Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Είναι οι φρυγανιές νηστίσιμες ή μήπως όχι…; – Ερώτημα καταναλωτή στο cibum

Ποιο είναι το συστατικό που κάνει κάποιους να αμφιβάλλουν;

Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στο ροκφόρ και τα υπόλοιπα μπλε τυριά;

 Πολλοί τα αγαπούν, άλλοι τα μισούν λόγω της έντονης μυρωδιάς και γεύσης τους

Γιατί πρέπει να μασάμε γαρύφαλλο μετά τα γεύματα;

Το γαρύφαλλο περιέχει σημαντικές ποσότητες αιθέριου ελαίου και φλαβονοειδή, και θεωρείται φάρμακο για πολλές παθήσεις.

Τρώγεται το βούτυρο καριτέ;

Υπάρχουν 3 ποιότητες και διαφορετικοί τύποι ακατέργαστου βουτύρου καριτέ - Τρώγεται κάποιο από αυτά;

Πόσο διαφορετικό είναι το γάλα που πίνουμε σήμερα σε σχέση με αυτό που έπιναν παλαιότερα;

Η ανακάλυψη ενός δοχείου γάλακτος 100 ετών και τα διδάγματα που προσφέρει στη σύγχρονη επιστήμη.

Κόκκινη χρωστική Νο. 3: Πως φτάσαμε στην οριστική απαγόρευση της έναν αιώνα μετά

Η αργοπορία των ΗΠΑ στην απαγόρευσή της βαφής δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το πώς μια συνθετική χρωστική με αποδεδειγμένα καρκινογόνες ιδιότητες παρέμεινε τόσο καιρό στην αγορά.

Πώς φτιάχνονται οι τσίχλες;

Δυστυχώς, όμως, η τσίχλα που σήμερα μασάμε, απέχει πολύ από τη φυτική επιλογή των προγόνων μας.

Πώς το δελτίο ζάχαρης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απέτρεψε τον διαβήτη στα παιδιά

Τα μωρά που συνελήφθησαν και γεννήθηκαν κατά την περίοδο του δελτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ορισμένες ασθένειες ως ενήλικες.

Πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια, οι πρόγονοί μας ήταν χορτοφάγοι

Τα ισότοπα αζώτου στο σμάλτο των δοντιών δεν δείχνουν στοιχεία κατανάλωσης κρέατος σε Αυστραλοπίθηκους.

14 χρόνια χρειάστηκαν για να ανοίξουν επιστήμονες αρχαίο δοχείο με κρασί, ηλικίας άνω των 3.000 ετών

Ένα χάλκινο δοχείο που βρέθηκε το 2010 και ανοίχτηκε πρόσφατα, περιέχει αποσταγμένο κρασί ηλικίας άνω των 3.000 ετών.

Μπαρμπα-Γιάννης κανατάς: Ο εμβληματικός τύπος της Αθήνας, που δεν έμαθε ποτέ κανείς, ποιος ήταν, από πού ήρθε και πώς εξαφανίστηκε

Για όλους ο άνδρας αυτός ήταν ένα μυστήριο. Αγνοούσαν από πού είχε «προσγειωθεί» στην Αθήνα, πώς λεγόταν ή πού κατοικούσε.

Έθιμα και παραδόσεις για Καλή Χρονιά από όλο τον κόσμο

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η αλλαγή του χρόνου είναι μια μαγική στιγμή, γεμάτη προσδοκίες για νέα ξεκινήματα και υποσχέσεις ευτυχίας και αγάπης.

Τι είναι το Prosecco, σε τι διαφέρει από τη σαμπάνια και με τι φαγητό συνδυάζεται; 

Οι σημαντικότερες διαφορές των δύο ποτών για ειδικές περιστάσεις

Βιολόγοι απαντούν στον διαχρονικό γρίφο: “Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;”

Επιστημονική ομάδα λύνει τον γρίφο της κότας και του αυγού, από μία άλλη οπτική.

Ο μπακλαβάς του “φτωχού” – Η Χριστουγεννιάτικη συνταγή από το Ηράκλειο Κρήτης

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο πρωτοχρονιάτικος μπακλαβάς του «φτωχού».

Η εποχή του εκούσιου εμετού – Όταν οι άνθρωποι “έκαναν χώρο” για περισσότερο φαγητό και ποτό

Τα βακχικά και γαστρονομικά όργια της Αρχαίας Ρώμης. «Ο έμετος ήταν μια συνηθισμένη πρακτική. Έκαναν χώρο για περισσότερο φαγητό και ποτό».

Ο αμφορέας Finziade αποκαλύπτει τα μυστικά της διατροφής των αρχαίων κατοίκων της Σικελίας

Ψάρια, ελιές και μπαχαρικά, στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής και του μεσογειακού εμπορίου.

6 φορές που ένα γεύμα έφερε διπλωματικό επεισόδιο

Η γνωστή φράση «ο δρόμος για την καρδιά ενός ανθρώπου περνάει από το στομάχι του» φαίνεται να έχει εφαρμογή όχι μόνο στις προσωπικές σχέσεις, αλλά και στην παγκόσμια πολιτική.

Παραδοσιακό Χριστόψωμο: Η απόλυτη συνταγή

Το γεμάτο συμβολισμούς έθιμο του Χριστόψωμου μέσα από τη ματιά της Νεκταρίας Κοκκινάκη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης