Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Η Ευρώπη κυριαρχεί στον παγκόσμιο χάρτη μπύρας χωρίς αλκοόλ

Οι τάσεις των καταναλωτών καταλυτικός παράγοντας για την αγορά μη αλκοολούχας μπύρας.

Fast food: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τις αμοιβές και να κρατήσει τους υπαλλήλους

Η εξήγηση ενός οικονομικού συμβούλου για την μελλοντικά ευεργετική παρουσία του ΑΙ στο χώρο των fast food.

Ο Bill Gates φτιάχνει βούτυρο από διοξείδιο του άνθρακα

Μια startup εταιρεία, που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, υποστηρίζει ότι το προϊόν της έχει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, καθώς δεν χρειάζεται αγελάδες.

Η Διατροφή του Μέλλοντος: Τι θέλουν οι καταναλωτές από τρόφιμα φυτικής προέλευσης που έχουν υποστεί ζύμωση

Μελέτη σε 7.800 καταναλωτές από 9 ευρωπαϊκές χώρες, για τη σημασία των αισθητηριακών κριτηρίων.

Ελληνικό επίτευγμα: Μέθοδος διατροφικών συστάσεων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη

Η επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης στην επιστήμη της διατροφής.

Το 2024 η καινοτομία σε τρόφιμα και ποτά μειώθηκε σχεδόν κατά 50%

Το χαμηλότερο επίπεδο καινοτομίας από το 1996 σύμφωνα με τη Mintel.

ΕΕ: “Μάχη” για τα έντομα ως νέα τροφή και για το καλλιεργημένο κρέας

Διαμάχη των Ευρωπαίων υπουργών γεωργίας για την πρόταση της Ουγγαρίας για τα τρόφιμα με βάση τα έντομα.

Πως κάνουν το φυτικό κρέας να φαίνεται σαν κανονικό – 250.000$ επιχορήγηση για την επίτευξη “μαρμάρωσης”

Επιστήμονας τροφίμων δημιουργεί μία πειστική εικόνα “μαρμάρωσης” στο εναλλακτικό κρέας.

Παγκόσμια Πρώτη: Κινητή μονάδα για την πλύση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

PepsiCo: Αναδιαμόρφωση των σνακ με νέες υγιεινές ποικιλίες ρεβιθιών με χαμηλά λιπαρά

Η εταιρία εμπλουτίζει την ποικιλία διατηρώντας την ποιότητα.

Ημέρα Καινοτομίας στην Ελλάδα από τον Όμιλο TÜV NORD – Καινοτομία χωρίς Σύνορα

Βασιλική Καζάζη: «Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA του Φορέα μας. Εξελίσσουμε συνεχώς, υπηρεσίες αιχμής για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Tik Tok: Ο νέος ισχυρός παίχτης στο λιανεμπόριο

Οι αγορές μέσω της πλατφόρμας αυξάνονται από γενιά σε γενιά.

Τάσεις: Οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τα κανονικά γεύματα και στρέφονται στα σνακ

Οι παγκόσμιες τάσεις δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να τρώνε σνακ ή να τρώνε πολλά μικρότερα γεύματα από το να τρώνε τρία μεγάλα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καλλιεργημένο κρέας: Οι μισοί Έλληνες θέλουν να το δοκιμάσουν!

Νέα έρευνα δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί Έλληνες θα δοκίμαζαν καλλιεργημένο κρέας.

Δεν έχει προηγούμενο! Ενεργειακό ποτό σε σκόνη που… σνιφάρεται και θυμίζει κοκαΐνη

Η Δρ. Μαρίνα Τσιάβου μιλάει στο cibum για την "ενεργειακή" σκόνη που θυμίζει κοκαΐνη

Η τεχνολογία βιοαισθητήρων που θα φέρει επανάσταση στη γεωργία: Σε μια ώρα θα εντοπίζονται κίνδυνοι μόλυνσης στα νωπά προϊόντα

Τεχνολογία που θα εντοπίζει τους κινδύνους μόλυνσης σε νωπά προϊόντα σε μια ώρα.

Ελληνες ερευνητές δημιουργησαν “πλανητική φριτέζα” για πιο υγιεινό τηγάνισμα

Μελέτη αξιολογεί νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση των οργανοληπτικών ιδιοτήτων των τηγανητών τροφίμων.

Επιστήμονες έφτιαξαν ψωμί που καταπολεμά το άσθμα – Αίτημα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαο Πάολο ανέπτυξαν λειτουργικό ψωμί με δυνατότητες καταπολέμησης του άσθματος.

Κίτρινοι σπόροι καμελίνας: Η λύση στην παραγωγή βιοκαυσίμων υψηλής απόδοσης

Μια υψηλής απόδοσης εκδοχή της καλλιέργειας ελαιούχων σπόρων θα μπορούσε να βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για βιοκαύσιμα.

Η εντυπωσιακή ανάκαμψη της αθλητικής διατροφής – Ποια προϊόντα κυριαρχούν

Η αγορά προϊόντων αθλητικής διατροφής βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης