Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
13.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εξαγωγές στις ΗΠΑ: Διευκρινίσεις από τον FDA στις κατευθυντήριες οδηγίες για την επισήμανση αλλεργιογόνων στα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΕξαγωγές στις ΗΠΑ: Διευκρινίσεις από τον FDA στις κατευθυντήριες οδηγίες για την επισήμανση αλλεργιογόνων στα τρόφιμα
spot_img

Δημοσίευση νέου εργαλείου με δυνατότητα αναζήτησης στις ερωτήσεις που έγιναν από τη βιομηχανία τροφίμων και τους καταναλωτές

Στις 6 Ιανουαρίου 2025, ο FDA επικαιροποίησε για 5η φορά, τις κατευθυντήριες οδηγίες για την επισήμανση αλλεργιογόνων. Πρόκειται για ένα έγγραφο καθοδήγησης με τίτλο «Questions and Answers Regarding Food AllergensIncluding the Food Allergen Labeling Requirements of the Federal FoodDrugand Cosmetic Act (Edition 5): Guidance for Industry» που αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη βιομηχανία τροφίμων.

- Advertisement -

Το έγγραφο δεν τροποποιεί το νόμο για την επισήμανση των αλλεργιογόνων τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών του 2004 (FALCPA), ωστόσο η ερμηνεία άλλαξε ουσιαστικά, συνεπώς οι βιομηχανικές πρακτικές, αλλά και οι ετικέτες που χρησιμοποιούνταν μέχρι πρόσφατα από τις επιχειρήσεις, μπορεί πλέον να μην συμμορφώνονται με τις νέες κατευθύνσεις.

Ως εκ τούτου, το επικαιροποιημένο έγγραφο καθοδήγησης δημιούργησε κάποιες απορίες στα ενδιαφερόμενα μέρη, μεταξύ των οποίων η βιομηχανία, οι εμπορικές ενώσεις και οι καταναλωτές και έτσι υπέβαλαν ερωτήσεις προς τον FDA. Στις 26 Μαρτίου 2025, ο FDA κοινοποίησε στην ιστοσελίδα Frequently Asked Questions: Food Allergen Labeling Guidance for Industry» τις ερωτήσεις που έλαβε, μαζί με τις απαντήσεις και τις σχετικές παραπομπές που δόθηκαν από τον οργανισμό.

Η δυνατότητα αναζήτησης ανά κατηγορία ερώτησης καθιστά την ιστοσελίδα ένα εύχρηστο εργαλείο για τη βιομηχανία και τους καταναλωτές, που επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επισήμανση των αλλεργιογόνων τροφίμων.

 Η ιστοσελίδα με τις ερωτήσεις και απαντήσεις από τον FDA, βρίσκεται εδώ:

https://www.fda.gov/food/food-allergensgluten-free-guidance-documents-regulatory-information/frequently-asked-questions-food-allergen-labeling-guidance-industry?utm_medium=email&utm_source=govdelivery

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Dressing σαλάτας: Προσθέτοντας στο πιάτο νοστιμιά αλλά και 1002 κινδύνους…

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος σε αυτές τις σάλτσες όμως είναι τα κρυμμένα αλλεργιογόνα.

Πλήγμα στη μαφία τροφίμων: Δεκάδες συλλήψεις από Ευρωπαϊκές Αρχές σε συνεργασία με την Ιντερπόλ

Κατηγορούνται για «επιμελημένη απάτη με προϊόντα διατροφής υψηλής αξίας, όπως ακριβά τυριά και ελαιόλαδο, καθώς και εξοπλισμό κουζίνας για την παραγωγή πίτσας

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα