Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περιβάλλον / Βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα

Η Cargill ενώπιον «νομικής πρόκλησης» από οικολογική οργάνωση για το δάσος του Αμαζονίου

Η μεγαλύτερη εταιρεία σιτηρών στον κόσμο, κατηγορείται για «κακή διαχείριση» στην αποψίλωση του Αμαζονίου και για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βιολάντα: Απίστευτη και μοναδική στον κόσμο καινοτομία βιωσιμότητας

Το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα.

Πόσο πραγματικά υγιεινά είναι τα φυτικά μπιφτέκια;

Τα φυτικά μπιφτέκια θεωρούνται πυρήνας της βιώσιμης διατροφής, αλλά πόσο υγιεινά είναι;

Έρευνα σε επιχειρήσεις: Τα κριτήρια ESG βασικός παράγοντας στις αποφάσεις για επενδύσεις

Η βιωσιμότητα φέρνει επενδύσεις στις αναδυόμενες τεχνολογίες σύμφωνα με έρευνα της ΕΥ.

Νέα Υόρκη: Απαγορεύτηκε η χρήση φυσικού αερίου για μαγείρεμα και θέρμανση!

Έντονες αντιδράσεις από εστιατόρια, από εταιρείες κατασκευής οικιακών συσκευών και από το λόμπι της βιομηχανίας αερίου.

Τέλος το ψάρεμα σολομού στην Καλιφόρνια – Τα… πάνω-κάτω στα εστιατόρια

Το Συμβούλιο Διαχείρισης Αλιείας Ειρηνικού τερματίζει την περίοδο αλιείας του σολομού, λόγω κλιματικής κρίσης.

Κλιματική κρίση και τροφιμογενείς επιδημίες – Του Δρ Φ. Γαΐτη*

Γιατί οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των τροφιμογενών, αποτελούν αυξανόμενη απειλή.

Kapelis Packaging: Νέα χάρτινα σκεύη φιλικά προς το περιβάλλον για τη βιοτεχνία & βιομηχανία τροφίμων

Ιδανικά για φρούτα, λαχανικά και προϊόντα αρτοποιίας.

Ο. Ρελενζέ: Όταν μαγειρεύουμε ψάρια πρέπει να ξέρουμε τα αποθέματα και τις τεχνικές αλιείας

Η βιώσιμη αλιεία κριτήριο στο πράσινο αστέρι της Michelin.

ΕΚΠΑ: Τα νέα «πράσινα» επαγγέλματα του μέλλοντος

Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί νέα επαγγέλματα ή και προσαρμόζει τα παλιότερα στις νέες συνθήκες.

“Άχρηστα” τα μεταλλικά και πλαστικά περιτυλίγματα στο κρασί λέει η Waitrose

Η μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας αφαιρεί όλες τις κάψουλες από τα μπουκάλια κρασιού ιδιωτικής ετικέτας.

Εξαίρεση των βοοειδών στη νέα οδηγία για τη μείωση των εκπομπών ζητά η AGRI

Η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί πως τα βοοειδή πρέπει να εξαιρεθούν από την Οδηγία Βιομηχανικών Εκπομπών της ΕΕ για το περιβάλλον.

Eat 4 Change: Σχεδιάζοντας το μέλλον με «πράσινες» διατροφικές συνήθειες

Αποστολή του cibum στο πρόγραμμα της WWF «Εat 4 Change» στον Γαλατά Τροιζηνίας.

ΕΕ: Έξι χώρες ζητούν από την Κομισιόν δεσμευτικούς κανόνες για τον περιορισμό των μικροπλαστικών

Ενόψει της κατάρτισης νομοθεσίας για τη μείωση του όγκου των μικροπλαστικών που απελευθερώνονται στο περιβάλλον κατά 30% ως το 2030.

Eat4Change: Φυτική δίαιτα δεν σημαίνει χωρίς γεύση – Σημαίνει επείγουσα αλλαγή για το περιβάλλον

Αποστολή του cibum στο πρόγραμμα της WWF «Εat4Change» στον Γαλατά Τροιζηνίας.

Εat4Change: Η ενδυνάμωση των νέων είναι το παν για μια καθολική αλλαγή στο διατροφικό μας μοτίβο

Αποστολή του cibum στο πρόγραμμα της WWF «Εat For Change» στον Γαλάτα Τροιζηνίας.

ΕΕ: Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος ζήτησε να μειωθεί η χρήση παρασιτοκτόνων

Το 2020 ένα ή περισσότερα παρασιτοκτόνα εντοπίστηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που προκαλεί ανησυχία στο 22% των ευρωπαϊκών ποταμών και λιμνών.

Αυξάνονται οι καταναλωτές που συμμερίζονται τη βιωσιμότητα σύμφωνα με έρευνα

Οι μισοί καταναλωτές στρέφονται πλέον σε τρόφιμα που η παραγωγή τους δεν βλάπτει το περιβάλλον του πλανήτη.

Ο γίγαντας σουπερμάρκετ Tesco καταργεί την ημερομηνία λήξης στα γιαούρτια

Ακολoυθώντας την πρακτική πολλών άλλων εταιρειών και σουπερμάρκετ, στα γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας, θα υπάρχει μόνο ημερομηνία best before.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Δωρεάν Ημερίδα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στις Τουριστικές Επιχειρήσεις

Θέματα ασφάλειας, ποιότητας, αξιοπιστίας και βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων στο τρέχον περιβάλλον.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης