Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεντεύξεις

ΑρχικήΣυνεντεύξεις

Π. Λαδακάκος (Μαγικός Κήπος): Η διαφοροποίηση που οδήγησε στην ξαφνική επιτυχία – Μαρούλια όλο το χρόνο χωρίς φυτοφάρμακα!

Ένας από του βασικούς μετόχους της "Μαγικός Κήπος" και πρόεδρος της Intelligent Green Crops, Παναγιώτης Λαδακάκος μίλησε στο cibum και τη Δέσποινα Χάρου, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνει τα προϊόντα της εταιρίας να ξεχωρίζουν, τον ρόλο της τεχνολογίας, τα σχέδια επέκτασης και για τον στόχο των 9.000.000 μαρουλιών το χρόνο.

Ε. Σίντου: Από αναλύτρια σε ιδιωτικό εργαστήριο τροφίμων πρόεδρος της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

Η νέα πρόεδρος της «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» αναλύει τις προκλήσεις των οινοποιών και ξεδιπλώνει την εντυπωσιακή της πορεία και την αγάπη της για την οινοποίηση.

Διαβήτης: Η σημασία του λιπώδους ιστού – Πόση άσκηση είναι αρκετή – Μιλάει ο Καθηγητής Θ. Τζιαμούρτας

Μπορεί ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ να ξεκινά από την παιδική ηλικία; Μιλάει στο Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας...

Ελλάδα: Χαμηλότερο το προσδόκιμο ζωής κατά 2,5 χρόνια σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ

Δηλώσεις του Κώστα Αθανασάκη επίκουρου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ελληνική βιομηχανία και εστίαση: Πως διαχειρίζεται την έλλειψη προσωπικού

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού περιλαμβάνεται στις κορυφαίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα όχι μόνο οι τουριστικές και οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και η βιομηχανία.

Ο ρόλος των Εργαστηρίων Αναλύσεων στην Ασφάλεια των Τροφίμων – Του Α. Γιαννούσιου*

"Ας κάνουμε άριστα αυτά που μπορούμε να προβλέψουμε χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση και η διαφορά στην ποιότητα θα είναι τεράστια. "

Σ. Παπαδόπουλος: Από το μικρό μπαχαράδικο στα Λαδάδικα στο τιμόνι ενός γίγαντα της βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ

Γνωστός και ως «πατριάρχης» της Bιοτεχνολογίας, ο δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, ξεκίνησε την πορεία προς την κορυφή από ένα μαγαζί με μπαχαρικά στα Λαδάδικα.

Α. Ζαμπέλας: Περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες βασίζουν την απόφαση αγοράς στην ασφάλεια του τροφίμου

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας μιλάει για την ευρωπαϊκή εκστρατεία«Safe2Eat», για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα τρόφιμα, όπως και για τους ελέγχους του Φορέα και την νέα επικοινωνιακή δράση που προγραμματίζει ο ΕΦΕΤ.

Ν. Φαρμάκας: “Πολλοί Έλληνες πιστεύουν εσφαλμένα ότι πάσχουν από αλλεργία”

Ο Καθηγητής αλλεργιολογίας του γενικού κρατικού Νίκαιας Νικόλαος Φαρμάκας μίλησε στο Cibum για τις σημαντικότερες τροφικές αλλεργίες που ταλαιπωρούν τους Έλληνες.

Στα ελληνικά τρόφιμα επενδύει η HIG Capital

Στα 2,1 δισ. ευρώ από 1,5 δισ. ευρώ που είναι σήμερα θα φτάσουν μέχρι το τέλος του 2025 τα επενδεδυμένα κεφάλαια της HIG Capital Advisors LLC στην Ελλάδα.

Χ. Δημοσθενόπουλος: “Αυξημένος 50% ο κίνδυνος θανάτου από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα”

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου 50% και με κάποιες μορφές καρκίνου.

Αποκαλύφθηκαν τα ακριβή ποσοστά μείωσης κινδύνων υγείας ως αποτέλεσμα του υγιεινού τρόπου ζωής

Κ. Καλαϊτζή στο Πρακτορείο FM: Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει δραματικά τις πιθανότητες για διαβήτη, έμφραγμα, εγκεφαλικό.

Θ. Παπαδόπουλος (Alpiconn): «H επιτυχία των μονάδων παραγωγής βασίζεται στη βέλτιστη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας»

Συνέντευξη στο cibum του Business Development της Alpiconn, Θεόδωρου Παπαδόπουλου που διακρίθηκε στα FEA 2023.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Β. Καζάζη – TÜV HELLAS (TÜV NORD): “Το ιεραρχικό μοντέλο ηγεσίας είναι ξεπερασμένο”

Άρθρο της Βασιλικής Καζάζη Διευθύνουσας Συμβούλου της ΤÜV HELLAS Head of BE Mediterranean ΤÜV NORD, για τη νέα μορφή και λογική ηγεσίας που απαιτεί το σύγχρονο επιχειρείν.

Γ. Σαριδάκης (EUROCERT): Οι Αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον 2021/382 για την κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων

Ο Γιάννης Σαριδάκης του Φορέα Πιστοποίησης EUROCERT προτείνει αλλαγές στον Κανονισμό της ΕΕ 2021/382 λόγω ελλείματος πληροφορίας που οδηγεί σε παρανοήσεις αλλά και λανθασμένης μετάφρασης.

Π. Καπέλης (Kapelis Packaging): “Τo βραβείο FEA επιστέγασμα της διαρκούς επένδυσης”

Ο CEO της Kapelis Packaging Παναγιώτης Καπέλης μιλάει στο Cibum για την σημαντική διάκριση της συσκευασίας Halopack, στα Food Experts Awards στο πλαίσιο της ΔΕΘ HELEXPO.

Ozempic και Wegovy: Οι συστάσεις του αντιπροέδρου του ΕΟΦ Σ. Σαπουνά – Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα φάρμακα μόνο για την παχυσαρκία

Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα μητρώα συνταγογράφησης και στο μητρώο διαβήτη δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΦ.

Α. Πεταλάς(Ένωση Σουπερμάρκετ): Πάγωσαν οι ανατιμήσεις – Αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Μέτρα και προσδοκίες για σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών στο ράφι.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πείτε μας, από ποιόν θέλετε να πάρουμε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ;

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης