Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αγρότες

ΑρχικήΝέαΑγρότες

Συνεχίζεται η κόντρα για την ελιά Καλαμάτας εν αναμονή της απόφασης του ΣΤΕ

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών.

228.000€ από το ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση του «Μαύρου ακανθώδους αλευρώδους» που πλήττει τις καλλιέργειες

Επιθετικές δράσεις το ΥΠΑΑΤ - Σε ισχύ πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης του εντόμου.

Incofruit Hellas: Πίεση στις εξαγωγές φρούτων λόγω της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα

Μείωση των εξαγωγών σε ντομάτες, πορτοκάλια, μανταρίνια και μήλα.

Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο αντιπροσωπείες των σημαντικότερων παραγωγών ακτινιδίου στον κόσμο

Στη συνεδρίαση της ΕΔΟΑ συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το διαχρονικό πρόβλημα της πρόωρης συγκομιδής και της παράνομης διακίνησης ατυποποίητων ακτινιδίων.

Νέες Γεωργικές προειδοποιήσεις για την ελιά και το αμπέλι

Ενημέρωση του ΥΠΑΑΤ για το κλάδεμα αμπελιού και τα ελαιόδεντρα.

Καταγγελία για την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” – Η απάντηση της ΔΟΕΠΕΛ σε άρθρο Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας”

Άμεση αντίδραση της Εθνικής ΔΟΕΠΕΛ σχετικά με το άρθρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας” για το ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”/PDO “Elia Kalamatas”. 

Γεωργική προειδοποίηση για καλλιέργειες εσπεριδοειδών

Εμφάνιση της πρώτης γενιά τους έτους Μαύρου ακανθώδη αλευρώδη - Αleurocanthus spiniferus (Quaintance).

Γεωργική Προειδοποίηση για καταστροφές καλλιεργειών από το νεοεμφανιζόμενο Spodoptera frugiperda

Το Spodoptera frugiperda αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς καραντίνας παγκοσμίως και οι συνθήκες στη χώρα μας είναι ευνοϊκές για την εγκατάστασή του και τη πρόκληση προβλημάτων στις καλλιέργειες.

Θέμα στη βουλή οι παραγωγοί κουμκουάτ

Απάντηση Αυγενάκη σε ερώτηση βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

ΕΕ: Αλλάζουν τα ΑΟΚ φυτοφαρμάκων για το ραπανάκι – Σε εξέλιξη η ανοιχτή διαβούλευση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήθελε να μάθει τη γνώμη σας.

Απάτη στο Μέλι: Γιατί, ποιος και πως νοθεύει το μέλι μας

Συνέπειες της νοθείας μελιού και τρόποι αντιμετώπισης.

Επιδοτούμενες Δράσεις Μελισσοκομίας 2024

Οικονομική στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας.

Ελληνικά κοτόπουλα: Τελευταία η Ελλάδα στην ΕΕ σε αριθμό ελέγχων για μυκοτοξίνες και υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων

Τα αποτελέσματα των ελέγχων για υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων και άλλων ουσιών σε ελληνικά ζωικά προϊόντα.

EE: Παρατείνεται για έναν χρόνο η αδασμολόγητη εισαγωγή ουκρανικών αγροτικών προϊόντων

Διαμαρτυρίες αγροτών στην Πράγα και τα Γαλλοϊσπανικά σύνορα.

Η ΕΕ ξεκίνησε διαδικτυακή έρευνα στους Ευρωπαίους αγρότες για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Αυγενάκης: "Πρόκειται για μια πρώτη επιτυχία – Καλώ τους αγρότες μας να συμμετάσχουν".

Ζητάνε από τον ΕΛΓΑ να αποζημιώσει και τους μη πληγέντες παραγωγούς της Θεσσαλίας

Καταβολή αποζημιώσεων μόνο σε παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιά, διευκρινίζει ο ΕΛΓΑ.

Χαλαρώνει τα κριτήρια πρόσληψης εργατών γης από τρίτες χώρες η Γαλλία – Πρόταση για την Χώρα μας από την Incofruit HELLAS

Ανακοίνωση της Incofruit Ελλάς για χαλάρωση των κανόνων παραμονής και εργασίας μεταναστών από τρίτες χώρες.

Η σημασία της σωστής διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων – Της Ε. Καραγεώργου (LETRINA)

Διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων (νεκρά ζώα ή τμήματα νεκρών ζώων): Πόσο σημαντική είναι για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον;

Νέες εστίες αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στην Ελλάδα – Οι νέες απαγορευμένες ζώνες

Απαγορευμένες Ζώνες λόγω επιβεβαίωσης εστιών Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στην Ελλάδα.

Φυτοφάρμακα σε ελληνικά φρούτα και λαχανικά – Δεύτερη η χώρα μας σε χημικά PFAS! – Ποια προϊόντα έχουν τα περισσότερα

Μας ντροπιάζει νέα έκθεση της ΕΕ για την παρουσία φυτοφαρμάκων PFΑS στα φρούτα και λαχανικά ελληνικής καλλιέργειας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Γιατί οι σεφ επιμένουν στο κρέας και δεν δημιουργούν φυτικά πιάτα

Oι περισσότεροι σεφ συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο κρέας και το ψάρι, παρά την παγκόσμια στροφή στη φυτική διατροφή.

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης