Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
27.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Φυκοαποκατάσταση: Χρήση φυκών για τη δέσμευση βαρέων μετάλλων

Μια νέα ανασκόπηση από επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιγράφει τις κύριες πηγές βαρέων μετάλλων, τις δυσμενείς επιπτώσεις τους στον άνθρωπο, το δυναμικό των φυκών στη φυτοαποκατάσταση και τον μηχανισμό πρόσληψης των ΒΜ.

Μελέτη: Η δίαιτα επηρεάζει τον τρόπο που διαβάζουμε τις ετικέτες στα τρόφιμα

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τους Ισπανούς καταναλωτές στον τρόπο που διαβάζουν τις πληροφορίες στα τρόφιμα;

Νέα έρευνα: Μη καταστρεπτικοί αισθητήρες για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας και της βιώσιμης γεωργίας

Οι πρόσφατες εξελίξεις των in vivo και επιφανειακών ή αερομεταφερόμενων αισθητήρων για τη διάγνωση της υγείας των φυτών θα βελτιώσουν την ανάπτυξη των καλλιεργειών και θα ελαχιστοποιήσουν τους πόρους που χρησιμοποιούνται.

Τσίλι, μέντα και κραμβέλαιο βοηθούν στην καταπολέμηση της διαταραχής όσφρησης

Νέες ενδείξεις ότι υπάρχουν κοινωνικές και σωματικές συνέπειες για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαταραχές όσφρησης, για παράδειγμα μετά τον Covid-19 σύμφωνα με μελέτη, η οποία όμως εντοπίζει και λύσεις.

Μελέτη: Ενίσχυση της ασφάλειας και επέκταση χρόνου ζωής του RTE ρυζιού

Το έτοιμο προς κατανάλωση ρύζι είναι ένα πολύ δημοφιλές γεύμα που καταναλώνεται ετησίως σε μεγάλες ποσότητες σε όλο τον κόσμο, παράλληλα όμως είναι ένα γεύμα με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

Ασθένειες του αναπνευστικού: Ποια τρόφιμα τις καταπολεμούν;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι διατροφή έχει άμεση σχέση με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού

Τα μικροβιώματα της ρίζας είναι το κλειδί για τη βιώσιμη γεωργία

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των τύπων ρίζας και των μικροβιακών κοινοτήτων του εδάφους μπορεί να έχει αντίκτυπο στην επιβίωση και την ανάπτυξη των φυτών.

Οι γυναίκες στην επιστήμη λαμβάνουν λιγότερα εύσημα για τη συνεισφορά τους

Οι γυναίκες στην επιστήμη είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν εύσημα για το έργο που κάνουν, από τους άνδρες ομολόγους τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Το μεγαλύτερο βακτήριο στον κόσμο είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού και πιάνεται με τσιμπιδάκι!

Το βακτήριο "Thiomargarita magnifica" είναι 5.000 φορές μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα και έχει το μέγεθος βλεφαρίδας

Οι επιπτώσεις της ανεπάρκειας χαλκού στο έδαφος για τις καλλιέργειες

Ενα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο ασχολήθηκε με την ανεπάρκεια χαλκού στο έδαφος, ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γεωργία της ΕΕ.

Μελέτη: Απόβλητα μικροζυθοποιίας αξιοποιούνται στην νανοτεχνολογία

Μια ερευνητική ομάδα από το Κεμπέκ του Καναδά, κατάφερε να συνθέσει κβαντικές κουκίδες άνθρακα από απόβλητα ζυθοποιίας.

Μελέτη δείχνει πώς ο καταναλωτής μπορεί να μείνει “πιστός” στα τρόφιμα εναλλακτικών πρωτεϊνών

Μια νέα δημοσίευση από επιστήμονες στις ΗΠΑ, την Κορέα και την Κίνα, έχει ως στόχο να διαμορφώσει τις αντιλήψεις και τις προτιμήσεις των καταναλωτών προς τα εναλλακτικά τρόφιμα.

Οι ρύποι που προκαλούν καρκίνο στην παγκόσμια τροφική αλυσίδα υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας της ΕΕ στο 90% των κλάδων που μελετήθηκαν

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα νέας μελέτης, καθώς η μόλυνση από διοξίνες παγκοσμίως έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Εξελίξεις και πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας ψυχρού πλάσματος ατμοσφαιρικής πίεσης για βιώσιμη επεξεργασία τροφίμων

Μια νέα ανασκόπηση, έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της τεχνολογίας ψυχρού πλάσματος ως εναλλακτικής λύσης σε ορισμένες προκλήσεις της τροφικής αλυσίδας, όπως η εκτεταμένη ζήτηση ενέργειας και οι επικίνδυνες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται.

Ψηφιακά δίδυμα: Νέα λύση για την αύξηση της διάρκειας ζωής των προϊόντων

Οι κακές και ακατάλληλες συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης των τροφίμων είναι κανόνας σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης μέσω ψηφιακών διδύμων - εικονικών αναπαραστάσεων της αλυσίδας εφοδιασμού

Εδώ οι… καλές πατάτες: Βρήκαν το μυστικό που βελτιώνει το διατροφικό προφίλ της πατάτας και την κάνει υγιεινή!

Νέα διαδικασία αναστολής ενζύμων για τον έλεγχο απελευθέρωσης της γλυκόζης στις πατάτες - Η διαδικασία πραγματοποιείται με μούλιασμα ή λεύκανση πατάτας σε νερό με διάλυμα ασβεστίου το οποίο είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. 

Διαβήτης: Ποιο καθημερινό και “ταπεινό” φρούτο μειώνει τα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Σημαντική επιστημονική μελέτη για την ανάπτυξη διατροφικών οδηγιών για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2

Οι πόες κάνουν “καλή παρέα” με τις μεσογειακές μανταρινιές λένε οι επιστήμονες

Η διαφοροποίηση των καλλιεργειών αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τη διατήρηση της υγείας του εδάφους και των οικοσυστημάτων και, στη συνέχεια, για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών. 

Η επιστήμη πίσω από παλιό Ασιατικό κόλπο για την τέλεια θερμοκρασία καυτού λαδιού

Γιατί οι Ασιάτες μάγειρες βουτάνε ξυλάκια μπαμπού σε λάδι για να μετρήσουν τη θερμοκρασία του;

Η μπύρα Lager, με ή χωρίς αλκοόλ, βοηθάει το μικροβίωμα του εντέρου των ανδρών

Όπως και το κρασί, έτσι και η μπύρα μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img

Must read

39χρονη vegan καταδικάστηκε για φόνο – Το μωρό της πέθανε από την πείνα καθώς έτρωγε μόνο λαχανικά

Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. 

Η Γαλλία η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που απαγορεύει τον όρο “κρέας” στα φυτικά τρόφιμα

Σε αγώνα δρόμου οι εταιρείες για να "βαφτίσουν" φυτικά προϊόντα -υποκατάστατα κρέατος ή ψαριού- καθώς δεν μπορούν να έχουν στην ετικέτα τον όρο κρέας ή ψάρι - Παραμένει ως έχει το Burger

ΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d

Ανιχνεύτηκε σε υψηλά επίπεδα η ουσία Chlorane στην πρώτη ύλη μπιζελιού που χρησιμοποιείται στα φυτικά επιδόρπια της ΔΩΔΩΝΗ
spot_img

Ροή Ενημέρωσης