Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Αναγνώριση του ταπεινού παντζαριού – Βραβείο στην επιστήμονα που βρήκε τα εκπληκτικά του οφέλη

Η Dr Christine Bösch κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Βιοκαινοτομίας 2024 LIST για την εργασία της σχετικά με τα πιθανά οφέλη του παντζαριού για την υγεία.

Το γρήγορο τεστ για την ανίχνευση βακτηρίων σε υγρά

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο τεστ που μπορεί εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει βακτήρια σε οποιοδήποτε υγρό, όπως νερό, γάλα ή ούρα.

Η Ελληνική εφαρμογή που προβλέπει με αξιοπιστία τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στα επόμενα 10 χρόνια

Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων παρουσίασε στο 29ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων την εφαρμογή, που υπολογίζει με ταχύτητα και αξιοπιστία τον 10ετή καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με ή χωρίς εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο.

Νέα μελέτη απενοχοποιεί τον χρόνο οθόνης στα παιδιά

Νέα έρευνα αμφισβητεί τις απόψεις σχετικά με τον χρόνο οθόνης, αποκαλύπτοντας άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού.

Τα θανατηφόρα τρόφιμα που προκαλούν καρκίνους στο γαστρεντερικό σύστημα – Ευρήματα δύο μελετών

Ποια διατροφή μπορεί να να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου.

Ενδιαφέρον πείραμα εξηγεί γιατί το αλκοόλ οδηγεί σε επιθετικότητα και βία

Επιστήμονες εξηγούν το λόγο για τον οποίο οι μεθυσμένοι, συμπεριφέρονται πιο επιθετικά από τους νηφάλιους.

Ροδάκινα: Επιστήμονες αναστέλλουν τη σήψη με… κανέλα!

Το αιθέριο έλαιο κανέλας προκαλεί ρήξη της κυτταρικής μεμβράνης του βασικότερου μύκητα που καταστρέφει τα ροδάκινα και ελέγχει τη σήψη σύμφωνα με μελέτη.

Μ. Κογεβίνας: Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με μεγαλύτερη διάρκεια συμπτωμάτων long Covid

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με μεγαλύτερη διάρκεια συμπτωμάτων long Covid, διαπιστώνει μελέτη με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή Μ.Κογεβίνα.

Μπορεί η βιταμίνη D να θεραπεύσει την ατοπική δερματίτιδα; Επιστημονική ανασκόπηση

Συμπλήρωμα βιταμίνης D για τη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας σε παιδιά και ενήλικες: Συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση.

Πίνετε πολύ νερό; Τι έδειξε νέα μελέτη που διερεύνησε 18 επιστημονικά άρθρα

Πρώτη συστηματική διερεύνηση στοιχείων, από ερευνητές του UC San Francisco για την αυξημένη πρόσληψη νερού.

Έλληνες φοιτητές από ΕΚΠΑ, ΓΠΑ και ΕΜΠ κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM

Σημαντική διάκριση της φοιτητικής ερευνητικής ομάδας iGEM Athens 2024 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM.

Εξάψεις εμμηνόπαυσης: Η αλλαγή στη διατροφή που δίνει λύση – Ευρήματα μελέτης

Η αντικατάσταση ζωικών προϊόντων με τρόφιμα φυτικής προέλευσης οδηγεί σε μείωση κατά 92% των εξάψεων στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπολέμηση της υψηλής πίεσης με… φωλιές πουλιών!

Βρώσιμο ρόφημα με φωλιά πουλιών: Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της υπέρταση.

Καρκινογόνες ουσίες σε κεμπάπ: Τρόποι μείωσης των PAH σύμφωνα με τους επιστήμονες τροφίμων

Προσδιορισμός 16 Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων προτεραιότητας, σε ποικιλίες Doner Kebab που μαγειρεύονται με διαφορετικές πηγές θέρμανσης.

Ερευνητές ανακάλυψαν άγνωστη μέχρι τώρα ουσία στο πόσιμο νερό – Ελέγχεται αν ευθύνεται για καρκίνους

Μετά από 10 χρόνια έρευνας, επιστήμονες ανακάλυψαν άγνωστη ουσία στο πόσιμο νερό την οποία εξετάζουν εάν συνδέεται με καρκίνο.

Παγωτό: Νέο πρόσθετο για την αντιμετώπιση των κρυστάλλων πάγου

Το πρόσθετο που προστατεύει το παγωτό από τους κρυστάλλους πάγου που σχηματίζονται με τις εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Aloe Vera: Θαυματουργό φυτό ή παράγοντας τοξικού κινδύνου; Επιστημονική ανασκόπηση

Μύθοι και αλήθειες για το γνωστό από την αρχαιότητα φυτό που παρουσιάζεται ως πανάκεια για όλες τις ασθένειες.

Βιομηχανία Τροφίμων: Τα εμπόδια στην ασφάλεια τροφίμων χαμηλής υγρασίας

Οι ερευνητές του Purdue εντοπίζουν τα εμπόδια στην ασφάλεια των τροφίμων στη βιομηχανία τροφίμων χαμηλής υγρασίας.

Νανοζυμαρικά – Ερευνητές δημιούργησαν σπαγγέτι 200 φορές πιο λεπτά από… μία τρίχα!

Βράζουν σε ένα δευτερόλεπτο, αλλά... χορταίνουν;

Φως LED: Η νέα προσέγγιση για τη διάσπαση των PFAS

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κολοράντο έχουν βρει μια νέα προσέγγιση για τη διάσπαση των PFAS.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Νέα καταγγελία στο Cibum για σάπιο ψωμί μεγάλης ελληνικής αρτοβιομηχανίας – Ο ισχυρισμός της εταιρείας στην καταναλώτρια

Νέο σοκ καταναλωτή από ίδιο προϊόν της εταιρείας Κατσέλης - Η αρτοβιομηχανία υποστήριξε πως η προηγούμενη καταγγελία ήταν ψευδής και πως ο καταναλωτής ζήτησε συγνώμη!

Τούρτες, κέικ και γλυκά με επικίνδυνο για την υγεία φυτοφάρμακο – Αποσύρονται 6 δημοφιλή προϊόντα

Υπεύθυνη η ψεκασμένη φράουλα με ζιζανιοκτόνο που έχει απαγορευτεί από την ΕΕ από πέρσι

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο