Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Διεθνές βραβείο γαστρονομίας στην Κρήτη

Στ. Αρναουτάκης: Η γαστρονομία είναι επένδυση που κάνουμε ως περιφέρεια.

Η πλούσια γαστρονομία της Καρπάθου – Κορυφαίος εναλλακτικός προορισμός παγκοσμίως σύμφωνα με την Express

Ανάμεσα στους καλύτερους ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου η Κάρπαθος

Γιατί πρέπει πάντα να αλατίζουμε το αγγούρι

Πώς το λαχανικό θα έχει άψογη εικόνα στη σαλάτα και στα ντιπ που ετοιμάζουμε

Ποια τυριά λιώνουν καλύτερα και γιατί

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος της καζεΐνης στα τυριά.

Πως το umami και το kokumi προσφέρουν αυθεντική αλμυρή γεύση μειώνοντας το αλάτι

Το umami και το kokumi συνεργάζονται για να προσφέρουν μια αυθεντική αλμυρή γεύση, εμπλουτίζοντας τα τρόφιμα με βάθος και πολυπλοκότητα.

Που οφείλεται η έντονη έως και δυσάρεστη μυρωδιά της φέτας

Γιατί η φέτα μυρίζει σαν... βρώμικες κάλτσες;

Ποιο ζυμαρικό ταιριάζει καλύτερα στο πιάτο μου;

Η σωστή επιλογή ζυμαρικών δεν αφορά μόνο την εμφάνιση ή το μέγεθος.

Γιατί η φέτα είναι από τα πιο υγιεινά τυριά

Η φέτα είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά.

ΕΕ: Συνταγές με συμβουλές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων από Ευρωπαίους σεφ

Μηδενικά απόβλητα, περισσότερη γεύση!

Γιορτή Τρούφας: Το κορυφαίο γαστρονομικό event επιστρέφει στη Καλαμπάκα

Η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός της χώρας.

Πρέπει να μουλιάζουμε οπωσδήποτε τα φασόλια πριν το μαγείρεμα;

Στις σύγχρονες συνταγές, δεν είναι λίγοι οι σεφ που παραλείπουν εντελώς το μούλιασμα και προχωρούν αμέσως στο μαγείρεμα.

Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για το σερβίρισμα της σούπας

Όταν η σούπα δεν είναι αρκετά ζεστή μπορεί να απογοητεύσει, ενώ αν είναι καυτή, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει εγκαύματα.

Σε ποια φαγητά ταιριάζει καλύτερα ο άνηθος ο μαϊντανός, ο βασιλικός και η ρίγανη

Ποια βότανα συνδυάζονται καλύτερα με ποια πιάτα;

BEST in TASTE by cibum: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός γεύσης με κριτές καταναλωτές και πρωτόκολλο ISO

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των γευστικών δοκιμών και η υποβολή συμμετοχών - Καινοτόμος τρόπος αξιολόγησης των προϊόντων και πιάτων, που στηρίζεται στην άποψη των καταναλωτών και όχι των ειδικών.

Πως φτιάχνεται η κέτσαπ

Η επεξήγηση βήμα-βήμα του τρόπου παρασκευής της κέτσαπ.

Και όμως… τα γαρύφαλλα και οι βιολέτες τρώγονται!

Τα λουλούδια είναι ένας από τους καλύτερους και ομορφότερους τρόπους να στολίσουμε το σπίτι μας, γιατί όχι και το πιάτο μας ή το ποτό μας;

Διαβάστε τους πιο υγιεινούς και φθηνότερους τρόπους μαγειρέματος λαχανικών

Η σύγκριση των πιο δημοφιλών τρόπων μαγειρέματος των λαχανικών.

Ψάρια δολοφόνοι στη Μεσόγειο: Οι σεφ μπαίνουν δυναμικά στη μάχη της Ευρώπης κατά των χωροκατακτητικών ειδών

Η ΕΕ μέσω χρημαδοτούμενου έργου βρήκε λύση στο πρόβλημα της παρουσίας ξενικών ειδών στις Ευρωπαϊκές Θάλασσες.

Πως να σπάσετε σωστά ένα αυγό

Για ένα καλό καθαρό σπάσιμο, χτυπήστε το αυγό στο σημείο που είναι πιο αδύναμο.

Θα τρώγατε έντομα αν ήταν πιο νόστιμα;

Μελέτες έχουν δείξει ότι έξι γρύλοι καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες ενός ατόμου σε πρωτεΐνη

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανατροπή: Μην πιέζετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά – Αποτελέσματα έκθεσης

Νέα έκθεση για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών δείχνει ότι η απαγόρευση και ο έλεγχος δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Σημαντικό! Τα όσπρια σώζουν ζωές και με τη “σφραγίδα” της EFSA

Δημοσιεύτηκε νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τους κινδύνους και τα οφέλη της αντικατάστασης ζωικών πρωτεϊνών με φυτικές από όσπρια.

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο