ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTo Κατσικίσιο γάλα και το τυρί Cottage

To Κατσικίσιο γάλα και το τυρί Cottage

2 λεπτά ανάγνωσης

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τον τίτλο: «Functional properties of lactic acid bacteria isolated from raw goat milk and cottage cheese» https://doi.org/10.1016/j.jafr.2025.101822 δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Agriculture and Food Research.

- Advertisement -

Το άρθρο μελετά τις λειτουργικές ιδιότητες των βακτηρίων του γαλακτικού οξέος στο ωμό κατσικίσιο γάλα και στο τυρί cottage.

- Advertisement -
To Κατσικίσιο γάλα και το τυρί Cottage - Cibum.gr
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

- Advertisement -

Twitter: @yanzabet

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μαγειρικό σκεύος λόγω καρκινογόνου ουσίας (φωτογραφία)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε στην ανάκληση κουτάλας μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διαπίστωσε υπέρβαση του ορίου μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών.

Νέα μεγάλη απάτη στα ψάρια της Ευρώπης: Η EFSA προειδοποιεί για χημικό που τα κάνει να φαίνονται φρέσκα

Η EFSA προειδοποιεί για την παράνομη χρήση του Cafodos στα ψάρια, που μπορεί να αποκρύψει την αλλοίωση των αλιευμάτων και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Μετά τα κρούσματα σαλμονέλωσης στη Λαμία: Οι “γκρίζες ζώνες” και το παράδοξο της νομοθεσίας για τη Salmonella στο κοτόπουλο – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης εξηγεί τις διαφορές στα μικροβιολογικά κριτήρια για τη Salmonella στο κοτόπουλο και το παράδοξο του Κανονισμού 2073/2005.