Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
19.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;

Απάτη Τροφίμων: Πως και γιατί νοθεύουν δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής

Η νοθεία συμπληρωμάτων διατροφής κατά της κατάθλιψης και της αϋπνίας είναι ο νέος "πονοκέφαλος" για τις αρχές, αλλά και τους καταναλωτές.

Βαρέα μέταλλα στο γάλα – Πρέπει να φοβόμαστε; Ή μήπως όχι;

Τι δείχνουν επιστημονικές μελέτες και αναλύσεις.

Ποιο είναι το πιο μολυσμένο μέλι – Στοιχεία από τις ενημερώσεις RASFF

Aνάλυση των κοινοποιήσεων RASFF της ΕΕ από το 2002 έως το 2022.

Προσοχή: Καρκινογόνα ουσία σε οικιακό πλαστικό μπολ που πωλείται στην Ελλάδα – Ειδοποίηση από την ΕΕ

Ειδοποίηση RASFF για χημικό κίνδυνο από οικιακό σκεύος που πωλείται σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα.

Θανατηφόρα δόση αλατιού – Μωρό 3 μηνών έχασε τη ζωή του από το πολύ αλάτι στο φαγητό!

Ποια ποσότητα είναι θανατηφόρα - Τι να κάνετε αν κατά λάθος καταναλώσετε υπερβολική ποσότητα αλατιού.

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής

Χρήσιμες απλές αλλά απαραίτητες συμβουλές από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για να αποφύγουμε τις τροφικές δηλητηριάσεις.

Συσκευασίες τροφίμων: Τα μικροπλαστικά BPA επηρεάζουν περισσότερο τους παχύσαρκους

Η έκθεση σε BPA συνδέεται με τη μικροχλωρίδα του εντέρου και την παιδική παχυσαρκία σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ποιο είδος κρασιού δεν πρέπει να μεταγγίζετε ΠΟΤΕ σε κρυστάλλινες κανάτες

Κίνδυνος από την μεταφορά του κρασιού από το μπουκάλι σε κρυστάλλινες κανάτες.

Τα μπλέντερ μπορούν να απελευθερώσουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά στα τρόφιμα!

Αποκαλυπτική μελέτη για την αποκόλληση μικροπλαστικών θραυσμάτων από τα πλαστικά δοχεία των μπλέντερ και την ανάμειξή του με τα τρόφιμα που αλέθουμε.

Καρκινογόνο ακρυλαμίδιο σε τρόφιμα: Μόνο τα πατατάκια είναι οι ένοχοι;

5 χρόνια από τον κανονισμό της ΕΕ για το ακρυλαμίδιο  και έρευνες στοχοποιούν περισσότερα τρόφιμα.

ΕΕ: Άγνοια των γυναικών για τη σύνδεση της κατανάλωσης αλκοόλ με καρκίνο του στήθους

Μόνο μία στις πέντε γυναίκες στην Ευρώπη ξέρουν πως το αλκοόλ είναι παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του μαστού.

Πως να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από μαρούλι – Νέα επιστημονική μελέτη

Επιστημονικό πείραμα για τους παράγοντες επιβίωσης του παθογόνου βακτηρίου E. coli στο μαρούλι και σε άλλα 4 φυλλώδη λαχανικά.

Lidl: Ανάκληση δημοφιλούς χυμού λόγω δηλητηριώδους ουσίας

Ανάκληση από τα Lidl Ελλάδας, Aυστρίας και Ρουμανίας επικίνδυνου smoothie.

Τσικνοπέμπτη: Πως να μειώσετε τις επιβλαβείς ουσίες που σχηματίζονται στο κρέας όταν εκτίθεται σε ισχυρή θερμότητα

Χρήσιμες συμβουλές για να μειώσετε τον σχηματισμό επιβλαβών ενώσεων κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Πώς να μειώσετε τις επικίνδυνες ουσίες που περιέχουν τα όσπρια

Η παρουσία λεκτινών στα όσπρια μπορεί να προκαλέσει από δηλητηρίαση μέχρι και οξεία τοξικότητα -Πως να μαγειρεύουμε φακές, φασόλια, αρακά και ρεβίθια.

Φυτοφάρμακα σε ελληνικά φρούτα και λαχανικά – Δεύτερη η χώρα μας σε χημικά PFAS! – Ποια προϊόντα έχουν τα περισσότερα

Μας ντροπιάζει νέα έκθεση της ΕΕ για την παρουσία φυτοφαρμάκων PFΑS στα φρούτα και λαχανικά ελληνικής καλλιέργειας.

Νέα μελέτη: Τα αναψυκτικά διαίτης συνδέονται με κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής

Ανάλυση σε δεδομένα υγείας για περισσότερους από 200.000 ενήλικες ηλικίας 37-73 ετών.

Και στη Γαλλία απαγορεύτηκαν τα επικίνδυνα πατατάκια

Αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που ανακαλούν και απαγορεύουν την κυκλοφορία των σνακ HOT CHIP CHALLENGE.

Προσοχή: Ενημέρωση της Ελλάδας από το RASFF για μπάρες πρωτεΐνης με… μούχλα!

Το προϊόν κυκλοφορεί ευρέως στην Ελληνική αγορά.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Γιατί οι σεφ επιμένουν στο κρέας και δεν δημιουργούν φυτικά πιάτα

Oι περισσότεροι σεφ συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο κρέας και το ψάρι, παρά την παγκόσμια στροφή στη φυτική διατροφή.

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης