|
ΕΕ: Αλλάζουν τα μέγιστα επίπεδα διοξινών στα τρόφιμα - Ο κανονισμός 2022/2002 της 21ης Οκτωβρίου
Τίθενται όρια σε τρόφιμα για τα οποία δεν έχει οριστεί μέγιστο επίπεδο, πολλά από τα υφιστάμενα όρια επεκτείνονται σε άλλες κατηγορίες, ενώ μειώνεται το μέγιστο επίπεδο σε γάλα και γαλακτοκομικά.
|
|
|
|
ΠΡΟΣΟΧΗ-ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται γνωστές ρυζογκοφρέτες από Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ενημερώθηκε για τον κίνδυνο από την Ευρωπαϊκή πύλη RASFF.
|
|
|
|
Όταν η βιωσιμότητα αποτυγχάνει: Ακούσιες αρνητικές παρενέργειες της βιωσιμότητας προϊόντων
Πώς μπορεί μία στρατηγική βιωσιμότητας να επηρεάσει αρνητικά τη συμπεριφορά των καταναλωτών και να υπονομεύσει την εμπορική επιτυχία των εταιρειών που κατασκευάζουν ή πωλούν βιώσιμα προϊόντα.
|
|
|
|
Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!
Μαγείρεμα χωρίς υλικά: Οι Αθηναίοι την εποχή της κατοχής επιβίωσαν υιοθετώντας ακούσια vegan διατροφή με χαμηλές θερμίδες. Χωρίς κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά έτρωγαν από τα λίγα που είχε να προσφέρει η Αττική γη και όμως επιβίωσαν.
|
|
|
|
Λειτουργικός καφές: H νέα τάση της προσθήκης βιταμινών αναγάγει τον καφέ σε superfood
H πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μέσα από τον πρωινό καφέ, αποτελεί τη νέα τάση στην βιομηχανία καφέ.
|
|
|
|
Καπάκι TOUCHCAP : Εκπληκτική καινοτομία που καταργεί την ημερομηνία λήξης!
Η πρωτοποριακή τεχνολογία του TOUCHCAP επιτρέπει στον καταναλωτή να καταλάβει εάν το προϊόν έχει χαλάσει με ένα απλό άγγιγμα.
|
|
|
|
Νέα νίκη των vegan στην Ευρώπη: Προωθείται η υποχρεωτικότητα της διάθεσης vegan γευμάτων σε χώρους πώλησης τροφίμων και ποτών
Καταχωρήθηκε μία νέα Πρωτοβουλία Πολιτών για την υποχρεωτική διαθεσιμότητα αμιγώς χορτοφαγικών γευμάτων (vegan) στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους πώλησης τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη.
|
|
|
|
Σαμπάνιες και αφρώδη : Κάθε χρόνο σημειώνονται 1.000 και πλέον σοβαρά ατυχήματα από τους φελλούς!
Τα περιστατικά προκαλούν από μόνιμη τύφλωση ως και θάνατο – Το 1/3 των ατυχημάτων με φελλούς σαμπάνιας λαμβάνουν χώρα σε γάμους.
|
|
|
|
Σοκολάτα: Τόσες πολλές χημικές ουσίες...
Είναι η σοκολάτα υγιεινή τροφή, είδος πολυτελείας ή… διατροφικό «σκουπίδι»;
|
|
|
|
Το χρονικό ενός εφιάλτη: Η ανατριχιαστική απάτη για 26 υπαλλήλους εστιατoρίων fast food
Το ντοκιμαντέρ με τίτλο Pervert: Hunting the Strip Search Caller της Paramaount+ εξετάζει την υπόθεση μιας τηλεφωνικής απάτης που οδήγησε σε παραβιαστική σωματική έρευνα εργαζομένων σε fast food.
|
|
|
|
Τελικά, πόσο αξιόπιστες είναι οι κριτικές εστιατορίων σε πλατφόρμες και ΜΜΕ;
Με τόσες χιλιάδες κριτικές εστιατορίων εκεί έξω, πώς ξεχωρίζει κανείς ποιες αληθεύουν και ποιες όχι;
|
|
|
|
Εργαζόμενοι Εστίασης & Λιανικής Τροφίμων: Η σημασία της εκπαίδευσης για τα αλλεργιογόνα
Είναι ευθύνη των εργοδοτών να διασφαλίσουν την εκπαίδευση των εργαζομένων αλλά και το προσωπικό πρέπει να έχει επίγνωση των αλλεργιογόνων στα τρόφιμα που παρασκευάζει και να γνωρίζει τις ισχύουσες πολιτικές και διαδικασίες.
|
|
|
|
Κρήτη: Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε γάμο!
Ο γάμος έγινε σε περιοχή της Μεσαράς – Συμπτώματα για 40-50 καλεσμένους.
|
|
|
|
ScienceCooks από την EFSA: Επιστήμονες τροφίμων κρίνουν γνωστούς σεφ - Ένα διαφορετικό Master Chef (Video)
Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων – Γνωστοί σεφ καθοδηγούνται και κρίνονται από Τεχνολόγους Τροφίμων
|
|
|
|
Λειτουργικό Ψωμί: Παραπροϊόν της παραγωγής σησαμέλαιου βελτιώνει τη διατροφική αξία των αρτοσκευασμάτων - Έρευνα του ΑΠΘ
Η πίτα σουσαμιού αποτελεί το κύριο παραπροϊόν της βιομηχανίας παραγωγής σησαμέλαιου και θα μπορούσε να βελτιώσει τη διατροφική αξία των τροφίμων, λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και διαιτητικές ίνες.
|
|
|
|
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ @cibum.gr Κάνουμε έρευνα αγοράς για σας
Προμηθευτές υπηρεσιών, εξοπλισμού και υλικών για την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων. Ακολουθούν 2 νέοι προμηθευτές στον Κατάλογο Προμηθευτών του cibum.gr
|
|
|
Kapelis Packaging
Εφαρμογές Συσκευασίας Βιομηχανίας Τροφίμων
|
|
|
|
TSAKALIDIS ANALYSIS & TESTING
Εργαστηριακές Αναλύσεις, φυσικές, χημικές και μικροβιολογικές δοκιμές τροφίμων, ποτών, συσκευασίας και προϊόντων.
|
|
|
|