Ο Γιάννης Σαριδάκης του Φορέα Πιστοποίησης EUROCERT προτείνει αλλαγές στον Κανονισμό της ΕΕ 2021/382 λόγω ελλείματος πληροφορίας που οδηγεί σε παρανοήσεις αλλά και λανθασμένης μετάφρασης.
Ερευνητές εντόπισαν τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η μπλε χρωστική ουσία σε ορισμένα τυριά, ώστε να δημιουργήσουν μια ποικιλία νέων χρωμάτων στο τυρί.
Νέα έρευνα ρίχνει φως σε προϊόντα τροφίμων και ποτών που συνδέονται με ουσίες ανά και πολυφθοροαλκυλίου ή PFAS, και προτείνει πιθανές λύσεις για την προστασία του κοινού.
Η επίδραση των προβιοτικών συμπληρωμάτων στις μεταβολικές παραμέτρους των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 στην Ελλάδα - Μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη.
Η εμπειρία ενός σνακ: Σωματικές αισθήσεις που συνδέονται με την κατανάλωση υγιεινών και ανθυγιεινών σνακ - Σύγκριση μεταξύ των επιπέδων του δείκτη μάζας σώματος των καταναλωτών.
Ο καθηγητής μικροβιολογίας Τροφίμων Ευστάθιος Γκιαούρης μέλος της επιστημονικής ομάδας πίσω από την μελέτη για τα ελληνικά κοτόπουλα, διευκρίνισε στο cibum τι ακριβώς συμβαίνει και καθησυχάζει τους Έλληνες καταναλωτές.