Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Απρόσμενο επιστημονικό εύρημα συσχετίζει τη βιταμίνη D με ανοσία στον καρκίνο

 Η βιταμίνη D «κλειδί» για την ανοσία κατά του καρκίνου και την αποτελεσματικότητα της ανοσοθεραπείας, διαπιστώνει έρευνα, με επικεφαλής τον Έλληνα Ευάγγελο Γιαμπαζολιά.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Πως η διατροφή ενός πατέρα επηρεάζει τους απογόνους του μέσω του σπέρματος

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως επηρεάζονται τα αγόρια και πως τα κορίτσια, από της διατροφή του μπαμπά τους.

Πίτουρο ρυζιού: Ένας ανέλπιστος σύμμαχος ενάντια στο καρκίνο

Τα πρωτοποριακά νανοσωματίδια από πίτουρο ρυζιού υπόσχονται να γίνουν προσιτός και στοχευμένος αντικαρκινικός παράγοντας.

Κουκιά: Που οφείλεται η αντιπάθεια των καταναλωτών – Επιστημονική μελέτη

Διερεύνηση της έλλειψης συμπάθειας στα κουκιά.

Γιατί η χρήση κάνναβης ανοίγει την όρεξη

Επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν τον μηχανισμό πίσω από την λαχτάρα για φαγητό, μετά από χρήση κάνναβης.

Σημαντική διάκριση για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ανακάλυψη ενός νέου είδους εντόμου στην επιστήμη, συγγενικό του Neoleucopis kartliana.

Ρετσίνα – Μαλαγκουζιά: Μελέτη του Γεωπονικού Αθήνας για τον εμπλουτισμό τους με αντιοξειδωτικά

Επιπτώσεις στο μαύρισμα και στο φαινολικό περιεχόμενο.

Αλλοίωση κρέατος: Εντοπισμός βακτηριών με… ένα απλό αυτοκόλλητο! Η απόλυτη λύση για τη βιομηχανία

Πανεπιστημιακός ερευνητής κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτοκόλλητο, για την παρακολούθηση φρεσκάδας κρέατος σε πραγματικό χρόνο για προϊόντα κρέατος.

Έρχεται το τέλος του καφέ Arabica;

Μελέτη για την ιστορία διαφοροποίησης των σύγχρονων ποικιλιών καφέ.

Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ποιότητας των φρούτων: Ανθοκυανίνες και οξύτητα διαμορφώνουν την αγορά

Πως αλληλοεπιδρούν οι δύο παράγοντες παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα των φρούτων και την ελκυστικότητα από τους καταναλωτές.

Εγκαταστάσεις παραγωγής: Νέα συσκευή στο μέγεθος παλάμης που ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά βακτήρια μέσα σε μία ώρα

Επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο για την ταυτόχρονη ανίχνευση πολλαπλών ειδών βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες μέσα σε μία ώρα χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή.

Καινοτόμα μέθοδος εξαγωγής πρωτεΐνης από υπολείμματα ζυθοποιίας

Ερευνητές εξήγαγαν έως και 200 ​​γραμμάρια πρωτεΐνης από ένα κιλό απορριμμάτων παραγωγής μπύρας.

Vegan Μαγιονέζα: Αντικατάσταση του αυγού με σόγια – Επιστημονική μελέτη

Ποιοτικά χαρακτηριστικά της Vegan μαγιονέζας, που παράγεται με χρήση απολιπασμένου αλεύρου σόγιας.

Μαγειρικό λάδι: Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά οι κίνδυνοι της επαναχρησιμοποίησης

Μελέτη δείχνει πως η επαναχρησιμοποίηση τηγανέλαιου, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Κρητική Στάκα: Επιστημονική μελέτη για την ποιότητα, την ασφάλεια και τις αισθητηριακές ιδιότητες

Μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις ιδιότητες της Κρητικής στάκας.

Αλμυρά σνακ: Πως το μέγεθος τους επηρεάζει την ποσότητα που τρώμε

Το μέγεθος ενός μεμονωμένου κομματιού σνακ δεν επηρεάζει μόνο πόσο γρήγορα το τρώει ένα άτομο, αλλά και πόσο από αυτό τρώει σύμφωνα με μελέτη.

Χημικές ουσίες σε γαρίδες και άλλα θαλασσινά – Υποτιμημένος ο κίνδυνος έκθεσης σε PFAS

Επιστήμονες προτείνουν την θέσπιση ορίου κατανάλωσης στα θαλασσινά, λόγω κινδύνων για την υγεία.

Καταναλώνουμε όντως χημικές ουσίες από τις συσκευασίες μέσω των τροφίμων;

Μελέτη επισημαίνει την ανάγκη για ασφαλέστερες συσκευασίες πλαστικού.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης