Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

Oι πλούσιες χώρες καταστέλλουν τις διαμαρτυρίες για το κλίμα, την ίδια ώρα που κάνουν κήρυγμα για τα δικαιώματα – Μελέτη

Ρεκόρ ποινών φυλάκισης για μη βίαιη διαμαρτυρία σε αρκετές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και οι ΗΠΑ

Μειώστε τις ρυτίδες με… έντερα τσιπούρας! Έρευνα

Τι μπορούν να κάνουν βακτήρια του εντέρου του ψαριού για να φαίνεστε νεότερη;

Οι επιστήμονες βρήκαν πώς ο διατροφικός περιορισμός επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου και αυξάνει τη διάρκεια ζωής

Αυτό είναι το γονίδιο που λειτουργεί καλύτερα όταν τρώμε λιγότερο

Επικίνδυνα βακτήρια στα μελάνια για τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ – Έρευνα

26 δείγματα από 10 κατασκευαστές είχαν κάποιο βαθμό βακτηριακής μόλυνσης, ακόμα κι αυτά που έφεραν την ένδειξη «αποστειρωμένα»

Γράμμα σε ένα αδίστακτο, διεφθαρμένο τέρας από έναν απογοητευμένο συγγραφέα επιστημονικού άρθρου

Η κραυγή ενός επιστήμονα που πρέπει να γίνει συγγραφέας στα γούστα του εκδότη και των κριτών για να επικοινωνήσει με την επιστημονική κοινότητα μέσω των επιστημονικών περιοδικών

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν καταναλώνουμε αλκοόλ στο αεροπλάνο – Επιστημονικό πείραμα

Η συνήθεια που μας χαλαρώνει αλλά βάζει την υγεία μας σε σοβαρό κίνδυνο

ImproRisk: ένα φιλόδοξο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου τροφίμων από την Κύπρο

Συμβάλλει στην εναρμόνιση, την τυποποίηση και τη διαφάνεια των μεθοδολογιών εκτίμησης της διατροφικής έκθεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη

Απώλεια βάρους: Βρώμη αντί για Ozempic! Επιστημονική μελέτη

Πώς η βρώμη μιμείται με φυσικό τρόπο τα δημοφιλή φάρμακα για την παχυσαρκία "ξεκλειδώνοντας" τις ίδιες ευεργετικές μεταβολικές λειτουργίες που προκαλούν σκευάσματα GLP-1 ανάλογων και αγωνιστών υποδοχέων, όπως το Ozempic.

Η κρίσιμη επιλογή της οργανοληπτικής δοκιμής από την βιομηχανία τροφίμων

Υπάρχει σειρά από οργανοληπτικές δοκιμές για να αντλήσει μια επιχείρηση τροφίμων συγκεκριμένες πληροφορίες και να προβλέψει την πρόθεση αγοράς των καταναλωτών.  

Σεξουαλικός προσανατολισμός και τεστοστερόνη: Η επίδραση της διατροφής

Πως τα επίπεδα τεστοστερόνης από την εμβριακή ηλικία σχετίζονται με την σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την συνολική υγεία και πως η διατροφή μπορεί να δουλέψει υπέρ ή κατά.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Good Food for Thought: Διαλύθηκαν μύθοι και αποκαλύφθηκαν αλήθειες για την Ασφάλεια Τροφίμων

Με hostess την Νίκη Λυμπεράκη και καλεσμένους την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Νίκο Γδοντέλη, από το cibum.

Ποια σοκολάτα επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον – Αξιολόγηση Κύκλου Ζωής της Σοκολάτας

Υπάρχουν καυτά περιβαλλοντικά σημεία στον κύκλο ζωής (Life Cycle Assessment - LCA) της σοκολάτας

Μπορεί ο κρύος καφές να σας αρρωστήσει; Νέα μελέτη ανοίγει θέμα για την μικροβιολογική ασφάλεια, του καφέ cold brew

Που και γιατί πρέπει να δίνουν προσοχή οι καφετέριες και οι καταναλωτές στον καφέ cold brew.

Τρανς γυναίκες Θηλάζουν! Χαμός στη Βρετανία μετά τη διαρροή επιστολής από ανώτερο στέλεχος νοσοκομείου

Ο όρος "μητρικό γάλα" προτείνεται να αλλάξει και να γίνει "ανθρώπινο γάλα", ουδέτερος και μη προκατειλημμένος ως προς το φύλο.

Γ. Σαριδάκης (EUROCERT): Οι Αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον 2021/382 για την κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων

Ο Γιάννης Σαριδάκης του Φορέα Πιστοποίησης EUROCERT προτείνει αλλαγές στον Κανονισμό της ΕΕ 2021/382 λόγω ελλείματος πληροφορίας που οδηγεί σε παρανοήσεις αλλά και λανθασμένης μετάφρασης.

Πόσο κόκκινο κρέας ”σηκώνει” ο ανθρώπινος οργανισμός;

Από τη μία το κόκκινο κρέας περιέχει σημαντικά θρεπτικά για την υγεία συστατικά, από την άλλη όμως οι αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία έχουν αποδειχθείς πολλάκις από την επιστήμη.

Food Defense – The 4As Approach: Γιατί η Βιομηχανία χρειάζεται εξειδικευμένη ομάδα “προστασίας τροφίμων”

Στην μάχη κατά της σκόπιμης μόλυνσης τροφίμων. Του Νίκου Γδοντέλη*

Έλληνες ερευνητές αξιολογούν τα παγκόσμια συστήματα ασφάλειας τροφίμων

Μελέτες περίπτωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων τροφίμων σε όλο τον κόσμο: Σημαντικοί περιορισμοί και οφέλη από την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ

Οι μισοί στις τουαλέτες και οι άλλοι μισοί στα νοσοκομεία.

Φόρμες ψησίματος σιλικόνης και μετανάστευση καρκινογόνων ουσιών – Τι πρέπει να προσέχετε

Τι έδειξαν μελέτες για τις φόρμες σιλικόνης και πως να προστατευτεί από μετανάστευση χημικών επιβλαβών ουσιών.

Νοθεία και στη σάλτσα σόγιας: Πως ξεχωρίζουμε την αυθεντική

Οι κίνδυνοι για την υγεία από τις "εύκολες λύσεις" στην παραγωγή σάλτσας σόγιας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο