Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
10.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!

Ερευνητές ανακάλυψαν ισχυρό βότανο κατά της οστεοπόρωσης

Οι ενώσεις στο θηλυκό ginseng (κινέζικη αγγελική) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για την οστεοπόρωση. Με το διαρκώς αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής έρχεται η...

Προβιοτικά και κατάθλιψη: Τι έδειξε ανασκόπηση Ελλήνων ερευνητών

Οι επιδράσεις των προβιοτικών στη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης: Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση των κλινικών δοκιμών 2014–2023.

Γάλα και θνησιμότητα: Το αποτέλεσμα επιστημονικής ανασκόπησης μελετών

Τα ευρήματα μελετών που αξιολόγησαν τη σύνδεση θνησιμότητας με την κατανάλωση γάλακτος.

Τρανς γυναίκες Θηλάζουν! Χαμός στη Βρετανία μετά τη διαρροή επιστολής από ανώτερο στέλεχος νοσοκομείου

Ο όρος "μητρικό γάλα" προτείνεται να αλλάξει και να γίνει "ανθρώπινο γάλα", ουδέτερος και μη προκατειλημμένος ως προς το φύλο.

Αναγκαία η ανάπτυξη μεθόδων για την ανίχνευση του ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα από την βιομηχανία

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανασκόπηση μελετών σχετικά με το ακρυλαμίδιο, του κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής του, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food του mdpi.

Ισπανοί επιστήμονες έφτιαξαν σφολιάτα με πυρηνέλαιο

Δομή πυρηνελαίου για την ανάπτυξη υγιεινών λιπών πλαστικοποίησης σφολιάτας: Η επίδραση της ψύξης αποθήκευσης στην ποιότητα των ψημένων προϊόντων.

Εγκυμοσύνη: Τα αντικαταθλιπτικά βλάπτουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου

Η πρώτη πειραματική απόδειξη για την άμεση επίδραση της σεροτονίνης στον αναπτυσσόμενο προμετωπιαίο φλοιό του εμβρύου.

Μέλι Λήμνου Vs. Μέλι manuka: Σύγκριση αντιμικροβιακών ιδιοτήτων

Σύγκριση της Αντιμικροβιακής Δράσης των Ελληνικών μελιών από τη Λήμνο και του μελιού Manuka από τη Νέα Ζηλανδία έναντι κλινικά σημαντικών βακτηρίων.

Γ. Σαριδάκης (EUROCERT): Οι Αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον 2021/382 για την κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων

Ο Γιάννης Σαριδάκης του Φορέα Πιστοποίησης EUROCERT προτείνει αλλαγές στον Κανονισμό της ΕΕ 2021/382 λόγω ελλείματος πληροφορίας που οδηγεί σε παρανοήσεις αλλά και λανθασμένης μετάφρασης.

Το υποπροϊόν του ελαίου σανταλόξυλου εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη σε ποντίκια

Το έλαιο σανταλόξυλου μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης όγκων του προστάτη χωρίς απώλεια βάρους ή αισθητές παρενέργειες.

Υποκατάστατα αλατιού: Οδηγούν σε επεισόδια χαμηλής αρτηριακής πίεσης;

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση των υποκατάστατων αλατιού στην υπέρταση και την υπόταση.

Επίμονος βήχας μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού: Η λύση είναι η υπομονή και με τη σφραγίδα της επιστήμης – Άχρηστα τα φάρμακα!

Πόσο μπορεί να διαρκέσει ο βήχας και πως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.

Υπερβολική βιταμίνη Α: Τι λέει η EFSA για τερατογένεση, ηπατοτοξικότητα, κατάγματα και οστική πυκνότητα

Τα ευρήματα των μελετών για τις επιπτώσεις της υπερβολικής πρόσληψης βιταμίνης Α. 

Επιστήμονες δημιούργησαν νέα χρώματα μπλε τυριού

Ερευνητές εντόπισαν τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η μπλε χρωστική ουσία σε ορισμένα τυριά, ώστε να δημιουργήσουν μια ποικιλία νέων χρωμάτων στο τυρί.

Επιστήμονες δημιούργησαν ποικιλία ντομάτας που χρειάζεται λιγότερο νερό χωρίς συμβιβασμούς σε απόδοση και γεύση

Μια επιστημονική ανακάλυψη που θα βοηθήσει στην αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών ντομάτας σε ξηρές συνθήκες.

Επιστημονικές έρευνες από τα ΑΕΙ: Ποιος είναι ο στόχος τους; Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε ποιους απευθύνονται και ποιος διαβάζει τις επιστημονικές έρευνες.

Παχυσαρκία και γνωστική εξασθένηση – Η επίδραση του συμπληρώματος πολυφαινόλης

Η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για γνωστική εξασθένηση.

Πως να αποφύγετε τα “για πάντα χημικά – Τσάι, χοτ ντογκ και επεξεργασμένα κρέατα εκτός σπιτιού έχουν υψηλά επίπεδα PFAS!

Νέα έρευνα ρίχνει φως σε προϊόντα τροφίμων και ποτών που συνδέονται με ουσίες ανά και πολυφθοροαλκυλίου ή PFAS, και προτείνει πιθανές λύσεις για την προστασία του κοινού.

Κόπωση: Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της βιταμίνης D

Η βιταμίνη D και ο ρόλος της στον μετριασμό της κόπωσης.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Προειδοποίηση ασφάλειας: Τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν πρέπει να τρώνε συκώτι

Οι Αρχές της Νορβηγίας εξέδωσαν προειδοποίηση για την κατανάλωση συκωτιού.

Καλά νέα! Στις κορυφαίες θέσεις η Ελλάδα στην υγιεινή των χεριών κατά την προετοιμασία τροφίμων – Του Δ. Μίχου

Οδηγίες υγιεινής προς τις επιχειρήσεις τροφίμων και τους καταναλωτές.

Προσοχή: Και άλλη δημοφιλής και δυνητικά επικίνδυνη σοκολάτα κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Ειδοποίηση RASFF σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για επικίνδυνη σοκολάτα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης