Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Τα «Λαζαράκια» και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Αναβιώνει το έθιμο παρασκευής των μικρών νηστίσιμων ψωμιών που προσφέρονται το Σάββατο του Λαζάρου.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Μερέντα Vs Nutella: Η μάχη στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ- Σύγκριση και ιστορία

Ενώ η Nutella “επελαύνει” ανενόχλητη στις παγκόσμιες αγορές, στην Ελλάδα αντιμετωπίζει έναν δυνατό αντίπαλο

Πατάτα: Από αιτία… λέπρας και τροφή γουρουνιών στην κορυφή της ανθρώπινης διατροφής

 Το περιπετειώδες οδοιπορικό της πατάτας.

Η γυναίκα πίσω από τη General Foods, κορυφαία εταιρία καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ στα 70’s

H εταιρία που κράτησε το όνομα της για 56 χρόνια και αργότερα συγχωνεύτηκε με την Kraft.

Σταυρούλα Κουράκου: Μαρτυρίες και αφηγήσεις για τη ζωή και το έργο της μεγάλης Ελληνίδας του κρασιού

Η Σταυρούλα Κουράκου, που έφυγε χθες από τη ζωή ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου το 1979.

ΠΓΕ το “Τοστ Αττικής”! Εγκρίθηκε ο φάκελος από το ΥΠΑΑΤ – Αντιδράσεις από την Συντεχνία Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης

Οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης που έχουν καταθέσει φάκελο για πιστοποίηση ΠΓΕ για τα τρίγωνα Πανοράματος, καταγγέλλουν το ΥΠΑΑΤ για προνομιακή μεταχείριση του προϊόντος της Αθήνας.

Ζελέ: πως από τα αζήτητα έγινε superstar

Μια συνταγή που παραλίγο να χαθεί κέρδισε την γαστρονομική αιωνιότητα!

Τα μπινελίκα σε ένα αφροαμερικανό μάγειρα έφεραν στον κόσμο τα λατρεμένα μας πατατάκια

Τα πρώτα πατατάκια ήταν η απάντηση σε πελάτη εστιατορίου που επέστρεψε τηγανητές πατάτες διαμαρτυρόμενος επειδή ήταν πολύ χονδοκομμένες, κακοψημένες και αλμυρές

Κανιβαλισμός ως φυσική συμπεριφορά – Το ζήτημα της επιβίωσης

Πως το κοινωνικό περιβάλλον ορίζει αυτή την πρακτική.

1821: Πως κλέφτες και αρματολοί πολεμούσαν τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Γιατί το Πάσχα γιορτάζεται με… λαγουδάκια;

Πως συνδέθηκε το λαγουδάκι με τα πασχαλινά αυγά αφού το ίδιο δεν γεννά αυγά;

Η ψωμένια κυρά Σαρακοστή: Ο λόγος που δεν έχει στόμα και μύτη…

Η Κυρά Σαρακοστή λειτουργεί σαν ημερολόγιο και... "βασιλόπιτα" του Πάσχα.

H ιστορία του Χαλβά και τα μυστικά της νοστιμιάς του – Της Πόπης Τσαβαρή

Η Γνωστή για τις απίστευτες συνταγές και το πάθος της για τη κουζίνα, Πόπη Τσαβαρή, ξεναγεί τους αναγνώστες του Cibum στην ιστορία και τα μυστικά του χαλβά.

Ερωτικά φίλτρα και δηλητήρια προδοσίας ανά τους αιώνες

Η ιστορία της ελληνικής ερωτικής μαγείας.

Παραγωγή τροφίμων από κρατούμενους: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Τρόφιμα από την Φυλακή στο... ράφι, όπως λέμε από το Χωράφι στο Ράφι - Οι διαφορετικές συνθήκες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η επιστροφή της αλισίβας στις ελληνικές συνταγές – της Πόπης Τσαβαρή

Η Γνωστή για τις απίστευτες συνταγές και το πάθος της για τη Συμιακή κουζίνα, Πόπη Τσαβαρή ξεναγεί τους αναγνώστες του Cibum στον μακρινό κόσμο της αλισίβας που επιστρέφει δυναμικά.

Λάθος συνταγή σε περιοδικό τροφίμων οδήγησε σε δηλητηρίαση 4 ανθρώπων!

Ιστορική ανάκληση 10.000 αντίτυπων περιοδικού με συνταγές…

Η Κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα; Οι βιολόγοι απάντησαν… επιτέλους!

Η απάντηση για το ποιο ήρθε πρώτο η κότα ή το αυγό, δόθηκε με τη βοήθεια της εξελικτικής βιολογίας.

Τι είναι το Guaraná που περιέχουν τα ενεργειακά ποτά – Πιθανοί κίνδυνοι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φρούτο που έχει τετραπλάσια ποσότητα καφεΐνης από τον καφέ!

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης