Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Συνταγή για τραγανό ‘’μπέικον’’ από… μελιτζάνα!

Μια "τίμια" και πιο υγιεινή πρόταση κόντρα στο χοιρινό μπέικον.

Ψητές φακές Bolognese αντί για κρέας – Τα θρεπτικά συστατικά που προφέρουν στον οργανισμό

Επιστημονική μελέτη αξιολογεί τις ψητές φακές ως εναλλακτική των πιάτων κρέατος.

Ελληνικό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Εύκολες συνταγές από τον Τάσο Αντωνίου

Εορταστικό και πανεύκολο μενού και συμβουλές κουζίνας.

Ικαρία: Τα πικρά χόρτα είναι το μυστικό της μακροζωίας; Ευρήματα επιστημονικής μελέτης

«Το πικρό είναι καλύτερο» - Τα άγρια χόρτα στη Γαλάζια Ζώνη της Ικαρίας.

Άλειμμα Marmite: Αγάπησέ το ή μίσησέ το, αλλά βασικά… φάτο!

Το βρετανικό άλειμμα (spread) από μαγιά μπύρας με την απίστευτη θρεπτική αξία.

Μαρινάρισμα κρεάτων: Γιατί, πότε και πως πρέπει να μαρινάρουμε το κρέας

Η αξία του μαριναρίσματος των κρεάτων πριν από το μαγείρεμα - Ποια μαρινάδα είναι κατάλληλη για ποιο κρέας.

Coca Cola: Σε ποια συστατικά οφείλεται η γεύση της

Το μυστικό της γεύσης των αναψυκτικών τύπου Cola.

Απομίμηση σοκολάτας: Πως θα καταλάβετε ότι η σοκολάτα σας δεν είναι “αληθινή”

Ποια γλυκίσματα είναι πιο πιθανό να περιέχουν απομίμηση σοκολάτας - Οι διαφορές γεύσης και απόλαυσης της γνήσιας σοκολάτας με τις απομιμήσεις.

Τα χοιροσφάγια τσι Κρήτης παραμονή Χριστουγέννων

Η σφαγή του χοίρου ήταν γιορτή για όλη την οικογένεια και με το κρέας του, εκτός από το κυρίως πιάτο των Χριστουγέννων έφτιαχναν λουκάνικα, πηχτή, απάκι, σύγκλινα, τσιγαρίδες και ομαθιές

Το “Από στόμα σε Στόμα” στην Αγορά Μοδιάνο

Το βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Αναστάσιου Παπαλαζάρου ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: “Ζωντανή” παρουσίαση παρασκευής μπουγάτσας παρακολούθησαν ξένοι δημοσιογράφοι

Βρετανοί και Αμερικανοί ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε παρουσίαση παρασκευής μπουγάτσας.

Χριστουγεννιάτικα γλυκά που δεν χρειάζονται ψήσιμο

Πως φτιάχνονται τα σοκολατένια κουκουνάρια που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο;

Υβριστικά συνθήματα εναντίον ιστορικού γαστρονομίας για τη συνταγή της καρμπονάρας!

Ιταλός ιστορικός της γαστρονομίας πυροδοτεί διαμάχη με επίκεντρο την καρμπονάρα.

Μελομακάρονα από όσπρια… Η παράδοση πάει περίπατο!

Συνταγή για μελομακάρονα από ρεβύθια.

Η Ελληνική κουζίνα στην δεύτερη θέση του Taste Atlas παγκοσμίως – Ο Ντάκος το καλύτερο ελληνικό πιάτο

Με «Άριστα» το 5, η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 και αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως.

Διαγωνισμός για την πιο αηδιαστική πίτσα – And the winner is…

Η «πίτσα  της φρίκης» όπως παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Ιταλία.

Φιλαράκια: Αυγά a la Τσάντλερ Μπινγκ

Τα μόνα αυγά που λατρεύει ο Τσάντλερ είναι αυτά που φτιάχνει ο Τζόι.

Κινέζικο Street Food: Aρνίσια πέη σε σουβλάκια, σκορπιοί και φίδια! Αποκλειστικό video

Street food στο Πεκίνο ή αλλιώς μήτε να το ακουμπήσεις...

Συνταγή Κοτόπιτας Μεσολογγίου από το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η παραδοσιακή κοτόπιτα που συνήθιζαν να βάζουν και το φλουρί για τον τυχερό της καινούργιας χρονιάς!

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης