Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Πως λειτουργεί το φαινόμενο placebo – Επιστημονική ανακάλυψη

Νευροεπιστήμονες ανακαλύπτουν εγκεφαλικό κύκλωμα του φαινομένου εικονικού φαρμάκου για την ανακούφιση από τον πόνο.

Απώλεια βάρους: Βρώμη αντί για Ozempic! Επιστημονική μελέτη

Πώς η βρώμη μιμείται με φυσικό τρόπο τα δημοφιλή φάρμακα για την παχυσαρκία "ξεκλειδώνοντας" τις ίδιες ευεργετικές μεταβολικές λειτουργίες που προκαλούν σκευάσματα GLP-1 ανάλογων και αγωνιστών υποδοχέων, όπως το Ozempic.

Η κρίσιμη επιλογή της οργανοληπτικής δοκιμής από την βιομηχανία τροφίμων

Υπάρχει σειρά από οργανοληπτικές δοκιμές για να αντλήσει μια επιχείρηση τροφίμων συγκεκριμένες πληροφορίες και να προβλέψει την πρόθεση αγοράς των καταναλωτών.  

Νέα μελέτη αξιολογεί την επίδραση της κατανάλωσης συκωτιού (βιταμίνη Α) στις καρδιακές παθήσεις

Συσχέτιση μεταξύ της διατροφικής πρόσληψης βιταμίνης Α και του κινδύνου καρδιομεταβολικής πολυνοσηρότητας.

Έλληνες ερευνητές αναπτύσσουν ψωμί χωρίς γλουτένη από αλεύρι ρυζιού και ρεβιθιού

Ποιοτικά χαρακτηριστικά και διάρκεια ζωής των ψωμιού χωρίς γλουτένη με προζύμι με βάση το αλεύρι ρυζιού/ρεβιθιού.

Έλεγχος παθογόνων σε φυτικό “γάλα” – Επιχορήγηση 1 εκ € στο Wageningen

Επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη μελέτη παθογόνων σε φυτικά προϊόντα.

Κατάθλιψη: 4 κουταλιές ξύδι μειώνουν τα συμπτώματα κατά 26%! Επιστημονική πειραματική μελέτη

Νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει ότι καθημερινή κατάποση ξιδιού για τέσσερις εβδομάδες μπορεί να βελτιώσει την αυτοαναφερόμενη συμπτωματολογία της κατάθλιψης.

Ποια είναι η αποτελεσματικότερη δίαιτα

Τα ευρήματα της δοκιμής POUNDS Lost: Μια από τις σημαντικότερες μελέτες παρέμβασης για την απώλεια βάρους.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Μελέτη φέρνει “επανάσταση” στα τρόφιμα που αποκλείονται από τη διατροφή

Όλα τα FODMAP δεν είναι ίσα - Εργασία προς εναλλακτικές δίαιτες για τη διαχείριση του IBS.

Μυκοτοξίνες σε τρόφιμα: Οι μέθοδοι απολύμανσης χωρίς επαφή που μπορούν να εξαλείψουν τον τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών

Πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνολογίες απολύμανσης τροφίμων χωρίς επαφή για την αφαίρεση μυκοτοξινών και μυκητιακών μολυντών από τα τρόφιμα.

Μικροπλαστικά σε ψάρια και μύδια – Επιστημονική μελέτη

Έρευνα στο Food control ανέλυσε την ποσότητα και τα είδη φορτίου μικροπλαστικών σε ψάρια και μύδια. 

Βρέθηκε το φάρμακο της μακροζωίας!

Ένα φάρμακο που μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ποντικιών, μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό για την αναχαίτιση της γήρανσης του ανθρώπου.

Ανάλυση μητρικού γάλακτος από μητέρες στην Αλεξανδρούπολη και σύγκριση με το γάλα γαλακτοβιομηχανίας

Έλληνες ερευνητές ανέλυσαν την μικροχλωρίδα ανθρώπινου γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα και έκαναν σύγκριση με αγελαδινό και κατσικίσιο.

2 στα 3 γεύματα των εφήβων είναι υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα!

Δεδομένα διατροφής από σχεδόν 3.000 εφήβους 11-18 ετών.

E. coli: Τα γονίδια σκύλων εξηγούν την αντοχή του στα αντιβιοτικά

Η συμπεριφορά του E. coli που προκαλεί αντιμικροβιακή αντοχή.

Ο παιδικός διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας

Σημαντικά υψηλότερος ο κίνδυνος για μια σειρά προβλημάτων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών διάθεσης και άγχους για τα παιδιά που διαγιγνώσκονται με διαβήτη τύπου 1.

Λιπίδια αίματος και διατροφή – Πως θα πετύχετε καλύτερη υγεία

Ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν τη σύνθεση λίπους στο αίμα από τη μετάβαση προς μία πιο υγιεινή διατροφή.

Ελληνικό επίτευγμα: Μέθοδος διατροφικών συστάσεων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη

Η επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης στην επιστήμη της διατροφής.

Οι παχύσαρκοι είναι πιο ριψοκίνδυνοι – Επιστημονική μελέτη

Πως η παχυσαρκία επηρεάζει την προθυμία για ρίσκο.

Είναι θρεπτικό το ψωμί χωρίς γλουτένη;

Αλεύρια που περιέχουν γλουτένη και αλεύρια χωρίς γλουτένη ως πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου - Επιστημονική μελέτη.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης