Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Καφές: Επιστήμονες κατέρριψαν έναν βασικό μύθο

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας καταρρίπτουν τη θεωρία ότι η περιεκτικότητα σε οξύ του καφέ είναι ενδεικτική της χώρας προέλευσής του.

Πως η τσίχλα απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα σας

Μελέτες που αποδεικνύουν ότι το μάσημα τσίχλας συμβάλλει στη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Tι είναι η επιστήμη τροφίμων και γιατί είναι τόσο σημαντική

Ο κρίσιμος ρόλος της επιστήμης των τροφίμων για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Νέα μέθοδος για τον εντοπισμό τροφιμογενών παθογόνων ακόμη και σε χαμηλές συγκεντρώσεις στα τρόφιμα

Πώς ένα μικροσκοπικό τσιπ μπορεί να κάνει το φαγητό σας ασφαλέστερο από ποτέ.

Μία διαφορετική προσέγγιση: Η μείωση του αλατιού αναγεννά τα νεφρά

Νέα μελέτη από το USC δείχνει ότι η διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι αναγεννά τη δομή και τη λειτουργία των νεφρών.

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Η γρίπη των πτηνών παραμένει σταθερή στον εξοπλισμό αρμέγματος για τουλάχιστον μία ώρα

Ο ιός H5N1 στο μη παστεριωμένο γάλα είναι σταθερός σε μεταλλικά και ελαστικά εξαρτήματα του εμπορικού αρμεκτικού εξοπλισμού για τουλάχιστον μία ώρα, αυξάνοντας τη δυνατότητά του να μολύνει ανθρώπους και άλλα ζώα.

Σοκολάτα: Με πόσα γραμμάρια βγάζεις σπυράκια; Τι έδειξε νέα επιστημονική μελέτη

Η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας και της σοβαρότητας των βλαβών ακμής - Μια διασταυρούμενη μελέτη.

Επιστήμονας τροφίμων ενισχύει τα οφέλη της ντομάτας

Νέα επιστημονική έρευνα για τη δημιουργία ντομάτας με υψηλά επίπεδα στεροειδών αλκαλοειδών.

Ο λόγος που πρέπει να τρώτε τα μικρά ψάρια μαζί με τα κόκκαλα – Ευρήματα επιστημονικής έρευνας σε 80.000 καταναλωτές

Επιστημονική μελέτη για τη συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης μικρών ψαριών και της θνησιμότητας από κάθε αιτία.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει την ορμόνη που μειώνει την όρεξη

Γιατί τα τρόφιμα με φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού;

Η δίαιτα 5:2 εκτός από σημαντική απώλεια βάρους κάνει καλό και στον διαβήτη σύμφωνα με νέα μελέτη

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευεργετικά αποτελέσματα της δίαιτας του Μάικλ Μόσλει 5:2.

Σαγκουίνι: Η ψυχρή αποθήκευση αυξάνει τις θρεπτικές τους ιδιότητες – Νέα μελέτη

Η βελτιωμένη ποιότητα των φρούτων από τη μέθοδο αποθήκευσης αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία για τη βιομηχανία εσπεριδοειδών.

Το πρώτο συνέδριο για την αισθητηριακή ανάλυση (sensory science) στην Ελλάδα

1st Hellenic Sensory Science Conference (SENSO Conference 2024) 25-28 Ιουνίου 2024 - Μύρινα, Λήμνου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Καφές: Ποια μηχανή απελευθερώνει καρκινογόνους φθαλικούς εστέρες

Επιστημονική μελέτη για την εμφάνιση φθαλικών εστέρων στον καφέ και εκτίμηση κινδύνου

Νέοι «έξυπνοι επίδεσμοι» φέρνουν επανάσταση στη θεραπεία τραυμάτων

Ερευνητές στο Keck School of Medicine του USC συνηγορούν σε μια προσπάθεια ανάπτυξης προηγμένων ηλεκτρονικών επιδέσμων και άλλων εργαλείων για τη βελτίωση της παρακολούθησης και της επούλωσης των χρόνιων τραυμάτων.

Μελέτη: H προσθήκη πρωτεΐνης ορού γάλακτος βελτιώνει τη σύσταση και τη γεύση στο τυρί

Τα ευρήματα πιλοτικής μελέτης όπου προστέθηκε πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε ημίσκληρο τυρί.

Προσοχή με την προσθήκη σοκολάτας σε γλυκά – Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένες τοξικές ουσίες από το ψήσιμο

Ενώ πολλές από τις χημικές ενώσεις που εμφανίζονται στη σοκολάτα σε αρκετά χαμηλές συγκεντρώσεις και είναι ασφαλείς, σε άλλα γλυκά όταν προστίθεται σοκολάτα βρέθηκαν υψηλότερες ποσότητες.

Βρέθηκε νέα φυσική ουσία που βελτιώνει τις διαδικασίες μάθησης και μνήμης

Ερευνητική ομάδα βρήκε έναν τρόπο να καθυστερήσει την αποικοδόμηση της βιταμίνης Β6 που βοηθά τη μνήμη και τις μαθησιακές ικανότητες.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

ΥΠΕΝ: Από τον Οκτώβρη ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για τα μη αποσπώμενα καπάκια στους περιέκτες ποτών

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τον έλεγχο της συμμόρφωσης για τα μη αποσπώμενα καπάκια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης