Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νομοθεσία

ΑρχικήΝομοθεσία

Πίτσα Ναπολιτάνα: Προϊόν ΕΠΙΠ με απόφαση της ΕΕ – Τα “ιδιότυπα” χαρακτηριστικά της

Η πίτσα Ναπολιτάνα μπήκε στη λίστα της ΕΕ ως εγγυημένη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ ΕΠΙΠ.

Η ΕΕ και οι περιορισμοί της στο επίκεντρο της τελευταίας συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Συνολικά εκφράστηκαν 52 συγκεκριμένες εμπορικές ανησυχίες στην συνεδρίαση του ΠΟΕ, η πλειοψηφία εκ των οποίων αφορούσαν την ΕΕ.

Ομαδικά πυρά δέχεται η ΕΕ για την τροποποίηση του κανονισμού για τους ΓΤO

Η αγροτική ένωση European Coordination Via Campesina εκφράζει την αντίθεσή της στη νέα νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τροποποίηση του ισχύοντος...

ΕΕ: Ο νέος Κανονισμός Ελαιολάδου 2022/2104

Οι νέες προδιαγραφές εμπορίας ελαιόλαδου στην ΕΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα απάτης.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο 2022 για την ασφάλεια τροφίμων.

ΕΕ: Αλλάζουν τα μέγιστα επίπεδα διοξινών στα τρόφιμα – Ο κανονισμός 2022/2002 της 21ης Οκτωβρίου

Τίθενται όρια σε τρόφιμα για τα οποία δεν έχει οριστεί μέγιστο επίπεδο, πολλά από τα υφιστάμενα όρια επεκτείνονται σε άλλες κατηγορίες, ενώ μειώνεται το μέγιστο επίπεδο σε γάλα και γαλακτοκομικά.

Κώδικας Τροφίμων και Ποτών: Αναθεώρηση των προϋποθέσεων χρήσης για το “Χαρτί Συσκευασίας”

Αναθεώρηση του άρθρου 24 για το χαρτί συσκευασίας που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα- Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις του Γενικού Χημείου του κράτους της ΑΑΔΕ και του ΕΦΕΤ.

ΕΕ: Στο “αέρα” η απόφαση για την γλυφοσάτη

"ΟΧΙ" λένε πολλά ευρωπαϊκά κράτη στην παράταση της τρέχουσας άδειας χρήσης του φυτοφαρμάκου - Δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία σε πρόσφατη ψηφοφορία.

ΕΕ: Για πρώτη φορά θεσπίζεται ανώτατο όριο για τα ασκορβικά στα ψάρια

Ο νέος κανονισμός της 10ης Οκτωβρίου για ασκορβικό οξύ, ασκορβικό νάτριο και ασκορβικό ασβέστιο, στα νωπά και επεξεργασμένα ψάρια

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο 2022 για την ασφάλεια τροφίμων.

Ο Κανονισμός της ΕΕ για τα ανακυκλωμένα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/1616 της Επιτροπής για τα ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2022.

Ωχρατοξίνη Α: Τα νέα ανώτατα όρια που όρισε η ΕΕ – Μεγάλη μείωση των επιπέδων στον καφέ

Με τον νέο κανονισμό 2022/1370 η ΕΕ τροποποιεί τα ανώτατα επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα μετλά την γνωμοδότηση της EFSA για τις καρκινογόνες επιδράσεις της

ΕΕ: Διευκόλυνση, Ευελιξία και Πρακτική Καθοδήγηση κατά την εφαρμογή των απαιτήσεων HACCP στις επιχειρήσεις κρατών μελών

Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, η οποία καλύπτει τις ορθές πρακτικές υγιεινής και τις διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας στην εφαρμογή σε ορισμένες επιχειρήσεις τροφίμων.

Τρόφιμα ΓΤΟ: Παράνομη η χρήση μόνο κωδικών QR στην επισήμανση

Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου δικαιώνει τον αγώνα του Αμερικανικού Κέντρου Ασφάλειας Τροφίμων για τα δικαιώματα των καταναλωτών

ΕΕ: Υποχρεωτικά τα “συνδεδεμένα” καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια από το 2024

Η νέα οδηγία της ΕΕ - Προδιαγραφές - Δυσκολίες εφαρμογής

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ που εκδόθηκαν τον Αύγουστο 2022 για την ασφάλεια τροφίμων.

ΠΓΕ το τραγανό κεράσι Ουγγαρίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε προστασία ΠΓΕ στα κεράσια "Nagykörűi crispy cherry"

Νέος Κανονισμός για τον έλεγχο του παρασίτου Trichinella στον τεμαχισμό σφαγίων και τις εναλλακτικές αναλυτικές μεθόδους

Δημοσιεύθηκε ο νέος Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1418 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2015/1375 όσον αφορά τον έλεγχο του παρασίτου Trichinella (τριχίνη) σε σχέση με τον τεμαχισμό σφαγίων και τις εναλλακτικές αναλυτικές μεθόδους.

Τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός που διέπει τη διάθεση στην αγορά προϊόντων λίπανσης της ΕΕ

Στις 16 Ιουλίου 2022 τέθηκε σε ισχύ κανονισμός για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τη διάθεση στην αγορά προϊόντων λίπανσης της ΕΕ.

Διάρκεια ζωής: Ημερομηνίες “Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από” και “Ανάλωση έως”

Τι είναι η διάρκεια ζωής, ποια τρόφιμα απαλλάσσονται από την υποχρέωση αναγραφής της, πώς διαφέρουν οι ημερομηνίες που βλέπουμε πάνω στα προϊόντα;

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην κατηγορία ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.

Ροή Ενημέρωσης