Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Φτερνίζονται τα ψάρια; Τι λέει η επιστήμη

Η επιστήμη απαντά στο ερώτημα εάν τα ψάρια μπορούν να κρυώσουν με συνέπεια να βήχουν, να φτερνίζονται ή να έχουν καταρροή - Πρόκληση για τις ιχθυοκαλλιέργειες οι υδατογενείς ιοί.

Βιοφίλμ από E. Coli: Έρευνα για την τάση προσκόλλησης σε διαφορετικές επιφάνειες 

Κλειδί για το ξεκλείδωμα των τεχνολογιών πρόληψης βιοφίλμ, η αποκωδικοποίηση του μηχανισμού επιμονής τους και της σχέσης τους με τη χημεία της επιφάνειας.

Πρόχειρο φαγητό και σεξ : Η εγκεφαλική ανταμοιβή είναι ίδια!

Ευρωπαϊκό έργο για την επίδραση στον εγκέφαλο των ανθυγιεινών τροφών - Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόχειρο φαγητό απευαισθητοποιεί το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Γιατί οι φυσαλίδες της σαμπάνιας ανεβαίνουν κατακόρυφα ενώ της μπύρας όχι;

Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων αξίζει μια πρόποση!

Τι είναι οι βακτηριοφάγοι και πώς μπορούν να αλλάξουν ριζικά την ασφάλεια τροφίμων;

Οι βακτηριοφάγοι είναι ένα είδος "εμβολίου" για την ασφάλεια τροφίμων χωρίς τις επιβλαβείς συνέπειες των αντιβιοτικών.

Ανατροπή! H Listeria στα τυριά επιβιώνει καλύτερα στο ψυγείο παρά σε θερμοκρασία δωματίου!

Μελέτη Ισπανών ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Listeria monocytogenes στα τυριά, επιβιώνει και αναπτύσσεται περισσότερο σε χαμηλές θερμοκρασίες απ' ότι σε θερμοκρασία δωματίου.

Παράδειγμα κυκλικής οικονομίας: Επαναχρησιμοποιώντας τις κάψουλες καφέ σε μηχανήματα και αισθητήρες

Ερευνητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και της Βραζιλίας ανακάλυψαν μια μέθοδο χρήσης νήματος από τις κάψουλες καφέ ως πρώτη ύλη για άλλα μηχανήματα.

Εγκυμοσύνη: Η διατροφή με πολλά λιπαρά επηρεάζει τις γευστικές επιλογές των παιδιών

Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά από τη μητέρα, έχουν ως αποτέλεσμα τη προτίμηση στο αλμυρό φαγητό - Επιστημονική μελέτη.

“Το φοβισμένο πιπέρι”: Το παιδικό πείραμα για την υγιεινή των χεριών

Μια διασκεδαστική επιστημονική δραστηριότητα που μαθαίνει στα παιδιά την σημασία του πλυσίματος των χεριών

Το τρόφιμο που βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το σπανάκι – Επιστημονική μελέτη

Τα καλύτερα ροφήματα για μεγιστοποίηση της περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά στα smoothies σπανάκι.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Η απαγόρευση στις γεύσεις μπορεί να αποτρέψει τη χρήση από εφήβους

Νέα έρευνα έδειξε πως οι γεύσεις μενθόλης και φρούτων παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο δημοφιλές είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους εφήβους.

Αλάτι στον καφέ: Η επιστημονική εξήγηση για την τελευταία παγκόσμια τάση

Γιατί το αλάτι στον καφέ μας τον κάνει πιο γλυκό;

Κόπωση άγνωστης αιτίας: Η επίδραση θρεπτικών συστατικών για τη βελτίωση των συμπτωμάτων – Επιστημονική μελέτη

Επιστημονική ανασκόπηση εξέτασε πως επιδρούν τα θρεπτικά συστατικά στη σωματική και πνευματική εξάντληση.

Ελληνική μελέτη για το Κυπριακό κρασί Μαραθεύτικο – Αλλαγές σε πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες στην ωρίμανση

Διετής μελέτη - Το Μαραθεύτικο είναι μια αρχαία ποικιλία σταφυλιών, η οποία υπάρχει μόνο στην Κύπρο.

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο – Πως μπορούν όμως να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής τους;

Επιστημονική ανασκόπηση, δείχνει τις διαφορές στις ασθένειες μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά και τον τρόπο πρόληψης εκφυλιστικών ασθενειών για τις γυναίκες.

Πόσο πραγματικά υγιεινά είναι τα φυτικά μπιφτέκια;

Τα φυτικά μπιφτέκια θεωρούνται πυρήνας της βιώσιμης διατροφής, αλλά πόσο υγιεινά είναι;

Έρευνα: Η Listeria παραμένει στις εγκαταστάσεις λόγω αναποτελεσματικής καθαριότητας – Πιο συχνή σε “ανέπαφες” επιφάνειες

Έρευνα για την αποτελεσματικότητα των απολυμαντικών και των μεθόδων καθαριότητας κατά της Listeria στις εγκαταστάσεις παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

Σολομός χωρίς βακτήρια;

Επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο αφαίρεσης βακτηρίων από το σολομό, οδηγώντας σε πιο υγιεινό ψάρι.

Μελέτη: Αποδοχή γιαουρτιού εμπλουτισμένου με πυρήνα μήλου

Τεστ αποδοχής από τους καταναλωτές για το ελληνικό γιαούρτι που έχει εμπλουτιστεί από το υποπροϊόν της παραγωγής χυμού μήλου.

Προσδιορίζοντας τον όρο junk food

Ερευνητές εξέτασαν νόμους και νομοσχέδια 30 ετών, προκειμένου να αποτυπώσουν τα οφέλη του προσδιορισμού του junk food στον σχεδιασμό πολιτικών για την υγιεινή διατροφή.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης