Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Νιτρικά άλατα: Νέα μελέτη αλλάζει την εικόνα σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν

Νέα ανασκόπηση βάζει τέλος στη διαμάχη των ειδικών για τα νιτρικά άλατα.

Νέα έρευνα: Το Διοξείδιο του τιτανίου εισέρχεται πρώτα στο αίμα μέσω του στόματος

Δικαιώνεται για άλλη μία φορά η ΕΕ που απαγόρευσε τη χρήση του πρόσθετου Ε 171 στα τρόφιμα.

Ελληνική επιστημονική μελέτη για χημικές ουσίες σε βρεφικές τροφές

Επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, για τις χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και τους έμμονους οργανικούς ρύπους στα παρασκευάσματα για βρέφη.

NASA: Παραγωγή τροφίμων για τους αστροναύτες από την… αναπνοή τους!

Τα μελλοντικά διαστημικά τρόφιμα θα μπορούσαν να παρασκευαστούν από την αναπνοή των αστροναυτών.

Αλλάζει το παιχνίδι στην ανίχνευση E. coli O157:H7

Ερευνητές αναπτύσσουν δοκιμασία εξοικονόμησης χρόνου για E. coli O157:H7 σε βόειο κρέας.

Απώλεια βάρους: Πιο αποτελεσματική και βιώσιμη η υγιεινή διατροφή από τα φάρμακα!

 Επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 20.000 ενήλικες.

Καραμέλα: Πως τα συστατικά και οι συνθήκες αποθήκευσης επηρεάζουν την υφή και τη διάρκεια ζωής

Δεκάδες συνδυασμοί συστατικών και αποθήκευσης αποκαλύπτουν ποιοι παράγοντες κάνουν τις καραμέλες πιο σκληρές από άλλες και πώς η σύνθεση του προϊόντος επηρεάζει τη διάρκεια ζωής.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Αυξάνει την πιθανότητα κατανάλωσης αλκοόλ και χρήσης κάνναβης σε εφήβους

Νέα μελέτη στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι έφηβοι που καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ πιθανό να κάνουν χρήση κάνναβης και ποτού

Tα μη θρεπτικά γλυκαντικά επηρεάζουν το ανοσοποιητικό – Επιστημονική μελέτη

Ακόμη και μια μέση πρόσληψη μη θρεπτικών γλυκαντικών μπορεί να επηρεάσει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στο αίμα, λένε οι ερευνητές.

Εντοπισμός αλλεργιογόνων πιο γρήγορα και εύκολα με φασματοσκοπία NIR

Η φασματοσκοπία NIR μπορεί να εντοπίσει τα αλλεργιογόνα εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Επιστήμη: Δημιουργήθηκε υποαλλεργικό ασπράδι αυγού!

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία επεξεργασίας γονιδιώματος, οι ερευνητές παρήγαγαν ένα αυγό χωρίς την πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργίες. 

Έρευνα: Το μητρικό γάλα δεν επηρεάζεται αρνητικά από μια vegan διατροφή

Το μητρικό γάλα των μητέρων που ακολουθούν μια vegan διατροφή περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με μια μελέτη UMC του Άμστερνταμ.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μπρόκολου στις δερματικές αλλεργίες

Τρώτε μπρόκολο για να περιορίσετε τις δερματικές αλλεργίες, συνιστά έρευνα.

Αβοκάντο: Επίστρωση με βάση τη χιτοζάνη αυξάνει τη διάρκεια ζωής

Λύση για καταναλωτές και πωλητές.

Καλλιεργημένο κρέας: Ερευνητές ανακάλυψαν βλαστοκύτταρα που μπορούν να διαιρούνται… επ’ αόριστον!

Τα "αθάνατα" βλαστοκύτταρα παρέχουν μια δυνητικά ατελείωτη πηγή για παραγωγή καλλιεργημένου κρέατος.

“Σήμα κινδύνου” εκπέμπουν ερευνητές για παθογόνο βακτήριο από θαλασσινά

Λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας το Vibrio parahaemolyticus επισημαίνεται από τους ειδικούς, ως αυξανόμενη ανησυχία στην ασφάλεια τροφίμων.

Επιστήμονες ανακάλυψαν μικρόβια που μπορούν να αφομοιώσουν το πλαστικό σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η νέα ανακάλυψη εάν εφαρμοστεί σε βιομηχανική κλίμακα, θα εξοικονομήσει χρήματα και ενέργεια στην διαδικασία της ανακύκλωσης.

Καλύτερος καφές με πιο ανομοιόμορφο άλεσμα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Huddersfield ανακάλυψαν ένα μοντέλο για να πετύχουν την ιδανική εκχύλιση καφέ.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img

Must read

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης