Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 21ο Πανελλήνιο Ζιζανιολογικό Συνέδριο

53 επιστημονικές συνεργασίες με νέες προσεγγίσεις, για τα τελευταία δεδομένα και τις τάσεις όπως προκύπτουν από ευρωπαϊκά και άλλα ερευνητικά προγράμματα.

Εφηβεία: Η Κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με κακή διάθεση και προβλήματα συμπεριφοράς

Επιστημονική πειραματική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 560 έφηβοι 14-17 ετών.

Ανατροπή: Αμφιλεγόμενα τα οφέλη του κουρκουμά στον άνθρωπο

Επιστήμονας υποστηρίζει πως υπάρχει έλλειψη δεδομένων και μελετών για την θετική επίδραση του κουρκουμά στην ανθρώπινη υγεία.

Δημιουργία ο-κινόνης από τις πολυφαινόλες φρούτων και λαχανικών – Λύσεις για τη βιομηχανία

Η οξείδωση της πολυφαινόλης δημιουργεί ο-κινόνες οι οποίες οδηγούν σε μαύρισμα, απώλεια αρώματος και διατροφική υποβάθμιση.

Νatto: Το ιαπωνικό πιάτο που μειώνει το στρες και αυξάνει τη μακροζωία

Επιστήμονες απέδειξαν τα οφέλη του πιάτου Natto κατά του στρες και υπέρ της μακροζωίας.

Λάδι αβοκάντο: Νοθευμένο και αλλοιωμένο το 70% των ελαίων που κυκλοφορεί στην αγορά

Έρευνα του Πανεπιστημίου Davis στην Καλιφόρνια διαπίστωσε πως η πλειοψηφία των ελαίων αβοκάντο είναι κακής ποιότητας ή αναμεμειγμένα με άλλα υλικά.

Τα τρόφιμα που καταπολεμούν τις εποχικές αλλεργίες

Ποιες είναι οι 5 κατηγορίες τροφών που ανακουφίζουν από τις εποχιακές αλλεργίες;

Φράουλες: Επικάλυψη από κάνναβη που αυξάνει τη διάρκεια ζωής!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Thammasat της Ταϊλάνδης καθυστερούν τη σήψη στις φράουλες δημιουργώντας ειδική επικάλυψη από κάνναβη.

Παθογόνα βακτήρια σε λαχανικά: Φορητό εργαλείο άμεσης ανίχνευσης

Σάρωση των λαχανικών πριν διανεμηθούν στους λιανοπωλητές.

Απώλεια βάρους: Οι φωτογραφίες φαγητών στο διαδίκτυο μειώνουν την όρεξη!

Επιστήμονες στη Δανία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο απώλειας βάρους - Η επιτυχία εξαρτάται από το πόσες φορές βλέπετε μία φωτογραφία για να σταματήσετε να πεινάτε!

Νέα μελέτη: Πως επιδρά η σεροτονίνη στον εγκέφαλο

Πώς η σεροτονίνη επηρεάζει τα εγκεφαλικά κύτταρα και τα κυκλώματα τόσο σε υγιείς συνθήκες, όσο και εν μέσω ασθενειών.

Η έκθεση στο κρύο το πρωί η καλύτερη στιγμή για απώλεια βάρους

Η ώρα της ημέρας μπορεί να καθορίσει την ποσότητα λίπους που καίγεται από την έκθεση στο κρύο.

To αλκοόλ μειώνει τις φλεγμονές και τον πόνο σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μέτριες ως χαμηλές ποσότητες αλκοόλ κάθε εβδομάδα υποφέρουν λιγότερο από φλεγμονές, που είναι οι κύριες αιτίες των πόνων, λέει νέα έρευνα.

Νιτρικά άλατα: Νέα μελέτη αλλάζει την εικόνα σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν

Νέα ανασκόπηση βάζει τέλος στη διαμάχη των ειδικών για τα νιτρικά άλατα.

Νέα έρευνα: Το Διοξείδιο του τιτανίου εισέρχεται πρώτα στο αίμα μέσω του στόματος

Δικαιώνεται για άλλη μία φορά η ΕΕ που απαγόρευσε τη χρήση του πρόσθετου Ε 171 στα τρόφιμα.

Ελληνική επιστημονική μελέτη για χημικές ουσίες σε βρεφικές τροφές

Επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, για τις χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και τους έμμονους οργανικούς ρύπους στα παρασκευάσματα για βρέφη.

NASA: Παραγωγή τροφίμων για τους αστροναύτες από την… αναπνοή τους!

Τα μελλοντικά διαστημικά τρόφιμα θα μπορούσαν να παρασκευαστούν από την αναπνοή των αστροναυτών.

Αλλάζει το παιχνίδι στην ανίχνευση E. coli O157:H7

Ερευνητές αναπτύσσουν δοκιμασία εξοικονόμησης χρόνου για E. coli O157:H7 σε βόειο κρέας.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης