Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
29.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Φράουλες: Νέο καμπανάκι κινδύνου από την PAN Netherlands

PFAS και πολύ τοξικά φυτοφάρμακα στο 92% των ολλανδικών συμβατικών φραουλών.

Κοτόπουλο: Το καλοκαίρι αυξάνεται ο κίνδυνος καμπυλοβακτηρίωσης – Τι να προσέξετε

Αξιολόγηση του κινδύνου των εποχιακών επιπτώσεων του μολυσμένου με καμπυλοβακτηρίδιο κοτόπουλου

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ για 4 συμπληρώματα διατροφής

Περιέχουν ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Θάνατοι και σοβαρές ασθένειες από συμπληρώματα για αθλητές – Καμπανάκι κινδύνου από την AΝSES

Σοβαρός ο κίνδυνος που διατρέχουν αθλητές με την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής για αύξηση της μυϊκής δύναμης ή για την απώλεια βάρους.

Χαλασμένα φασολάκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για να αποτρέψετε τροφική δηλητηρίαση

Τα χαλασμένα φασολάκια μπορεί να προκαλέσουν σαλμονέλωση, λιστέρια και E. coli.

Επικίνδυνο μυρωδικό πωλείται στην Ελλάδα – Περιέχει παθογόνα βακτήρια και καρκινογόνες ουσίες – Ενημέρωση RASFF

Η Ολλανδία ενημέρωσε την Ελλάδα και άλλες 13 χώρες για σοβαρό κίνδυνο από μυρωδικό.

Προσοχή: Κανένα παιδί κάτω των 4 ετών δεν πρέπει να καταναλώνει τις γρανίτες Slush

Κίνδυνος από τα παιδικά ροφήματα πάγου που περιέχουν γλυκερίνη.

Τρώνε ωμά φασολάκια και δηλητηριάζονται!

Τροφιμογενείς ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ωμών ή άψητων φασολιών στην Ευρώπη - Προειδοποίηση FSAI.

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη τροφική δηλητηρίαση παγκοσμίως από γαλακτοκομικά – Νέα κρούσματα σαλμονέλας από γάλα στις ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη επιδημία που συνδέεται με μη παστεριωμένο γάλα για πάνω από δύο δεκαετίες - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές παγκοσμίως.

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Ανακαλείται λάδι ΜΙΝΕΡΒΑ λόγω καρκινογόνων ουσιών

Το πυρηνέλαιο ΜΙΝΕΡΒΑ βρέθηκαν Πολυκυκλικοί Υδρογονανθράκες που προκαλούν καρκίνο.

Μέλι: Ο “αιώνιος” κίνδυνος από την κατανάλωση μελιού

Έκθεση για το "Προφίλ κινδύνων από το μέλι" από την FSA και την FSS.

Κίνδυνος σαλμονέλας από ωμά αυγά

Προσοχή όταν χειρίζεστε ωμά αυγά.

Προσοχή: Τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να τρώνε αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και ροδάκινα

Σύσταση της Mattilsynet προς τους γονείς για την κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων από μικρά παιδιά.

Όσπρια: Η κρυφή απειλή της φυτικής διατροφής – Μελέτη τα χαρακτηρίζει “αναδυόμενα» αλλεργιογόνα

Επιστημονική μελέτη επισημαίνει την άγνοια κινδύνου για τις αλλεργίες που μπορεί να προκαλέσουν τα φασόλια, οι φακές, τα μπιζέλια και τα ρεβίθια.

Καφές: Αξιολόγηση κινδύνου από την παρουσία τοξικών μετάλλων

Παρακολούθηση ιχνοστοιχείων, που βρέθηκαν σε εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα καφέ. 

Μούχλα σε μαρμελάδα: Την πετάμε ολόκληρη ή μόνο το μολυσμένο κομμάτι;

Η μούχλα είναι μία φυσική τοξίνη την οποία δεν πρέπει να υποτιμάτε.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φράουλες: Νέο καμπανάκι κινδύνου από την PAN Netherlands

PFAS και πολύ τοξικά φυτοφάρμακα στο 92% των ολλανδικών συμβατικών φραουλών.

Απάτη με τα εμφιαλωμένα νερά: Έκθεση της ΕΕ αποκαλύπτει την αιτία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για τις αιτίες που επιτρέπουν να διατίθενται στην αγορά μη συμμορφούμενα και δυνητικά δόλια προϊόντα.

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης