Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

VEGANism

Απαγόρευση διαφήμισης όπου σερβίρεται καφές με φυτικό γάλα!

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Τιρόλο της Αυστρίας αντέδρασαν έντονα στο διαφημιστικό σποτ, και οι αρχές έδωσαν εντολή να απαγορευτεί η διαφήμιση.

Ποια ετικέτα είναι καλύτερη για τα φυτικά προϊόντα: “Vegan” ή “Plant based”?

What's in a name; Έκθεση για το εάν ο όρος «με βάση τα φυτά» βοηθά ή εμποδίζει το κίνημα των vegan.

Τι είναι η διατροφική μαγιά και ποια η σχέση της με την μαγιά που χρησιμοποιείται στα αρτοσκευάσματα

Γνωρίστε τη διατροφική μαγιά, ένα τυρώδες καρύκευμα δημοφιλές στους vegans και με πολλά διατροφικά οφέλη.

Παγκόσμια μελέτη: Ανεπαρκής η πληροφόρηση για τη vegan διατροφή – Αξιολόγηση 100 χωρών

Στην κορυφή της κατάταξης για επαρκείς διατροφικές πληροφορίες η Ολλανδία – Χαμηλή η βαθμολογία για την Ελλάδα.

Νέα Υόρκη: Γιατί τα δημόσια νοσοκομεία έκαναν όλο το μενού τους plant-based;

Τα δημόσια νοσοκομεία της Νέας Υόρκης επιλέγουν γεύματα φυτικής προέλευσης, βασισμένα στα οφέλη που προκαλούν στην υγεία των ασθενών.

Φυτικό κρέας: Πόσο ασφαλές και θρεπτικό είναι; Του Α. Παπαλαζάρου*

Το εναλλακτικό κρέας είναι σίγουρα καλύτερο για τον πλανήτη και για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας αλλά τι γίνεται με τα θρεπτικά του συστατικά;

Animal welfare: Το χρώμα του γάλακτος είναι κόκκινο σαν το… αίμα

Η ταινία μικρού μήκους MILK από τον Earthing Ed αντικατοπτρίζει σε μόλις 4 λεπτά τις αιματηρές συνθήκες της βιομηχανίας γάλακτος από την πλευρά μιας μητέρας.

Οι πιο παμφάγοι οι Έλληνες μεταξύ των Ευρωπαίων – Καταναλώνουν 3,3 κιλά κρέας το μήνα!

Ανοιχτοί στο να δοκιμάσουν κρέας κυτταροκαλλιέργειας (49%), αλλά και τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη από έντομα (26%).

Τρελά κέρδη ενόψει… – Επένδυση ρεκόρ 1,7 δις ευρώ σε εναλλακτικά τρόφιμα το 2022

Έκθεση του επενδυτικού δικτύου FAIRR Initiative διαπιστώνει ότι οι εναλλακτικές πρωτεΐνες παρέχουν μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία.

Το τυρί Philadelphia τώρα και σε vegan

 H πρώτη vegan εναλλακτική της δημοφιλούς κρέμας τυριού Philadelphia.

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!

Μαγείρεμα χωρίς υλικά: Οι Αθηναίοι την εποχή της κατοχής επιβίωσαν υιοθετώντας ακούσια vegan διατροφή με χαμηλές θερμίδες.  Χωρίς κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά έτρωγαν από τα λίγα που είχε να προσφέρει η Αττική γη και όμως επιβίωσαν.

Νέα νίκη των vegan στην Ευρώπη: Προωθείται η υποχρεωτικότητα της διάθεσης vegan γευμάτων σε χώρους πώλησης τροφίμων και ποτών

Καταχωρήθηκε μία νέα Πρωτοβουλία Πολιτών για την υποχρεωτική διαθεσιμότητα αμιγώς χορτοφαγικών γευμάτων (vegan) στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους πώλησης τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη.

NakedPak: Καινοτόμες συσκευασίες από άγαρ που τρώγονται μαζί με το τρόφιμο!

Βρώσιμη συσκευασία με πρώτη ύλη από φύκια - Μία από τις εφαρμογές της, είναι σε μπαχαρικά και σάλτσες που διαλύονται ολόκληρα σε ζεστό νερό.

Vegan: Τέλος στους περιορισμούς στην επισήμανση του κρέατος φυτικής προέλευσης στο Αρκάνσας

Οι περιορισμοί στην επισήμανση του κρέατος φυτικής προέλευσης του Αρκάνσας είναι αντισυνταγματικοί, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου.

Η HellasVeg παρουσιάζει την ελληνική μελέτη για την χορτοφαγία στην Γ.Σ. της EVU

O Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων (HellasVeg), ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2021 με βασικό στόχο την προώθηση της χορτοφαγίας, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιστήμη: Vegan παγωτό από εκχύλισμα σόγιας, κεφίρ και φλούδα Jaboticaba

Επιστημονική μελέτη για την αντιοξειδωτική ικανότητα και το αισθητηριακό προφίλ

Επιστήμη: Η επεξεργασία σόγιας δεν μειώνει την ποιότητα της πρωτεΐνης της

Επιστήμονες της Unilever και του Πανεπιστημίου Wageningen δημοσίευσαν μερικά πρωτοποριακά ευρήματα στο περιοδικό Frontiers in Nutrition σχετικά με την επάρκεια της περιεκτικότητας των εναλλακτικών κρέατος από σόγια σε πρωτεΐνη.

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.

Μια σούπα στη μάχη κατά του καρκίνου – Συνταγή του Χημικού, υποψήφιου για Νόμπελ Χημείας H. Maeda

Η συνταγή αντικαρκινικής σούπας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιάπωνα καθηγητή, Hiroshi Maeda,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και τίτλο «The Strongest Vegetable Soup»

Οι κρυφές διατροφικές ιδιότητες των σπόρων Dock

Οι σπόροι αποβάθρας ή Dock είναι ένα γνωστό ζιζάνιο, με κρυφές διατροφικές χρήσεις και οφέλη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης