Η ταυτοποίηση των τροφογενών παθογόνων μπορεί να γίνει με συμβατικές μεθόδους ή με πιο προηγμένες, όπως η χρήση βιοαισθητήρων - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια (ΗΠΑ) διαπίστωσε πως το 70% των τροφίμων και των ποτών που βρίσκονται πλησίον του ταμείου είναι τρόφιμα επεξεργασμένα και όχι τόσο υγιεινά.
Ερευνητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και της Βραζιλίας ανακάλυψαν μια μέθοδο χρήσης νήματος από τις κάψουλες καφέ ως πρώτη ύλη για άλλα μηχανήματα.
Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.