Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Η ασφάλεια τροφίμων χρωστάει πολλά στον Αλ Καπόνε!

Γιατί  απήγαγε τον πρόεδρο του σωματείου διανομής γάλακτος… Της Βίκης Τουτζιαράκη*

20 περίεργα αφροδισιακά από ολόκληρο τον κόσμο

Εσείς τι είστε ικανοί να καταναλώσετε για τον έρωτα;

Αποκαλύπτοντας τη βίαιη ιστορία της βιομηχανίας ζάχαρης του Καναδά

Σύντομη ανασκόπηση των απάνθρωπων συνθηκών και της δουλείας σε ένα "ταυτόχρονο" εμπόριο ζάχαρης και σκλάβων.

Τους κάλεσαν για σπιτικό δείπνο και τους έβαλαν να… πληρώσουν!

Το φαγητό είναι ταυτόσημο με την ελληνική φιλοξενία, όμως τι συμβαίνει σε άλλες χώρες;

Ροδακινιές Βέροιας: Από τα μεγαλεία του ’50 στα “Viral” των social media

Από τα ασπρόμαυρα πρωτοσέλιδα της δεκαετίας του '50, στον πολύχρωμο κόσμο των social media, οι ροδακινιές της Βέροιας σε πρώτο πλάνο.

Το μαγαζί με τα… εκατομμύρια μπακαλιάρους στη Θεσσαλονίκη έγινε θέμα στο BBC

«Τα μπακαλιαράκια του Αρίστου»: Η ιστορία ενός από τα μακροβιότερα μπακαλιαράδικα της Θεσσαλονίκης.

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Πιρούνι: Το οικιακό εργαλείο που αμφισβητήθηκε όσο κανένα άλλο

Κάποτε η χρήση του θεωρούνταν ιεροσυλία καθώς “Ο Θεός με τη σοφία του έδωσε στον άνθρωπο φυσικά πιρούνια, τα δάχτυλά του”.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά στη γιορτή του Ευαγγελισμού;

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο και σκορδαλιά την γιορτή του Ευαγγελισμού

Τι απέγινε η επιχείρηση της Τρίπολης με το ιστορικό ποτό “Τίποτα”;

Το ποτό "ΤΙΠΟΤΑ" που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1950, δημιουργήθηκε ως απάντηση σε αυτούς που δεν θέλουν να πίνουν... τίποτα!

Τι είναι το κόμμι Gellan και σε ποια προϊόντα μπορεί να βρεθεί;

Το κόμμι Gellan είναι ένα αρκετά δημοφιλές συστατικό κατά την παραγωγή τροφίμων και εξυπηρετεί πολλά περισσότερα από ότι νομίζουμε.

Είναι τα Pringles πατατάκια ή όχι;

Το ζήτημα ταυτότητας των Pringles που οδήγησε μέχρι και στην παρέμβαση ορισμένων κυβερνήσεων.

Γιατί το corned beef ονομάζεται έτσι αφού δεν έχει καλαμπόκι;

Πως προκύπτει η ονομασία του δημοφιλούς corned beef, αφού δεν περιέχει ίχνος καλαμποκιού;

Προσοχή: Έφηβοι καταναλώνουν μοσχοκάρυδο ως παραισθησιογόνο μετά από πρόκληση στο TikTok

Το μοσχοκάρυδο είναι παραισθησιογόνο παρόμοιο με το LSD! Η πρόκληση του TikTok και οι απίστευτες εμπειρίες των χρηστών.

Ιωδίωση αλατιού: Ένα “αδικημένο” επιστημονικό επίτευγμα

Η Επιμονή και οι προσπάθειες των επιστημόνων του περασμένου αιώνα έχει οδηγήσει στην ανάσχεση πολλών ασθενειών μεταξύ των οποίων κρετινισμός, βρογχοκήλη, δυσλειτουργίες του νευρικού συστήματος και διανοητικές βλάβες.

Ιωδιούχο αλάτι: Εσείς γνωρίζετε ότι το ιώδιο στο αλάτι είναι πρόσθετο;

Γιατί προσθέτουν ιώδιο στο επιτραπέζιο αλάτι - Το αλάτι είναι από τα πρώτα functional foods - Η γνώμη της EFSA - Τι έδειξε μελέτη σε Έλληνες φοιτητές σχετικά με τη χρήση ιωδιούχου αλατιού.

Mezcal: Η διάσημη τεκίλα από… σκουλήκια!

Το ποτό mezcal, με ιδιαίτερη πατρίδα του την Oaxaca του Μεξικού αποτελείται ως επί τω πλείστον από το λεγόμενο κόκκινο σκουλήκι gusano rojo, όπως επιβεβαιώνει και νέα έρευνα.

Αλευρόμυλος, σησαμελαιοτριβείο και παγοποιείο στον πολιτιστικό περίπατο της Ξάνθης

Αλευρόσκονη, άρωμα από σουσάμι και μυρωδιά από καπνό στη διαδρομή της χαμένης βιοτεχνικής κληρονομιάς της πόλης.

Τέλος οι περιορισμοί για την πιστοποίηση γραβιέρας στις ΗΠΑ παρά τις αντιδράσεις Γαλλίας και Ελβετίας

Νίκη για τους γαλακτοπαραγωγούς των ΗΠΑ - Εφετείο επικύρωσε την απόφαση πως τυριά που παράγονται εκεί μπορούν να φέρουν την ένδειξη "gruyere" (γραβιέρα), απορρίπτοντας τους περιορισμούς που θέτουν οι κοινοπραξίες σε Γαλλία και Ελβετία.

«Τρελό μέλι»: Το μέλι που προκαλεί δηλητηρίαση και… μεθάει! Η γνωμοδότηση της EFSA

Οι οξείες δηλητηριάσεις στον άνθρωπο λόγω κατανάλωσης μελιού που περιέχει γραγιανάνες, έχουν συσχετιστεί κυρίως με μέλια που προέρχονται από την Τουρκία που αναφέρονται επίσης ως «τρελό μέλι», ποντιακό μέλι ή τούρκικο άγριο μέλι.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης