Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Είναι οι μαγειρικές δεξιότητες το κλειδί για την υγεία;

Με ποιο τρόπο οι δεξιότητες προετοιμασίας και μαγειρέματος επηρεάζουν την ευημερία και την υγεία του ατόμου.

Ροκφόρ Vs. Μπλε τυρί: Διαφορές και ομοιότητες

Στο άκουσμα της λέξης “μπλε τυρί”, στο μυαλό μας έρχεται το ροκφόρ. Όμως υπάρχουν αρκετά είδη μπλε τυριού με διαφορετικές μεθόδους παρασκευής.

Θεσσαλονίκη: Γευσιγνωσίες, κρασιά και διαγωνισμός οινοχόων στα ΒορΟινά της Αθήνας

Η διοργάνωση τα ΒορΟινά της Αθήνας, που «ταξιδεύει» τα κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Stromboli και Calzone: Ποιες οι διαφορές των δύο φαγητών;

Ενώ τα calzone και τα strombolis φαίνονται σε πολλούς ίδια, έχουν ορισμένες θεμελιώδεις και ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ τους.

Έρευνα: Το 19% των καταναλωτών θεωρεί πως το terroir είναι ράτσα σκύλου!

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως οι γνώσεις μας για το κρασί είναι πολύ λιγότερες απ' όσο νομίζουμε!

Τι είναι το ψωμί γάλακτος;

Μία δημοσίευση των New York Times, εκτόξευσε την δημοτικότητά του και τώρα όλοι ψάχνουν τη συνταγή!

Στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου τέσσερα ελληνικά φαγητά

H λίστα του TasteAtlas αναδεικνύει τα παϊδάκια, το γύρο, το γιουβέτσι και το μπακαλιάρο ως 4 από τα 50 καλύτερα φαγητά για το 2022.

Tα 5 χειρότερα πιάτα από βιβλία μαγειρικής της Amazon, σύμφωνα με επαγγελματίες υγείας

Διαιτολόγοι από την Επιτροπή Ιατρών, ΜΚΟ των ΗΠΑ, αξιολόγησαν τα 5 χειρότερα για την υγεία πιάτα από βιβλία διάσημων εστιατορίων και σεφ στην Amazon.

Όχι πια burger: Κάνοντας τα παιδιά καλοφαγάδες με γεύματα από άλλες χώρες και κουλτούρες

Εισαγωγή στην πολυπολιτισμικότητα: Το Little Diner's Crew είναι μια λέσχη φαγητού αποκλειστικά για παιδιά, με σκοπό να διευρύνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες πέρα από το fast food και τις ΗΠΑ.

Σπάρτη: Διασύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με τον τουρισμό

Οι επισκέπτες προτιμούν σύγκλινο από καπνιστό χοιρινό, λουκάνικα με φλούδες πορτοκαλιού, πιταρούδες και Μπαρδουνιώτικο κόκορα.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια και λαμπιόνια από… σοκολάτα κάνουν θραύση στη Θεσσαλονίκη

Μελομακάρονα-κουφέτα, το γραμματοκιβώτιο του Αη Βασίλη και χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από σοκολάτα από τον "μάγο" της ζαχαροπλαστικής Γιώργο Αυγέρο.

Σεφ, βράσε… όρυζα αρκεί (το ρύζι) να είναι ελληνικό

 Μasterclass μαγειρικής με την Ντίνα Νικολάου: Ποιοτική και διατροφική αξία του ελληνικού ρυζιού και κατ' επέκταση του ευρωπαϊκού, καθώς το ελληνικό ρύζι μαζί με το ισπανικό αποτελούν βασικούς πρεσβευτές του.

Το μυστήριο του γλυκού με το σύννεφο και τη βροχή που έγινε viral

Πως μπορεί να "πετάει" πάνω από το γλυκό αυτό το βρώσιμο συννεφάκι που ρίχνει και... ψιλόβροχο.

Dinara Kasko: Η απόλυτη γεωμετρία σε τούρτες

Γλυκά και τούρτες με αλγόριθμους και σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Τα 4 μυστικά για την τέλεια σάλτσα σύμφωνα με την επιστήμη

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την γεύση και την ποιότητα της σάλτσας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

H άγνωστη διαφορά μεταξύ μικρών και μεγάλων αυγών

Γιατί γνωστοί chef έχουν βγάλει από τις συνταγές τους τα μεγάλα αυγά.

Φυσικός πουρές γλυκοπατάτας από την Μπάρμπα Στάθης – Έτοιμος σε πέντε λεπτά!

Καινοτομία από την Μπάρμπα Στάθης για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Culinary Team Greece: Με Μακεδονική Κουζίνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Η Ελληνική Ομάδα θα αναδείξει τοπικές γεύσεις και προϊόντα, προβάλλοντας τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Μπαχαρικό ή καρύκευμα: Ποια είναι η χαρακτηριστική διαφορά μεταξύ τους;

Όσοι γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ καρυκεύματος και μπαχαρικού αποτελούν την εξαίρεση καθώς οι περισσότεροι τελούν εν... αγνοία!

«Ημαθιώτικο Δεκατιανό»: Η νέα γαστρονομική πρόταση σε επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης

Πρόταση για πρωινό και δεκατιανό με προϊόντα και συνταγές της Ημαθίας, όπως βλάχικη πλισσέτα με τυριά και σπανάκι κρεπουλίνια με μείγμα τυριών Βερμίου και τραγανό μπέικον και σχοινόπρασο.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης