|
Mollers: Απαγορεύτηκε και τρίτη διαφήμιση! Νέα σωρεία παραβιάσεων της νομοθεσίας
“Μαύρο” από το Συμβούλιο Ελέγχου επικοινωνίας στο διαφημιστικό σποτ για τα ζελεδάκια– Η νέα διαφήμιση πρέπει να περάσει πρώτα από το ΣΕΕ!
|
|
|
|
Καινοτομία: Τεχνολογία Haelen για αγελαδινό γάλα δύο φορές πιο εύπεπτο, διατροφικά ανώτερο και με διάρκεια ζωής 60 ημερών!
Παγκόσμια σημαντική ανακάλυψη για την πεπτικότητα του γάλακτος μέσω της τεχνολογίας Haelen – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
|
|
|
|
Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως... επικίνδυνο;
Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;
|
|
|
|
Ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα για παρουσία Chlorpyrifos σε Ινδικό κάρυ
Υπολείμματα επικίνδυνου φυτοφαρμάκου σε κάρυ προέλευσης Ινδίας – Δέσμευση στα Ελληνικά σύνορα
|
|
|
|
Ελαιόλαδο: Πόσο επηρεάζει το πλύσιμο της ελιάς και η ώρα συγκομιδής της την τελική ποιότητα
Ισπανοί επιστήμονες απαντούν στο εάν η διαδικασία πλύσης και ο χρόνος συγκομιδής (πρωί ή απόγευμα) παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα των EVOO.
|
|
|
|
Ο ρόλος του κιτρικού οξέος στη βιομηχανία τροφίμων
Κάθε χρόνο παράγονται περισσότεροι από δύο εκατομμύρια τόνοι κιτρικού οξέος.
|
|
|
|
Το δηλητήριο της μέλισσας προκαλεί τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων του μαστού
Η μελιτίνη που υπάρχει στο δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να καταστρέψει εντελώς τις μεμβράνες των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 60 λεπτά.
|
|
|
|
Νέοι μικροοργανισμοί στην υπηρεσία της τεχνολογίας ζύμωσης
Τα νέα δεδομένα στις απαιτήσεις των καταναλωτών έχουν οδηγήσει την επιστήμη τροφίμων να στραφεί σε μια νέα γενιά μικροοργανισμών δημιουργώντας όμως και θέματα ασφάλειας που πρέπει να επιλυθούν.
|
|
|
|
Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων
“Ουσία της γεύσης ή “σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου” το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία – Τι λέει η EFSA
|
|
|
|
Ιξώδης αλλοίωση στο ψωμί: Ο Φόβος και ο τρόμος των αρτοποιών
Ο επικίνδυνος βάκιλος που μπορεί να μολύνει ολόκληρη την παραγωγική μονάδα και τον εξοπλισμό
|
|
|
|
Γρίπη των πτηνών: Πρωτοφανής αριθμός κρουσμάτων στην Ευρώπη - Συναγερμός για την μεγαλύτερη επιδημία που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα
Άνευ προηγουμένου και η γεωγραφική εμβέλεια της φετινής επιδημίας
|
|
|
|
Ετικέτα PACE: Η καινοτόμα επισήμανση με τον χρόνο άσκησης που απαιτείται για να καούν οι θερμίδες του τροφίμου!
Η αναγραφή στην ετικέτα του είδους και του χρόνου άσκησης που απαιτείται για την καύση των θερμίδων που περιέχονται στο τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση τη ημερήσιας πρόσληψης κατά 100 θερμίδες!
|
|
|
|
Lidl: Με απόφαση δικαστηρίου κατέστρεψε τα σοκολατένια κουνελάκια της
Διαμάχη μεταξύ της Lidl και της ελβετικής σοκολατοποιίας υψηλής ποιότητας Lindt & Spruengli
|
|
|
|
ΕΕ: ΠΓΕ το αρνάκι Λήμνου!
Το κρέας με την ονομασία «Αρνάκι Λήμνου» προέρχεται από σφάγια ζώων γεννημένων στις νήσους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου από ενήλικα πρόβατα, των οποίων η διατροφή βασίζεται στη χλωρίδα της οριοθετημένης γεωγραφικής περιοχής.
|
|
|
|
Στο νοσοκομείο καθαρίστριες στη Μύκονο - Κατανάλωσαν σοκολάτες με παραισθησιογόνα!
“Μainstream” τα τρόφιμα με ψυχοτρόπες ουσίες αρκεί να το γνωρίζεις… Οι οικιακές βοηθοί δοκίμασαν σοκολάτες που άφησαν πελάτες σε ενοικιαζόμενες βίλες του νησιού χωρίς να γνωρίζουν τι περιέχουν!
|
|
|
|
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ @cibum.gr Κάνουμε έρευνα αγοράς για σας
Προμηθευτές υπηρεσιών, εξοπλισμού και υλικών για την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων. Ακολουθούν 2 νέοι προμηθευτές στον Κατάλογο Προμηθευτών του cibum.gr
|
|
|
Kapelis Packaging
Εφαρμογές Συσκευασίας Βιομηχανίας Τροφίμων
|
|
|
|
TSAKALIDIS ANALYSIS & TESTING
Εργαστηριακές Αναλύσεις, φυσικές, χημικές και μικροβιολογικές δοκιμές τροφίμων, ποτών, συσκευασίας και προϊόντων.
|
|
|
|