρύπους (βαρέα μέταλλα, διοξίνες, PCBs, κλπ).

Ποιόν Έλληνα επιχειρηματία στον χώρο των τροφίμων θαυμάζεις;

Θαυμάζω τον Μανόλη Βαβουράκη, CEO της ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, για την δουλεία, την νοοτροπία και την πορεία του τα τελευταία 20 χρόνια, που τον παρακολουθώ.

Αν γινόσασταν ένα είδος υπερνομοθέτη στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν/ους θα επιλέγατε να είναι τεχνικοί – επιστημονικοί σας σύμβουλοι;

Τον Γιώργο Μορφονιό από AG ADVENT, η Βάσια Κάζάζη από TUV Nord, τον Ισίδωρο Δαλέζιο από Lloyds Register, την Κωνσταντίνα Αντωνίου, την Άννα Λεκατσα, την Κατερίνα Σφακιανάκη, τον Γιάννη Μπαράκο, τον Ανδρέα Σουλιώτη… Τι προϋπολογισμό έχω ρε παιδιά; Είναι πολλοί οι άξιοι συνάδελφοι!!!