Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Ποια ομάδα καταναλωτών κρέατος διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου – Μελέτη σε 70.000 ανθρώπους

Μεγάλης κλίμακας μελέτη διερευνά τη γενετική σχέση μεταξύ του καρκίνου του παχέος εντέρου και της πρόσληψης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

Επανάσταση στην Ιατρική: Η άσκηση σε… χάπι προ των πυλών

Το ολοκαίνουργιο φάρμακο που μιμείται την άσκηση, μειώνει το βάρος και ενισχύει τη μυϊκή δραστηριότητα.

Ποια σοκολάτα επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον – Αξιολόγηση Κύκλου Ζωής της Σοκολάτας

Υπάρχουν καυτά περιβαλλοντικά σημεία στον κύκλο ζωής (Life Cycle Assessment - LCA) της σοκολάτας

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;

Τα λιπαρά τρόφιμα πριν από επέμβαση μπορεί να βλάψουν τη μνήμη και να αναπτύξουν αίσθημα φόβου

Η μετεγχειρητική γνωστική δυσλειτουργία επιδεινώνεται από τη δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Μελέτη-ορόσημο για τη θρεπτική αξία της γαρίδας

Επιστημονική μελέτη αποκάλυψε περίπλοκους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς στις γαρίδες, καθώς και αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά και αντιγηραντικά οφέλη.

Το μικροβίωμα και η δίαιτα με τρυπτοφάνη, ασπίδα έναντι στο παθογόνο E. coli

Ερευνητές ανοίγουν νέο δρόμο προστασίας από το παθογόνο βακτήριο E. coli.

Καρκινογόνο ακρυλαμίδιο σε πατάτες και πατατάκια: Επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο για την ψυχρή επαγωγή γλυκάνσεως (CIS) στην πατάτα

Ερευνητές επεξεργάζονται τα γονίδια της πατάτας για να μειώσουν το επικίνδυνο ακρυλαμίδιο.

Πατατάκια και κέικ ασχημαίνουν το πρόσωπο σύμφωνα με νέα μελέτη

Η οξεία και χρόνια κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη συσχετίστηκε με χαμηλότερες αξιολογήσεις ελκυστικότητας του προσώπου, ανεξάρτητα από παράγοντες όπως ο ΔΜΣ και η ηλικία.

Σαλμονέλα σε γραμμή παραγωγής: Σκευάσματα ελαίων υπόσχονται εξάλειψη της μόλυνσης σε ανοξείδωτο χάλυβα

Μια νέα προσέγγιση για την παροχή αντιμικροβιακών ενώσεων κατά παθογόνων που μεταδίδονται με τρόφιμα.

Συσκευασίες τροφίμων: Τα μικροπλαστικά BPA επηρεάζουν περισσότερο τους παχύσαρκους

Η έκθεση σε BPA συνδέεται με τη μικροχλωρίδα του εντέρου και την παιδική παχυσαρκία σύμφωνα με νέα μελέτη.

Για πρώτη φορά αποδεικνύεται η ευφυία της μέλισσας – Εκπαίδευση μέσω κοινωνικής παρατήρησης

Νέα έρευνα καταπίπτει το μύθο πως μόνο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν κοινωνικά.

Τα μπλέντερ μπορούν να απελευθερώσουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά στα τρόφιμα!

Αποκαλυπτική μελέτη για την αποκόλληση μικροπλαστικών θραυσμάτων από τα πλαστικά δοχεία των μπλέντερ και την ανάμειξή του με τα τρόφιμα που αλέθουμε.

Λιναρόσπορος: Η θρεπτική του αξία εξαρτάται από την μέθοδο επεξεργασίας

Η κατανάλωση λιναρόσπορου είναι ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία, αν και οι μέθοδοι επεξεργασίας του, μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την απορρόφηση και το μεταβολισμό των βιοδραστικών συστατικών του.

Έρευνα συμβάλλει στην αύξηση του χρόνου ζωής των μούρων δημιουργώντας ταυτόχρονα υγιεινά σνακ

FRIETS project: Το καινοτόμο πρόγραμμα για αύξηση της διάρκειας ζωής των μούρων από το ΕΜΠ.

“Μαϊμού” μελέτη για φάρμακο κατά της διάρροιας – Στη φυλακή δύο ερευνητές που… “στρατολογούσαν” συγγενείς τους!

Ένας ιδιοκτήτης κλινικής στη Φλόριντα των ΗΠΑ και μία φαρμακοποιός καταδικάστηκαν για απάτη σε κλινική δοκιμή φαρμάκου κατά της διάρροιας.

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με πάνω από 32 σοβαρές ασθένειες!

Δεδομένα υγείας και τρόπου ζωής 10 εκατομμυρίων ανθρώπων έδειξαν πως η υψηλότερη έκθεση σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο 32 σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία.

Κριτήρια επιλογής “εργαλείων” ανίχνευσης τροφιμογενών παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα

Η ταυτοποίηση των τροφογενών παθογόνων μπορεί να γίνει με συμβατικές μεθόδους ή με πιο προηγμένες, όπως η χρήση βιοαισθητήρων - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Το ΕΚΠΑ αναβαθμίζει τον γύρο σε υγιεινό και λειτουργικό τρόφιμο – Μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη λειτουργικών ελληνικών τροφίμων

Καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης: «Aγαθά Eθνικής Σημασίας τα λειτουργικά τρόφιμα της Ελλάδας».

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;

Απάτη Τροφίμων: Πως και γιατί νοθεύουν δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής

Η νοθεία συμπληρωμάτων διατροφής κατά της κατάθλιψης και της αϋπνίας είναι ο νέος "πονοκέφαλος" για τις αρχές, αλλά και τους καταναλωτές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης