Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεντεύξεις

ΑρχικήΣυνεντεύξεις

Ο ρόλος των Εργαστηρίων Αναλύσεων στην Ασφάλεια των Τροφίμων – Του Α. Γιαννούσιου*

"Ας κάνουμε άριστα αυτά που μπορούμε να προβλέψουμε χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση και η διαφορά στην ποιότητα θα είναι τεράστια. "

Σ. Παπαδόπουλος: Από το μικρό μπαχαράδικο στα Λαδάδικα στο τιμόνι ενός γίγαντα της βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ

Γνωστός και ως «πατριάρχης» της Bιοτεχνολογίας, ο δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, ξεκίνησε την πορεία προς την κορυφή από ένα μαγαζί με μπαχαρικά στα Λαδάδικα.

Α. Ζαμπέλας: Περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες βασίζουν την απόφαση αγοράς στην ασφάλεια του τροφίμου

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας μιλάει για την ευρωπαϊκή εκστρατεία«Safe2Eat», για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα τρόφιμα, όπως και για τους ελέγχους του Φορέα και την νέα επικοινωνιακή δράση που προγραμματίζει ο ΕΦΕΤ.

Ν. Φαρμάκας: “Πολλοί Έλληνες πιστεύουν εσφαλμένα ότι πάσχουν από αλλεργία”

Ο Καθηγητής αλλεργιολογίας του γενικού κρατικού Νίκαιας Νικόλαος Φαρμάκας μίλησε στο Cibum για τις σημαντικότερες τροφικές αλλεργίες που ταλαιπωρούν τους Έλληνες.

Στα ελληνικά τρόφιμα επενδύει η HIG Capital

Στα 2,1 δισ. ευρώ από 1,5 δισ. ευρώ που είναι σήμερα θα φτάσουν μέχρι το τέλος του 2025 τα επενδεδυμένα κεφάλαια της HIG Capital Advisors LLC στην Ελλάδα.

Χ. Δημοσθενόπουλος: “Αυξημένος 50% ο κίνδυνος θανάτου από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα”

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου 50% και με κάποιες μορφές καρκίνου.

Αποκαλύφθηκαν τα ακριβή ποσοστά μείωσης κινδύνων υγείας ως αποτέλεσμα του υγιεινού τρόπου ζωής

Κ. Καλαϊτζή στο Πρακτορείο FM: Ο υγιεινός τρόπος ζωής μειώνει δραματικά τις πιθανότητες για διαβήτη, έμφραγμα, εγκεφαλικό.

Θ. Παπαδόπουλος (Alpiconn): «H επιτυχία των μονάδων παραγωγής βασίζεται στη βέλτιστη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας»

Συνέντευξη στο cibum του Business Development της Alpiconn, Θεόδωρου Παπαδόπουλου που διακρίθηκε στα FEA 2023.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Β. Καζάζη – TÜV HELLAS (TÜV NORD): “Το ιεραρχικό μοντέλο ηγεσίας είναι ξεπερασμένο”

Άρθρο της Βασιλικής Καζάζη Διευθύνουσας Συμβούλου της ΤÜV HELLAS Head of BE Mediterranean ΤÜV NORD, για τη νέα μορφή και λογική ηγεσίας που απαιτεί το σύγχρονο επιχειρείν.

Γ. Σαριδάκης (EUROCERT): Οι Αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον 2021/382 για την κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων

Ο Γιάννης Σαριδάκης του Φορέα Πιστοποίησης EUROCERT προτείνει αλλαγές στον Κανονισμό της ΕΕ 2021/382 λόγω ελλείματος πληροφορίας που οδηγεί σε παρανοήσεις αλλά και λανθασμένης μετάφρασης.

Π. Καπέλης (Kapelis Packaging): “Τo βραβείο FEA επιστέγασμα της διαρκούς επένδυσης”

Ο CEO της Kapelis Packaging Παναγιώτης Καπέλης μιλάει στο Cibum για την σημαντική διάκριση της συσκευασίας Halopack, στα Food Experts Awards στο πλαίσιο της ΔΕΘ HELEXPO.

Ozempic και Wegovy: Οι συστάσεις του αντιπροέδρου του ΕΟΦ Σ. Σαπουνά – Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα φάρμακα μόνο για την παχυσαρκία

Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα μητρώα συνταγογράφησης και στο μητρώο διαβήτη δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΦ.

Α. Πεταλάς(Ένωση Σουπερμάρκετ): Πάγωσαν οι ανατιμήσεις – Αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Μέτρα και προσδοκίες για σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών στο ράφι.

Α. Γιαννούσιος (VELTIA): Η “προσωπογραφία” ενός καθηγητή Χημείας που διαπρέπει στον κλάδο των εργαστηρίων αναλύσεων

Ο CEO των εργαστηρίων VELTIA μίλησε στο cibum για την πορεία του στο τομέα της υπηρεσιών επιστημονικών αναλύσεων, για τη δύσκολη μετάβαση από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για το μυστικό της επιτυχίας.

Ν. Σαλαπατάρας (Salas Group): Διανοίγοντας ορίζοντες επιχειρηματικής εξωστρέφειας στο Davos

Η συνεισφορά του Greek House Davos στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τα μυστικά της επιτυχίας του «Καλύτερου Ευρωπαίου Ελαιοπαραγωγού»

Τι κρύβεται πίσω από τα 803 διεθνή βραβεία του Έλληνα ελαιοπαραγωγού Γιώργου Σακελλαρόπουλου.

Γ. Ζαμπετάκης: Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χημείας Τροφίμων που εισάγει ελληνικά προϊόντα στην Ιρλανδία

"All Greek to You" - Πρόσκληση σε Έλληνες παραγωγούς για εξαγωγές στην Ιρλανδία.

Γιάννης Καλλιάς (TÜV AUSTRIA Hellas): «Εμείς ανοίγουμε τη δική μας… “πίτα”»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas Γιάννης Καλλιάς στη μοναδική δημόσια εξομολόγησή του, μιλάει στο Cibum όχι μόνο για τον φορέα πιστοποίησης του οποίου ηγείται, αλλά και για τον ανταγωνισμό, την πορεία του προς την κορυφή, τους συνεργάτες του, τον μεγάλο του έρωτα και την οικογένεια του.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πείτε μας, από ποιόν θέλετε να πάρουμε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ;

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συμπληρώματα διατροφής: Ή λανθασμένη ή άσκοπη η χρήση τους, σύμφωνα με μελέτη

Νέα μελέτη καταδεικνύει την αλόγιστη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Τι γίνεται με τα κομμάτια και τα περιττώματα αρουραίων στα τρόφιμα; Δεκάδες ανακλήσεις τροφίμων και λουκέτα σε εστιατόρια

Καταγραφή πρόσφατων περιστατικών και ανάλυση για τους λόγους παρουσίας τρωκτικών μέσα σε τρόφιμα ή σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και σε εστιατόρια και για τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στις κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη!

Ο ένας θάνατος στους πέντε στην Ευρώπη οφείλεται στην ανθυγιεινή διατροφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης