Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Πως και από τι φτιάχνεται η ζελατίνη

Πρώτες ύλες - Παραγωγική διαδικασία - Η σύνδεση με τη νόσο των τρελών αγελάδων

Πως φτιάχνονται τα marshmallows

Η μαγεία των marshmallows - Πως παρασκευάζεται το αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών - Ιστορική αναδρομή

“Ταϊζοντας τον φασισμό” : Τα ζυμαρικά “όπλο” της προπαγάνδας του Μουσολίνι στη φασιστική Ιταλία

Η απαγόρευση των ζυμαρικών στη φασιστική Ιταλία και η μάχη για το Σιτάρι του Μουσολίνι

Το ακριβότερο και “επαναστατικότερο” τυρί στον κόσμο φτάνει και τα 800€!

Το Storico Ribelle είναι ένα τυρί με μεγάλη ιστορία και ποιότητα, αλλά και ένα από τα ακριβότερα τυριά που υπάρχουν στον κόσμο.

“Egging”: Γιατί τα αυγά έχουν γίνει σύμβολο διαμαρτυρίας εναντίον πολιτικών

Η ρίψη αυγών σε πολιτικά πρόσωπα έχει συνδεθεί με μιας μορφής εξευτελισμού τους. Αλλά τι πραγματικά εξυπηρετεί;

Οι σταθμοί στην ιστορία της τεχνολογίας τροφίμων

Πως οι εφευρέσεις της τεχνολογίας τροφίμων άλλαξαν την καθημερινότητά μας

Φούρνος «Ζορπάς»: Από μία αυλή στην Κύπρο κατέκτησε τη Νέα Υόρκη με 3.000 υπαλλήλους!

Η τεχνογνωσία και τα αγνά υλικά, η συνταγή επιτυχίας του Κυπριακού φούρνου Ζορπά

Ο “Φόβος της ντομάτας”: Ο άλλοτε απαγορευμένος καρπός, που τρόμαζε Ευρωπαίους και Αμερικάνους

Πως η ντομάτα, απέκτησε την φήμη του δολοφόνου της υψηλής κοινωνίας, αντιμετωπίστηκε ως θανατηφόρο νυχτολούλουδο και χρησίμευε μόνο για διακόσμηση...

Δοκιμαστές τροφίμων: Η πρώτη μορφή ασφάλειας των τροφίμων στην ιστορία

Μπορεί σήμερα να διαθέτουμε περισσότερους τρόπους να καθορίσουμε αν τα τρόφιμά μας είναι κατάλληλα για κατανάλωση, αλλά ακόμα υπάρχουν οι " Food Taster" που τα δοκιμάζουν για να προστατεύσουν υποψήφια θύματα δηλητηρίασης.

Το πρωτόκολλο που ακολουθούσε το παλάτι στα δείπνα για να μην δηλητηριάσουν την Ελισάβετ

Δεν πρόκειται για "food taster" τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί βασιλείς, αλλά κάτι πιο απλό, αλλά αποτελεσματικό

Ο Μέγας Αλέξανδρος το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα τροφικής δηλητηρίασης στην ιστορία!

Οι δηλητηριάσεις από παθογόνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα διαγράφουν μαύρες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία

Οι Σκωτσέζοι τρώνε δημητριακά με γάλα από… τη νεολιθική εποχή!

Εντοπίστηκαν μπολ με δημητριακά και γάλα που χρονολογούνται γύρω στο 3600 με 3300 π.Χ. δηλαδή πριν από περίπου 5.500 χρόνια!

30 χρόνια από την φρικτή μαζική δολοφονία με τα δηλητηριασμένα τηγανόψωμα

Η σατανική νοικοκυρά που καταδικάστηκε υποστηρίζει μέχρι σήμερα ότι είναι αθώα

Το αγαπημένο γαλακτοπωλείο του Ωνάση, του Γιέλσιν και του Κων/νου Καραμανλή

Το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο στην Κέρκυρα που έχει γλυκάνει βασιλιάδες, προέδρους χωρών, πρωθυπουργούς, αρχηγούς κομμάτων και γνωστούς μεγιστάνες

Μ. Γκορμπατσόφ: Η viral διαφήμιση της Pizza Hut και οι αντιδράσεις – video

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του τελευταίου ηγέτη της ΕΣΣΔ - Μία από τις 10 κορυφαίες διαφημίσεις διασημοτήτων σύμφωνα με τους Times - Γιατί ο Ρώσος ηγέτης αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει

Κοζάνη: Τον «βασιλιά» των τυριών τους, το μανούρι, γιορτάζουν και τιμούν οι κάτοικοι της Βλάστης

Αύριο, στις 21:00, στην κεντρική πλατεία του χωριού, όσοι τυχεροί βρεθούν εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία αλλά και να γευτούν ένα από τα νοστιμότερα τυριά.

To… αδικημένο βούτυρο Ghee επιστρέφει και εκδικείται! 

Το βούτυρο Ghee είναι βασικό συστατικό, "αγνό" της ινδικής κουζίνας, αλλά παραγκωνισμένο, λόγω της περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά. Παρακάτω, θα αποκαταστήσουμε κάπως τη φήμη του, μαθαίνοντάς σας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό.

Χ. Ουλουκάγια: Ο Τούρκος που έγινε δισεκατομμυριούχος από το ελληνικό γιαούρτι

Σύμφωνα με το Forbes είναι ο «ιδρυτής του πιο δημοφιλούς Greek yogurt brand στην Αμερική"

Γ. Λυκούργος: Ο Έλληνας “βασιλιάς” της μπανάνας στη Χαβάη

Ο δαιμόνιος Σπαρτιάτης που κατέκτησε τη Χαβάη, αφήνοντας για πάντα εκεί το αποτύπωμά του.

“Σούπερ-κόνδυλοι” πατάτας απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Επιστήμονες προσπαθούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των βασικών καλλιεργειών - όπως οι πατάτες - σε ακραίες συνθήκες όπως οι υψηλές θερμοκρασίες, τα παράσιτα και οι ασθένειες, με μεθόδους που βασίζονται λιγότερο στα φυτοφάρμακα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης