Πώς η βρώμη μιμείται με φυσικό τρόπο τα δημοφιλή φάρμακα για την παχυσαρκία "ξεκλειδώνοντας" τις ίδιες ευεργετικές μεταβολικές λειτουργίες που προκαλούν σκευάσματα GLP-1 ανάλογων και αγωνιστών υποδοχέων, όπως το Ozempic.
Υπάρχει σειρά από οργανοληπτικές δοκιμές για να αντλήσει μια επιχείρηση τροφίμων συγκεκριμένες πληροφορίες και να προβλέψει την πρόθεση αγοράς των καταναλωτών.
Πως τα επίπεδα τεστοστερόνης από την εμβριακή ηλικία σχετίζονται με την σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την συνολική υγεία και πως η διατροφή μπορεί να δουλέψει υπέρ ή κατά.
Ο Γιάννης Σαριδάκης του Φορέα Πιστοποίησης EUROCERT προτείνει αλλαγές στον Κανονισμό της ΕΕ 2021/382 λόγω ελλείματος πληροφορίας που οδηγεί σε παρανοήσεις αλλά και λανθασμένης μετάφρασης.
Από τη μία το κόκκινο κρέας περιέχει σημαντικά θρεπτικά για την υγεία συστατικά, από την άλλη όμως οι αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία έχουν αποδειχθείς πολλάκις από την επιστήμη.
Μελέτες περίπτωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων τροφίμων σε όλο τον κόσμο: Σημαντικοί περιορισμοί και οφέλη από την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων.
Ερευνητές από την Αμερικανική Χημική Κοινότητα (ACS) ανακάλυψαν ένα σύστημα συλλογής σάλιου για εξέταση με βάση το γλειφιτζούρι, το οποίο μπορεί να συλλάβει βακτήρια από ενήλικες και να παρουσιάσει ακριβή αποτελέσματα.
Επιστημονική δημοσίευση από τους φοιτητές του 3ου έτους του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο έγκριτο περιοδικό Healthcare για τις "επιδράσεις διατροφής και σωματικής δραστηριότητας στη φλεγμονώδη νόσο των αρθρώσεων".
Τα προβιοτικά βακτήρια που βρίσκονται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να βοηθήσουν στην εξάλειψη της κακοσμίας του στόματος, σύμφωνα με έρευνα.
Έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Penn State των ΗΠΑ τους οδήγησε στο να κατανοήσουν καλύτερα το πώς το πρόχειρο φαγητό επιβραδύνει την πέψη και παχαίνει, ανοίγοντας το δρόμο για πιθανές θεραπείες.
Επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν μια "επόμενη γενιά" υγιεινής σοκολάτας, ανακαλύπτοντας το μυστικό πίσω από την μοναδική αίσθηση που αφήνει η σοκολάτα στο στόμα.
\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.