Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Έρευνα ρίχνει φως στην καταγωγή των αμπελιών

Τα αμπέλια άρχισαν να καλλιεργούνται πριν 11.000 χρόνια ξεχωριστά σε Δυτική Ασία και Νότιο Καύκασο, δείχνει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα γενετική μελέτη.

McDonald’s: Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για χρόνια για τα… “μάτια” του BigMac – Τι αποφάσισε το EUIPO της ΕΕ

H απόφαση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας για το όνομα Big Mac το οποίο διεκδίκησε η ιρλανδική αλυσίδα fast food, Supermac.

Χαρούπι: Η απαξίωση του μετά τον πόλεμο και η “μεγάλη επιστροφή”

 Tο χαρούπι στην Κρήτη – Το παρελθόν, το μέλλον και το νέο ερευνητικό έργο.

Τα… “άπαντα” της ταραμοσαλάτας

Θερμίδες, θρεπτική αξία, ιστορία και συνταγή της γιαγιάς Μαρίνας - Το παράδοξο της νηστείας που επιτρέπει τα αυγά ψαριού αλλά όχι το ψάρι!

Καρμίνη: Η δημοφιλής χρωστική από έντομα που χαρίζει λαμπερό κόκκινο χρώμα στα τρόφιμα  

Η καρμίνη E120 χρησιμοποιείται ευρέως επειδή είναι ένα ιδιαίτερα σταθερό, ασφαλές και μακράς διαρκείας πρόσθετο του οποίου το χρώμα επηρεάζεται ελάχιστα από τη θερμότητα ή το φως.

Μια μεγάλη οικογένεια: H ιστορία της εταιρείας αναψυκτικών Κλιάφα

Σπάνια ντοκουμέντα, έγγραφα, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και φιλμάκια αρχείου, ανασυνθέτουν το πρόσωπο της εταιρείας αναψυκτικών που ίδρυσε το 1926 ο Θόδωρος Κλιάφας στα Τρίκαλα.

Γιατί τρώμε σοκολάτα του Αγίου Βαλεντίνου;

Η ιστορία της μετατροπής της σοκολάτας από γλυκό της ελίτ σε λιχουδιά των ερωτευμένων.

Γιατί τα όσπρια αξίζουν τη δική τους παγκόσμια ημέρα;

Σήμερα, 10 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα των οσπρίων. Τι τα κάνει, όμως, τόσο ξεχωριστά και γιατί είναι σημαντικά για τη διατροφή μας;

Η τροφή ως μέσο διαμαρτυρίας και αποκλεισμού

Από το «Ελιά, ελιά και Κώτσο Βασιλιά» το «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» και το πιο παλιό «ψωμί ή αίμα!» στις πιο σύγχρονες σούπες που "λούζουν" πολύτιμα έργα τέχνης. Η ιστορία και σημειολογία του φαγητού ως μέσο διαμαρτυρίας καταδίκης και οργής.

Οι Νεάντερταλ έτρωγαν… ελέφαντες!

Οι Νεάντερταλ μάλλον διέθεταν τεχνολογίες μεγάλης κλίμακας για την αποθήκευση τροφίμων καθώς ένας μέτριος ελέφαντας έφτανε τους 10 τόνους και μπορούσαν να τραφούν πάνω από 2.500 ενήλικες.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Η Ιστορία πίσω από τη φωτογραφία: Η πολιτιστική αλλαγή της Κίνας μέσα από ένα μπουκάλι Coca-Cola

Το διάσημο "κλικ" που συμβόλισε το άνοιγμα της Κίνας στον Δυτικό κόσμο.

Ι. Βαρβάκης: Ο Έλληνας που ανακάλυψε, βάφτισε και έκανε γνωστό το χαβιάρι σε όλο τον κόσμο

Η συναρπαστική ζωή του Έλληνα από τα Ψαρά που έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της εποχής του όταν βρήκε τρόπο να συντηρεί το χαβιάρι για να το εξάγει - Η σχέση του με την Τσαρίνα Αικατερίνη.

Και όμως υπάρχει (μπλιαχ): Αλκοολούχο ποτό από… ανθρώπινα κόπρανα!

Το Ttongsul είναι ένα παραδοσιακό κορεάτικο κρασί-φάρμακο με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 9% που φτιάχνεται μετά από ζύμωση παιδικών κοπράνων.

Τι είναι το νέο τυρί Le Claousou που έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές

Μόλις 10 ετών το κρεμώδες τυρί Le Claousou έχει λεία υφή, έντονη γεύση και περίβλημα από φλοιό έλατου.

Το… σκόρδο eNtopio, που φέρνει τους Ιάπωνες της «Wakunaga» στον Πλατύκαμπο Θεσσαλίας

Το σκόρδο eNtopio έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα οφέλη του και αναμένεται να μπει σύντομα στον κατάλογο με τα προϊόντα ΠΟΠ.

Το αρχαιότερο μπουκάλι κρασιού στον κόσμο κρύβει πίσω του μια ρομαντική ιστορία

Ένα ιστορικό μουσείο στην γερμανική πόλη Speyer φιλοξενεί το αρχαιότερο μπουκάλι του κόσμου, 1,700 ετών. Αλλά η ιστορία του είναι εξίσου μοναδική!

Mπανανόφυλλα: Δεν είναι μόνο φύλλα, αλλά πολλά παραπάνω!

Πώς πολιτισμοί από όλο τον κόσμο έχουν επινοήσει τρόπους για να χρησιμοποιούν τα φύλλα μπανάνας στη διατροφή τους.

Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγων κούρσας και όλα όσα δεν έγιναν

Το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ευρώπη, η θανατηφόρα ουσία bute και ο "χαμένος στη μετάφραση" Ευρωπαϊκός κανονισμός 178/2002.

Σάλτσα Worcestershire: Επτασφράγιστο μυστικό η συνταγή της για 2 αιώνες!

Τι είναι η σάλτσα Worcestershire και ποια η ιστορία της;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης