Επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, για τις χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και τους έμμονους οργανικούς ρύπους στα παρασκευάσματα για βρέφη.
Δεκάδες συνδυασμοί συστατικών και αποθήκευσης αποκαλύπτουν ποιοι παράγοντες κάνουν τις καραμέλες πιο σκληρές από άλλες και πώς η σύνθεση του προϊόντος επηρεάζει τη διάρκεια ζωής.
Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.