Διακοπές τροφών σε ψυγείο και ρεύματος: Πότε να το αποθηκεύσετε και πότε να το πετάξετε
Όπως σημειώνει το USDA στην ενότητα Διατήρηση ασφαλών τροφίμων κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης , το ψυγείο σας θα διατηρεί τα τρόφιμα ασφαλή για έως και 4 ώρες κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. Κρατήστε την πόρτα κλειστή όσο το δυνατόν περισσότερο. Απορρίψτε τα διατηρημένα στο ψυγείο ευπαθή τρόφιμα όπως κρέας, πουλερικά, ψάρια, αυγά και υπολείμματα μετά από 4 ώρες χωρίς ρεύμα.
Μετά από διακοπή ρεύματος, μην δοκιμάζετε ποτέ τα τρόφιμα για να προσδιορίσετε την ασφάλειά τους. Θα πρέπει να αξιολογήσετε κάθε στοιχείο ξεχωριστά—χρησιμοποιήστε αυτό το γράφημα ως οδηγό. Όταν έχετε αμφιβολίες, πετάξτε το!
Πραγματοποιήστε λήψη του Πίνακα Ασφαλείας Ψυγμένων Τροφίμων κατά τη Διακοπή ρεύματοςΕίδος φαγητού | Διατηρείται πάνω από 40 °F για περισσότερες από 2 ώρες |
---|---|
Κρέας, πουλερικά, θαλασσινά | |
Ωμό ή υπολειπόμενο μαγειρεμένο κρέας, πουλερικά, ψάρια ή θαλασσινά. υποκατάστατα κρέατος σόγιας |
Απορρίπτω |
Απόψυξη κρέατος ή πουλερικών | Απορρίπτω |
Σαλάτες: Σαλάτα με κρέας, τόνο, γαρίδες, κοτόπουλο ή αυγό | Απορρίπτω |
Σάλτσα, γέμιση, ζωμός | Απορρίπτω |
Μεσημεριανά κρέατα, χοτ ντογκ, μπέικον, λουκάνικο, αποξηραμένο μοσχαρίσιο κρέας | Απορρίπτω |
Πίτσα με οποιαδήποτε επικάλυψη | Απορρίπτω |
Ζαμπόν σε κονσέρβα με την ένδειξη "Διατηρείται στο ψυγείο" | Απορρίπτω |
Κονσερβοποιημένα κρέατα και ψάρια, ανοιχτά | Απορρίπτω |
Κατσαρόλες, σούπες, μαγειρευτά | Απορρίπτω |
Τυρί | |
Μαλακά τυριά: blue/bleu, ροκφόρ, μπρι, καμαμπέρ, cottage, κρέμα, Edam, Monterey Jack, ρικότα, μοτσαρέλα, Muenster, Neufchatel, queso blanco, queso fresco | Απορρίπτω |
Σκληρά τυριά: Cheddar, Colby, Swiss, Parmesan, provolone, Romano | Διατήρηση |
Επεξεργασμένα τυριά | Διατήρηση |
Τυριά τριμμένα | Απορρίπτω |
Τυριά με χαμηλά λιπαρά | Απορρίπτω |
Τριμμένη παρμεζάνα, ρομάνο ή συνδυασμός (σε κονσέρβα ή βάζο) | Διατήρηση |
Γαλακτοκομείο | |
Γάλα, κρέμα γάλακτος, κρέμα γάλακτος, βουτυρόγαλα, γάλα εβαπορέ, γιαούρτι, αυγολέμονο, γάλα σόγιας | Απορρίπτω |
Βούτυρο, μαργαρίνη | Διατήρηση |
Βρεφική φόρμουλα, ανοιχτή | Απορρίπτω |
Αυγά | |
Αυγά με φρέσκο κέλυφος, αυγά μαγειρεμένα με τσόφλι, πιάτα με αυγά, προϊόντα αυγών | Απορρίπτω |
Κρέμες και πουτίγκες, κις | Απορρίπτω |
Φρούτα | |
Φρέσκα φρούτα, κομμένα | Απορρίπτω |
Φρέσκα φρούτα, άκοπα | Διατήρηση |
Χυμοί φρούτων, ανοιχτοί | Διατήρηση |
Κονσερβοποιημένα φρούτα, ανοιχτά | Διατήρηση |
Αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, ζαχαρωτά, χουρμάδες | Διατήρηση |
Καρύδα κομμένη σε φέτες ή ψιλοκομμένη | Απορρίπτω |
Σάλτσες, επάλειψη, μαρμελάδες | |
Ανοιγμένη μαγιονέζα, σάλτσα ταρτάρ, χρένο | Απορρίψτε (αν είναι πάνω από 50 °F για περισσότερες από 8 ώρες) |
Φυστικοβούτυρο | Διατήρηση |
Ζελέ, απόλαυση, σάλτσα taco, μουστάρδα, catsup, ελιές, τουρσιά | Διατήρηση |
Worcestershire, σόγια, μπάρμπεκιου, σάλτσες hoisin | Διατήρηση |
Σάλτσες ψαριών, σάλτσα στρειδιών | Απορρίπτω |
Ανοιγμένες σάλτσες με βάση το ξύδι | Διατήρηση |
Ανοιχτές σάλτσες με κρεμώδη βάση | Απορρίπτω |
Σάλτσα σπαγγέτι, ανοιχτή | Απορρίπτω |
Ψωμί, κέικ, μπισκότα, ζυμαρικά, δημητριακά | |
Ψωμί, ψωμάκια, κέικ, μάφιν, γρήγορα ψωμιά, τορτίγιες | Διατήρηση |
Μπισκότα ψυγείου, ρολά, ζύμη μπισκότων | Απορρίπτω |
Μαγειρεμένα ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες | Απορρίπτω |
Σαλάτες ζυμαρικών με μαγιονέζα ή βινεγκρέτ | Απορρίπτω |
Φρέσκα ζυμαρικά | Απορρίπτω |
Τσεισκέικ | Απορρίπτω |
Τροφές πρωινού: βάφλες, τηγανίτες, bagels | Διατήρηση |
Πίτες και γλυκά | |
Αρτοσκευάσματα γεμιστά με κρέμα | Απορρίπτω |
Πίτες: Οποιεσδήποτε με γέμιση που περιέχει αυγά ή γάλα, π.χ. κρέμα, τυρί με γέμιση ή σιφόν. κις. | Απορρίπτω |
Φρουτόπιτες | Διατήρηση |
Λαχανικά | |
Φρέσκα λαχανικά, κομμένα | Απορρίπτω |
Φρέσκα λαχανικά, άκοπα | Διατήρηση |
Φρέσκα μανιτάρια, βότανα, μπαχαρικά | Διατήρηση |
Χόρτα, προκομμένα, προπλυμένα, συσκευασμένα | Απορρίπτω |
Λαχανικά, μαγειρεμένα | Απορρίπτω |
Τοφού, μαγειρεμένο | Απορρίπτω |
Χυμός λαχανικών, ανοιχτός | Απορρίπτω |
Ψημένες πατάτες | Απορρίπτω |
Σκόρδο του εμπορίου σε λάδι | Απορρίπτω |
Πατατοσαλάτα | Απορρίπτω |
Κατσαρόλες, σούπες, μαγειρευτά | Απορρίπτω |
Κατεψυγμένα τρόφιμα και διακοπές ρεύματος: Πότε να τα αποθηκεύσετε και πότε να τα πετάξετε
Ένας πλήρης καταψύκτης θα διατηρήσει μια ασφαλή θερμοκρασία για περίπου 48 ώρες (24 ώρες εάν είναι μισογεμάτος και η πόρτα παραμένει κλειστή). Τα τρόφιμα μπορούν να επανακαταψυχθούν με ασφάλεια εάν εξακολουθούν να περιέχουν κρυστάλλους πάγου ή είναι σε θερμοκρασία 40°F ή χαμηλότερη, ωστόσο, η ποιότητά τους μπορεί να υποφέρει. Ποτέ μην δοκιμάζετε φαγητό για να προσδιορίσετε την ασφάλειά τους. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάγραμμα ως γενικό οδηγό.
Λήψη Πίνακα ασφαλείας κατεψυγμένων τροφίμων κατά τη διακοπή ρεύματοςΕίδος φαγητού | Περιέχει κρυστάλλους πάγου και αισθάνεται κρύο σαν να είναι στο ψυγείο | Αποψύχθηκε και διατηρήθηκε πάνω από 40°F για περισσότερες από 2 ώρες |
---|---|---|
Κρέας, πουλερικά, θαλασσινά | ||
Κρέας, πουλερικά, θαλασσινά – όλα τα είδη τεμαχίων | Επαναψύξη |
Απορρίπτω |
μαγειρευτά, σούπες | Επαναψύξη |
Απορρίπτω |
Γαλακτοκομείο | ||
Γάλα | Επαναψύξη (λίγη απώλεια υφής) |
Απορρίπτω |
Αυγά (χωρίς το κέλυφος) και προϊόντα αυγών | Επαναψύξη | Απορρίπτω |
Παγωτό, παγωμένο γιαούρτι | Απορρίπτω | Απορρίπτω |
Τυρί (μαλακό και ημίμαλακο) | Επαναψύξη (λίγη απώλεια υφής) | Απορρίπτω |
Σκληρά τυριά | Επαναψύξη | Επαναψύξη |
Τυριά τριμμένα | Επαναψύξη | Απορρίπτω |
Τσεισκέικ | Επαναψύξη | Απορρίπτω |
Φρούτα | ||
χυμοί | Επαναψύξη | Επαναψύξη. (απορρίψτε εάν εμφανιστεί μούχλα, μυρωδιά μαγιάς ή αλοιφή) |
Οικιακά ή εμπορικά συσκευασμένα | Επαναψύξη (θα αλλάξει υφή και γεύση) |
Καταψύξτε ξανά (απορρίψτε εάν εμφανιστεί μούχλα, μυρωδιά μαγιάς ή αλοιφή) |
Λαχανικά | ||
χυμοί | Επαναψύξη | Απορρίψτε αφού διατηρηθεί πάνω από 40°F για 6 ώρες |
Οικιακά ή εμπορικά συσκευασμένα ή λευκασμένα | Επαναψύξη (μπορεί να υποστεί απώλεια υφής και γεύσης) | Απορρίψτε αφού διατηρηθεί πάνω από 40°F για 6 ώρες |
Ψωμιά και αρτοσκευάσματα | ||
Ψωμιά, ψωμάκια, μάφιν, κέικ (χωρίς γέμιση κρέμας) | Επαναψύξη | Επαναψύξη |
Κέικ, πίτες, γλυκίσματα με κρέμα ή γέμιση τυριού | Επαναψύξη | Απορρίπτω |
Κρούστες πίτας, εμπορική και σπιτική ζύμη ψωμιού | Refreeze (some quality loss may occur) | Refreeze (quality loss is considerable) |
Other Foods | ||
Casseroles: pasta, rice-based | Refreeze | Discard |
Flour, cornmeal, nuts | Refreeze | Refreeze |
Breakfast items: waffles, pancakes, bagels | Refreeze | Refreeze |
Frozen meal, entree, specialty item (pizza, sausage and biscuit, meat pie, convenience foods) | Refreeze | Discard |