Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

Novel Food: Και ύστερα ήρθαν οι… μέδουσες!

Μετά τα σκουλήκια και οι μέδουσες θα είναι σύντομα μια ολοκαίνουργια λιχουδιά στην Ευρώπη

Το κρασί και η καρδιοπάθεια

Έρευνα Ελλήνων επιστημόνων από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

ΕΕ: Υποχρεωτικά τα “συνδεδεμένα” καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια από το 2024

Η νέα οδηγία της ΕΕ - Προδιαγραφές - Δυσκολίες εφαρμογής

Επιστήμη: Τα μικρότερα ποτήρια μειώνουν τη συνολική κατανάλωση κρασιού

Έρευνα για την επίδραση στην κατανάλωση όταν χρησιμοποιούνται μικρότερα ποτήρια και μικρότερα μπουκάλια κρασιού

Ιταλοί προτείνουν εμπρόσθια επισήμανση με πληροφορίες για τον βαθμό επεξεργασίας των τροφίμων

Επιστήμονες τάσσονται υπέρ της εμπρόσθιας επισήμανσης, η οποία εκτός από τη διατροφική σύνθεση θα λαμβάνει υπόψη και τις μεθόδους επεξεργασίας των τροφίμων

Πως τα διαδικτυακά gaming επηρεάζουν τη διατροφή των εφήβων

Μελέτη δείχνει ότι ορισμένοι χρήστες του Twitch είναι ευάλωτοι στις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων.

Ελλιπείς οι γνώσεις των γιατρών για θέματα διατροφής! Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Το «ευαίσθητο» θέμα της ελλειπούς εκπαίδευσης των γιατρών σχετικά με την διατροφή και την δίαιτα των ασθενών.

Έξυπνη συσκευή βαθμολογεί την ποιότητα των κόκκων καφέ για την αποφυγή λαθών γεύσης

Ερευνητές στη Βραζιλία ανέπτυξαν μια μέθοδο μέτρησης της ποιότητας του καφέ που διενεργείται απευθείας με κόκκους καφέ σε πραγματικό χρόνο

Επιστήμη: ΓΤΟ ρύζι με λιγότερο κάδμιο

Το ρύζι συντελεί στην πρόσληψη του 40-65% του συνόλου του καδμίου που απορροφά ο οργανισμός μας.

Οικιακά σκεύη: Μεγάλος κίνδυνος στην εγκυμοσύνη λόγω της μελαμίνης

Μελέτη διαπίστωσε ότι στα δείγματα ούρων της πλειοψηφίας των εγκύων γυναικών υπάρχουν τοξικές χημικές ουσίες

Από τι κινδυνεύουν όσοι καταναλώνουν επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα αποτελέσματα μία Αμερικανικής και μίας Ιταλικής μελέτης σε 230.000 ανθρώπους

“Μαγικά” μανιτάρια κατά του αλκοολισμού!

Μελέτη έδειξε ότι η ουσία ψιλοκυβίνη που υπάρχει στα μανιτάρια Psilocybe, οδηγεί σε απεξάρτηση από το αλκοόλ.

Ταχύτερος έλεγχος φωτοπροστασίας στις καλλιέργειες

Νέα μέθοδος για υψηλότερη απόδοση στις καλλιέργειες

Οι υπέρβαροι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας!

Τα παραπανίσια κιλά μπορεί να προστατεύουν από άνοια - Γερμανική επιστημονική μελέτη σε 297.000 ανθρώπους

Ανακάλυψη: Επιστήμονες αναπτύσσουν νέα απλή μέθοδο για την καταστροφή των «για πάντα χημικών»

Ερευνητές φαίνεται πως πέτυχαν το αδύνατο. Η διαδικασία "αποκεφαλίζει" τα PFAS, προκαλώντας τη διάσπασή τους σε καλοήθη τελικά προϊόντα

Νέα μελέτη: H κορτιζόλη και το στρες

Tα επίπεδα κορτιζόλης σχετίζονται άμεσα με την πιθανότητα κατάθλιψης

Θαυματουργό το μαύρο τσάι – Μειωμένος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου

Νέα επιστημονική έρευνα - Στοιχεία από μισό εκατομμύριο ανθρώπους

Αλλαντικά ξηρής ζύμωσης: Μελέτη για την επίδραση των αναγωγικών παραγόντων

Οι αναγωγικοί παράγοντες αυξάνουν την αντιμικροβιακή δράση των νιτρωδών

Τα ωμέγα-3 μειώνουν πραγματικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο;

Άρθρο από το ιστολόγιο του Γιάννη Ζαμπετάκη* izab.net

Καινοτόμες τεχνικές χαρτογράφησης σαλμονέλας και εντεροβακτηριδίων σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων

Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας προτείνει καινοτόμες τεχνικές ποσοτικοποίησης και βιοχαρτογράφησης που θα διευκολύνουν την ανεύρεση δεικτών και παθογόνων μικροοργανισμών σε μονάδες επεξεργασίας χοιρινού κρέατος.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης