Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Ευρωπαϊκές ανακλήσεις τροφίμων 29-30 Σεπτεμβρίου 2022

Πρώτη αιτία παραμένουν τα αδήλωτα αλλεργιογόνα

Τροφική δηλητηρίαση Ciguatera: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μόλυνση από ciguatoxins (CTXs)

Κλινικά χαρακτηριστικά, επιδημιολογία, μετάδοση, μέτρα πρόληψης

Επιδημία Ηπατίτιδας Α στην Ευρώπη: Το ECDC κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μολυσμένα τρόφιμα!

Τα μολυσμένα τρόφιμα θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο στην αύξηση των μολύνσεων από ηπατίτιδα Α, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

FSA: Έκθεση για την αντιμικροβιακή αντοχή του Campylobacter στο κοτόπουλο

H AMR είναι μία από τις 10 κορυφαίες παγκόσμιες απειλές για τη δημόσια υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα - Έκθεση από τον FSA αναλύει δεδομένα των τελευταίων 20 ετών για την AMR στο Campylobacter από κοτόπουλο.

Χριστίνα Μαραντέλου: H Ελληνίδα επιστήμονας τροφίμων που διαπρέπει στο εξωτερικό

Οι δυσκολίες των Επιστημόνων Τροφίμων στην Ελλάδα - Οι προοπτικές και οι προκλήσεις της εργασίας του Τεχνολόγου Τροφίμων στο εξωτερικό

Κατεψυγμένες μπριζόλες: Επίδραση της συσκευασίας κενού στην ποιότητα και την ασφάλεια

Επιστημονική μελέτη για τις επιπτώσεις στην κατάψυξη και την απόψυξη συσκευασμένης μοσχαρίσιας μπριζόλας πριν τη λιανική

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο 2022 για την ασφάλεια τροφίμων.

Στο νοσοκομείο καθαρίστριες στη Μύκονο – Κατανάλωσαν σοκολάτες με παραισθησιογόνα!

“Μainstream” τα τρόφιμα με ψυχοτρόπες ουσίες αρκεί να το γνωρίζεις... Οι οικιακές βοηθοί δοκίμασαν σοκολάτες που άφησαν πελάτες σε ενοικιαζόμενες βίλες του νησιού χωρίς να γνωρίζουν τι περιέχουν!

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ

ΕΕ : Ελλιπείς οι έλεγχοι για την Ασφάλεια Τροφίμων σε Ιταλία και Γαλλία σε τρόφιμα μή ζωικής προέλευσης

Ανεπαρκείς πληροφορίες και ελλιπείς συνθήκες υγιεινής του προσωπικού αποκάλυψαν έλεγχοι από τη μονάδα υγείας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε τρόφιμα μη ζωικής προέλευσης σε Ιταλία και Γαλλία

“Πράσινο φως” από την EFSA για τo φυτοφάρμακο pyridaben στα γκρέιπφρουτ

Καθορισμός ΑΟΚ pyridaben σε γκρέιπφρουτ που εισάγονται από τις ΗΠΑ

Ενημέρωση της RASFF από την Ελλάδα για επικίνδυνα φυτοφάρμακα σε κύμινο από την Ινδία

Το ακατάλληλο φορτίο εντοπίστηκε στα σύνορα.

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια

Προσοχή: Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την διακίνηση δύο συμπληρωμάτων διατροφής

Περιέχουν υψηλή συγκέντρωση Ε468

Χλωριωμένο αλεύρι: Γιατί απαγορεύεται στην Ευρώπη και επιτρέπεται στις ΗΠΑ

Η επεξεργασία με χλώριο του αλεύρου μαλακού σίτου χρησιμοποιείται ευρέως από τη δεκαετία του 1920, αλλά έχει κατηγορηθεί για διάφορους κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

ΠΟΥ: Νέα στρατηγική κατά των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων, στη βιομηχανία Τροφίμων

Με ζοφερές προβλέψεις για τη υγεία των καταναλωτών από βακτηριακές λοιμώξεις, ο ΠΟΥ προτείνει μια νέα στρατηγική με στόχο τη ρύθμιση της χρήσης αντιβιοτικών στη βιομηχανία τροφίμων

EFSA: Εντυπωσιακά τα στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο για την Ασφάλεια των Τροφίμων του 2022

8 στους 10 Ευρωπαίους εμπιστεύονται τους επιστήμονες τροφίμων για πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων - Το κόστος του φαγητού είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει τις αγορές

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης