Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing, αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη χρήση BPA στα υλικά που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα, τα όρια μετανάστευσης και όλα όσα αφορούν στη νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Οι επιχειρήσεις τροφίμων, που χρησιμοποιούν πρόσθετα και αρωματικές ύλες, θα χρειαστεί μετά το 2025 να ανασκοπήσουν και πιθανόν να τροποποιήσουν συνταγές, ετικέτες, επισημάνσεις και σύστημα ιχνηλασίας.
Ο νέος κανονισμός, που περιλαμβάνει περισσότερα από 100 φυτοφάρμακα, κατατάσσει το οξείδιο του αιθυλενίου στην κατηγορία με τις ουσίες που απαιτούν τακτικό έλεγχο.
Η νέα Πλατφόρμα Ειδικού Σκοπού για την Νομοκανονιστική Συμμόρφωση, βοηθά τις επιχειρήσεις, όχι μόνο να γνωρίζουν αλλά και να προσαρμόζονται γρήγορα και εύκολα στην ισχύουσα νομοθεσία.
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΟ Δήμητρα - Οι τοποθετήσεις για το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των τμημάτων Γεωπονίας που ιδρύθηκαν μετά το 2014.
Με τον κανονισμό 2023/465 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άλλαξε τα μέγιστα επίπεδα αρσενικού σε ορισμένα τρόφιμα μεταξύ των οποίων αλάτι, δημητριακά, βρεφικές τροφές και χυμοί φρούτων.
Πολυανθεκτικό στα αντιβιοτικά E. coli βρέθηκε στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ που δοκιμάστηκαν σε ισπανική μελέτη - Τα πουλερικά η πιο μολυσμένη κατηγορία.