Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αριστερό Εξτρέμ

ΑρχικήΑριστερό Εξτρέμ

Ο τουρισμός της Ελλάδας, μία… ανοικτή πληγή

Τι κάνουμε λάθος και δεν μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες με υψηλά εισοδήματα;

Μα τι κάνετε μωρέ; Όχι άλλα… μπιζέλια!

Αν η ταινία του Φώσκολου γυριζόταν τη σημερινή εποχή ο αείμνηστος Κούρκουλος θα φώναζε ενώπιον του δικαστηρίου: Όχι άλλα... μπιζέλια!

Τα κουπόνια για την βενζίνη

Γιατί το Ελληνικό κράτος, δεν μπορεί να μας κάνει την ζωή πιο εύκολη...;

Η Παχυσαρκία σκοτώνει!

Παχυσαρκία και covid: Δύο πανδημίες είναι πολλές...

Πόσα χρόνια ζωής μπορούμε να κερδίσουμε;

Στις "μπλε ζώνες" του πλανήτη όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο περιλαμβάνεται και η δική μας Ικαρία

Νέα Εποχή για το ελαιόλαδο

Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) διοργάνωσε συζήτηση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τις διατροφικές και οικονομικές σχέσεις ελαιολάδου/πυρηνελαίου/σπορελαίων

Αμπελόφυλλα: Τα ντολμαδάκια υπό νέο πρίσμα

Τα αμπελόφυλλα έχουν ήδη αποδειχθεί εξαιρετική πηγή βιοδραστικών μορίων, κυρίως φαινολικών ενώσεων και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για τη γλυφοσάτη στο Round-up της Bayer

Συνεχίζονται στα δικαστήρια οι αξιώσεις αποζημιώσεων από την Bayer AG για το επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο

Συστήματα HACCP και χημικοί κίνδυνοι

To νέο εργαλείο που υπολογίζει την έκθεση τον καταναλωτών σε χημικές ενώσεις

Πώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;

Ισπανική μελέτη για τις επιπτώσεις των lockdown στην διατροφή

“Τρόφιμο-τουρισμός”: τι είναι πάλι τούτο;

Έφτασε η στιγμή να «δέσουμε» την ιστορία του τόπου μας με τις εξαιρετικές οργανοληπτικές ιδιότητες των Ελληνικών τροφίμων

Όχι άλλα χημικά στα τρόφιμα!

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 190 εκατομμύρια συνθετικών χημικών ενώσεων και κάθε 1,4 δευτερόλεπτο που περνά παράγεται και μια καινούργια χημική ένωση.

Πόσο επηρεάζει ο τρόπος τηγανίσματος την απορρόφηση λαδιού

Πατάτες...πάρτε κυρίες μου πατάτες

Καμία μελέτη δεν μπορεί να ενοχοποιήσει την κατανάλωση κρέατος

Αυτό που πρέπει να μελετηθεί διεξοδικά δεν είναι η κατανάλωση τροφίμων αλλά το πώς παράγονται αυτά τα τρόφιμα

-Κρέας εργαστηρίου; – Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!

Επενδύσεις για βιώσιμη κτηνοτροφία ή για E&A κρέατος εργαστηρίου;

Ελληνικό μέλι: Ένας διατροφικός θησαυρός!

Μια ολοκληρωμένη έρευνα φαινολικών ενώσεων που αναφέρονται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα μονοανθών μελιών από διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο

Κinder: όταν τα συστήματα HACCP πάνε… άπατα

Μία ιστορία που θα πρέπει να υπενθυμίζει, να κινητοποιεί και να διδάσκει

Τα τεχνητά γλυκαντικά και ο έλεγχος του βάρους

Έχει σημασία να δούμε για πιο λόγο οι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά

Κόκκινο: το χρώμα της Αγάπης

Σήμερα, κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την Γη κρεμάσας...

Η ευκαιρία για το ελαιόλαδο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε

Ο πόλεμος αποτελεί μία σημαντική πρόκληση για την προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img

Ροή Ενημέρωσης