Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Το podcast του “Αγώνα των Τροφίμων”

Mάθετε τις σκέψεις των FutureFoodMakers σχετικά με τη μελλοντική θωράκιση του συστήματος τροφίμων και πώς ανέπτυξαν το πολυαναμενόμενο Μενού για Αλλαγή.

ΟΛΥΜΠΟΣ: Η νέα βιώσιμη και καινοτόμα διαδρομή της γαλακτοβιομηχανίας

Η Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ ανοίγει νέα σελίδα βιωσιμότητας με καινοτόμες δράσεις και επενδύσεις που συντελούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των φυσικών μας πόρων ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας στο φυσικό περιβάλλον

Circularity Gap 2022: Ανάγκη συνεργασίας της βιομηχανίας τροφίμων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Οι στρατηγικές περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των ζωοτροφών με γεωργικά απόβλητα ή απόβλητα τροφίμων, τη μείωση της συσκευασίας τροφίμων, την επάρκεια τροφίμων και τη διατήρηση της θερμιδικής προσφοράς ανά άτομο σε 2.700 ημερησίως.

ΕE: Σε δημόσια διαβούλευση η αναθεώρηση του κανονισμού REACH για τα χημικά προϊόντα

Αναθεώρηση του κανονισμού για την καταχώριση, την αξιολόγηση, την αδειοδότηση και τους περιορισμούς των χημικών προϊόντων (REACH).

Σκαθάρια Huhu: Οι πρωτεΐνες τους ξεπερνούν κατά πολύ άλλες πηγές πρωτεΐνης όπως το μοσχάρι και τα ρεβίθια

Η πρωτεΐνη των Huhu κυμαίνεται μεταξύ 26,2% και 30,5%, το οποίο είναι υψηλό σε σύγκριση με άλλες κοινές πηγές πρωτεΐνης όπως το βόειο κρέας (21%), το αρνί (20,3%), το κοτόπουλο (17,4%), σόγια (13%) και ρεβίθια (20,5%).

Υποχρεωτική η ετικέτα για την καλή διαβίωση των ζώων στη Γερμανία – Οι δηλώσεις του Özdemir στη bundestag

Οι καλύτερες συνθήκες κτηνοτροφίας υποστηρίζονται από το 80% των Γερμανών

Οι επιλογές των καταναλωτών διαμορφώνουν τις επόμενες κινήσεις της βιομηχανίας τροφίμων

Τα στοιχεία ερευνών και δημοσκοπήσεων είναι αποκαλυπτικά για το τι θέλουν οι καταναλωτές

Το πρώτο φιλέτο vegan σολομού φέρνει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία θαλασσινών

γιατί... «τα φυτά κάνουν τα καλύτερα ψάρια»!

Καινοτομία συσκευασίας: Τα πρώτα ασηπτικά χαρτοκιβώτια πλήρους φραγμού χωρίς αλουμίνιο

Τα υλικά συσκευασίας SIGNATURE EVO διασφαλίζουν ότι ακόμη και τα ευαίσθητα στο οξυγόνο προϊόντα προστατεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την ανάγκη ψύξης

ΕΕ: Δημόσια διαβούλευση για βιολογικής προέλευσης, βιοαποικοδομήσιμα και λιπασματοποιήσιμα πλαστικά

Η Επιτροπή ξεκίνησε εχθές 18 Ιανουαρίου δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα βιολογικής προέλευσης, τα βιοαποικοδομήσιμα και τα λιπασματοποιήσιμα πλαστικά.

Εντομοφαγία: Γιατί οι Έλληνες πρέπει να εκμεταλλευτούν τα νέα δεδομένα

Οι ερευνητές αναζητούν τα αίτια της αποστροφής των ανθρώπων του Δυτικού Κόσμου απέναντι στην ιδέα της εντομοφαγίας προκειμένου να την κατανοήσουν και να την αναστρέψουν

Συσκευασία τροφίμων χωρίς PFAS: Προετοιμασία για την επόμενη μέρα

Η βιομηχανία συσκευασίας τροφίμων θα πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις, και να προετοιμαστεί για μια πιθανή απαγόρευση

Εστίαση: Τα απούλητα γεύματα βρίσκουν “σπίτι” – 17 χώρες αξιοποιούν πλέον το “Too Good To Go”

Τα πλεονάζοντα τρόφιμα πωλούνται στην εφαρμογή για το ένα τρίτο της τιμής και διατίθενται στις λεγόμενες «Μαγικές σακούλες», αφού οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν τι υπάρχει μέσα

Συσκευασία: Κατασκευή χαρτοκιβωτίων χωρίς πλαστικά καπάκια – Η αντίδραση των καταναλωτών

Σουηδική γαλακτοβιομηχανία αποφάσισε να αφαιρέσει τα καπάκια σε όλα τα κουτιά βιολογικού γάλακτος και στη συνέχεια να αφήσει τα στοιχεία των πωλήσεων και τις αντιδράσεις των καταναλωτών να καθορίσουν εάν η αλλαγή θα πρέπει να είναι μόνιμη.

Έρευνα: Πώς μπορεί να γίνει μια διατροφή πιο φιλική προς το περιβάλλον;

Η μελέτη μας παρέχει αποδείξεις ότι ακόμη και απλά βήματα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτές τις προσπάθειες

Καινοτομία: Τα υποπροϊόντα από την απόσταξη τζιν χρησιμοποιούνται για τυρί

Το τυρί Crafter's Juniper, που φτιάχνει η Liviko σε συνεργασία με τη φάρμα τυριών Andre, χρησιμοποιεί τα μούρα αρκεύθου που έχουν απομείνει από την απόσταξη τζιν.

Βρετανία: Προς απαγόρευση τα mini φακελάκια κέτσαπ, μαγιονέζας, μουστάρδας και γάλακτος

Σύμφωνα με έκθεση τα φακελάκια λόγω του μικρού τους μεγέθους και της έντονης μόλυνσης με τα τρόφιμα που περιέχουν, είναι δύσκολο να διαχωριστούν και να καθαριστούν, γεγονός που καθιστά απίθανο να ανακυκλωθούν

EFSA – υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα: Γνωμοδότηση για την διαδικασία ανακύκλωσης Starlinger iV+

Η EFSA αξιολόγησε την ασφάλεια της διαδικασίας ανακύκλωσης Biffa Waste Services, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Starlinger iV+

Γευσήνους: Συνεργασία με την WWF Ελλάς για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στο catering

Κ. Αντωνίου: "Συνεχίζουμε να προχωράμε σε κάθε δυνατή ενέργεια με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος - Προσβλέπουμε στη διασφάλιση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, τόσο του ανθρώπινου δυναμικού μας, όσο και των τοπικών κοινοτήτων και της κοινωνίας γενικότερα"

Τουρκία: Εμπρησμοί σε εγκαταστάσεις εταιρειών ανακύκλωσης για την καταστροφή των απορριμμάτων

Από το 2016, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 250 πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι είναι τα βιοτεχνικά τρόφιμα

Ο νέος τρόπος επισήμανσης τροφίμων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ

Η ανατρεπτική και μπερδεμένη ιστορία του κρουασάν

Η ιστορία του κρουασάν είναι συναρπαστική και αποκαλύπτει γιατί το κρουασάν έχει σχήμα μισοφέγγαρου που έγινε εν ολίγοις εθνικό έμβλημα της Γαλλίας

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης