Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Καφές ντεκαφεϊνέ: Ποιοι και γιατί λένε ότι κρύβει σοβαρούς κινδύνους υγείας

Για όσους αποφεύγουν την καφεΐνη, ο ντεκαφεϊνέ καφές φαίνεται να είναι μια ακίνδυνη επιλογή. Ωστόσο, ορισμένες επιστημονικοί φορείς υποστηρίζουν το αντίθετο..

Γιατί οι άνθρωποι βάζουν ωμή μπριζόλα σε ένα μαυρισμένο μάτι;

Πολλοί πιστεύουν ότι βοηθά... Είναι αλήθεια όμως;

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Βρεφικός πνιγμός: Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν γονείς και φροντιστές

Ο πνιγμός είναι συνήθως ο μεγαλύτερος φόβος των γονέων όταν πρόκειται για ατυχήματα και δικαίως.

Μην αφήνετε τα παιδιά να τρώνε «Τρόφιμα με εφέ καπνού»

Λίγες ημέρες μετά από ένα viral βίντεο που δείχνει ένα νεαρό αγόρι να λιποθυμάει αφού δοκίμασε ένα «μπισκότο καπνού», η κυβέρνηση της πολιτείας του Tamil Nadu στην Ινδία απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην καταναλώνουν τέτοια προϊόντα.

Μην το αγνοήσετε! Η θερμοκρασία του ψυγείου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λιστερίωσης από το μαγειρεμένο κρέας

Η ανεπαρκής οικιακή ψύξη αναφέρεται συχνά ως παράγοντας που συμβάλλει στην τροφιμογενή δηλητηρίαση και μόλυνση, ενώ η συμπεριφορά των καταναλωτών στο θέμα αυτό μπορεί να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Σκόνες αδυνατίσματος: Κίνδυνος από υψηλή περιεκτικότητα τοξικών ουσιών

Τα ορυκτέλαια καθιστούν «ακατάλληλες» σχεδόν όλες τις σκόνες αδυνατίσματος.

Ηπατίτιδα Α σε φράουλες: Η Νέα Ζηλανδία αλλάζει τους κανόνες εισαγωγής κατεψυγμένων μούρων

Η Ασφάλεια Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε νέους κανόνες εισαγωγής για τα κατεψυγμένα μούρα, οι οποίοι αποσκοπούν στην ασφάλεια των πολιτών και στη βελτίωση των διαδικασιών στα σύνορα.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

Ποια τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία στο δέρμα

Γιατί ο ήλιος και τα λάιμ δεν πάνε μαζί; - Πότε υπάρχει ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος από φωτοευαισθησία;

Πάνω από τους μισούς καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση από λάθος επισήμανση

Μεγάλη έρευνα διαπιστώνει ανακριβή επισήμανση, διφορούμενες φράσεις όπως «μπορεί να περιέχει ξηρούς καρπούς» και ανησυχητική έλλειψη συνέπειας.

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΕΦΕΤ: Ανακαλείται καπνιστή πέστροφα μετά από καταγγελία

Σε επιτήρηση από τις αρχές εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στο Καρπενήσι.

Προτηγανισμένες πατάτες: Πόσο πιο ανθυγιεινές είναι από τις φρέσκιες

Το πώς μαγειρεύονται οι πατάτες σας είναι το κλειδί για την υγεία σας.

Ποια τρόφιμα είναι πιο μολυσμένα με καρκινογόνες αφλατοξίνες – Στοιχεία του RASFF τα τελευταία 26 χρόνια

Ποια προϊόντα και από ποια χώρα έχουν τις περισσότερες καρκινογόνες αφλατοξίνες – Συγκριτική μελέτη.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Η ” πιο ολοκληρωμένη ανασκόπηση” που έγινε ποτέ από την Consumer Reports

Αναλύθηκαν δεδομένα επτά ετών από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το οποίο κάθε χρόνο δοκιμάζει μια επιλογή συμβατικών και βιολογικών προϊόντων που καλλιεργούνται ή εισάγονται για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Κίνδυνοι ασφάλειας τροφίμων από το γάλα από ξηρούς καρπούς

Κενά γνώσης των καταναλωτών στις ασφαλείς μεθόδους παρασκευής γάλακτος από ξηρούς καρπούς.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Μαγειρικό λάδι: Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά οι κίνδυνοι της επαναχρησιμοποίησης

Μελέτη δείχνει πως η επαναχρησιμοποίηση τηγανέλαιου, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης