Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
12.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Σταφύλια… διαίτης! Ερευνητές παρουσιάζουν νέα ποικιλία

Τα νέα σταφύλια χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν χαμηλότερο ποσοστό ζάχαρης, το οποίο στη συνέχεια θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Πράσινο τσάι – Ποιότητα: Επιστημονική ανασκόπηση μελετών

Επισκόπηση των αναλυτικών μεθόδων και των αισθητηριακών αναλύσεων που χρησιμοποιήθηκαν στις πιο πρόσφατες μελέτες.

Καλλιέργειες ντομάτας: Σε ποια φάση κύκλου ανάπτυξης είναι πιο ευαίσθητες στη ζέστη

Η κατανόηση της θερμοαντοχής ή της ικανότητας ενός φυτού να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες, είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής προσαρμογής.

Συσκευασία τροφίμων: Ερευνητές συνδύασαν χαρτί και αλουμίνιο για αντοχή και βιωσιμότητα

Ψηφιακό δίδυμο μοντέλο ελασμάτων χαρτιού-αλουμινίου για βιώσιμη συσκευασία. Τα δοχεία σε πακέτο μεταφέρουν τα αγαπημένα σας νουντλς από το εστιατόριο στο τραπέζι (ή τον καναπέ)...

268 τροφικές δηλητηριάσεις από ωμά στρείδια – Αυξάνεται ο κίνδυνος λοίμωξης από V. parahaemolyticus

Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από Vibrio spp. που σχετίζονται με την κατανάλωση θαλασσινών.

Κατεψυγμένο προζύμι: Ποιότητα ψωμιού – Οφέλη και μειονεκτήματα χρήσης

Η πιθανή αγορά για κατεψυγμένο προζύμι, λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία και την εκτεταμένη διάρκεια ζωής του.

Τα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης – Νέα επιστημονική μελέτη

Όλα κρύβονται στις βιταμίνες και τα μέταλλα που παίρνουμε μέσω των τροφών

Έρευνα χρηματοδοτούμενη από τον Bill Gates αλλάζει το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων

Επιστημονική ομάδα που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates δημοσιεύει νέες γνώσεις που θα μπορούσαν να απλοποιήσουν τη γενετική μεταφορά της δέσμευσης αζώτου σε καλλιέργειες τροφίμων.

Μπορεί ένα “μπάνιο” να εξαλείψει τη λιστέρια από τα φιλέτα ψαριού;

Νορβηγοί ερευνητές διεξάγουν μελέτη για να δώσουν λύση στη μόλυνση σολομού και πέστροφας από Listeria monocytogenes.

Ερευνητές δημιούργησαν πατάτες που εξαρτώνται λιγότερο από αζωτούχα λιπάσματα

Ο αποκλεισμός συγκεκριμένης πρωτεΐνης βελτίωσε την απόδοση στις καλλιέργειες πατάτας σε περιβάλλοντα χαμηλού αζώτου.

Ελπιδοφόρα πρόοδος στην έρευνα για τη σαλμονέλα, το E. coli και άλλα τροφιμογενή βακτήρια

Οι επιστήμονες υπόσχονται διαγνωστικές τεχνικές και εμβόλια που θα μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τρόφιμα

Πώς η δίαιτα Keto θα μπορούσε μια μέρα να θεραπεύσει τα αυτοάνοσα

Μια νέα μελέτη σε ποντίκια από το UCSF δείχνει ότι η δίαιτα κετο αυξάνει τις αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Μικρή μείωση στην παραγωγή κρέατος στις πιο πλούσιες χώρες μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Ακόμα και μία ελάχιστη μείωση στην τρέχουσα παραγωγή βοείου κρέατος σε χώρες υψηλού και ανώτερου μεσαίου εισοδήματος, θα μπορούσε να εξαλείψει τις παγκόσμιες εκπομπές ορυκτών καυσίμων για τρία χρόνια.

Mικροφύκη: Οι απεριόριστες δυνατότητες τους στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων

Μια νέα μελέτη αναδεικνύει τα μικροφύκη ως βιώσιμα συστατικά για τρόφιμα και φαρμακευτικές εφαρμογές.

Σέλινο – Μαϊντανός – Κουρκουμάς: Μελέτη για την αποτελεσματικότερη μέθοδο ξήρανσης που διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά

Επίδραση των μεθόδων ξήρανσης στη φαινολική σύνθεση και τη βιοδραστικότητα του σέλινου, του μαϊντανού και του κουρκουμά.

Βιταμίνη Β12 πιθανός θεραπευτικός παράγοντας στην πρόληψη και θεραπεία της οξείας παγκρεατίτιδας

Πρόσφατη πειραματική μελέτη διαπίστωσε ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β12 στον ορό συσχετίστηκαν ισχυρά με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαφορετικών τύπων παγκρεατίτιδας.

Η υποχρεωτική επιβολή ορίων στη χρήση αλατιού στα συσκευασμένα τρόφιμα θα σώσει χιλιάδες ζωές – Μελέτη ΠΟΥ

Γιατί η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να συμβάλει στην μείωση μη μεταδοτικών ασθενιών όπως οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο καρκίνος και ο διαβήτης

Πώς το γάλα γίνεται γιαούρτι

Η επιστήμη πίσω από τη ζύμωση γιαουρτιού

Κορυφώνεται η τεχνολογία καλλιεργημένου στο εργαστήριο κρέατος

 Χοιρινό που καλλιεργείται στο εργαστήριο υποστηρίζεται από κόκκους σόργου.

31 καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.

Ρύζι: Η “Μεγάλη Απάτη” – Καταστράφηκαν 4,2 τόνοι ρυζιού μη ασφαλούς για κατανάλωση

600 τόνοι ρυζιού έφεραν παραπλανητική επισήμανση.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο