Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

“Εκτυπωμένα” τρόφιμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επανάσταση στη μαγειρική

Η τρισδιάστατη τεχνολογία εκτύπωσης τροφίμων είναι μια σημαντική καινοτομία που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη μαγειρική.

 «Η πρώτη υποβολή καλλιέργειας βοείου κρέατος στην ιστορία της ΕΕ», έγινε από την Ολλανδική Mosa Meat

Η Ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Mosa Meat, υπέβαλε την πρώτη αίτηση για έγκριση καλλιεργούμενου κρέατος, στην αγορά της ΕΕ.

Το νέο μοντέλο υγιεινής διατροφής με αναδιοργάνωση του συστήματος τροφίμων

Πώς να μειώσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τη διατροφή: μια μελέτη Politecnico που δημοσιεύτηκε στο Nature.

Προσδοκίες και στόχοι των καταναλωτών για το 2025 – Μεγάλη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Purdue

Έρευνα σε 1.200 καταναλωτές έδειξε ελλείψεις τροφίμων στα ράφια των σουπερμάρκετ το 2024 σε ποσοστό 9,5%.

Το μέλι Εύβοιας πρώτη ύλη για καινοτόμο συμπλήρωμα υγείας που δημιούργησε Βρετανικό Πανεπιστήμιο

Το πρώτο του είδους του τρισδιάστατο εκτυπωμένο συμπλήρωμα υγείας, με βάση ελληνικό μέλι και κακάο που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τ. Γαϊτάνης (ΥΠΑΝ): Το 60% των ελληνικών επιχειρήσεων επενδύουν στην έρευνα και υιοθετούν καινοτόμες λύσεις

«Επιδίωξή μας η Καινοτομία να γίνει μια εθνική υπόθεση» δηλώνει ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το “νέο” ψάρι που αντικαθιστά τον σολομό – Νόστιμο, θρεπτικό και πολύ πιο φθηνό!

Το "νέο" είδος ψαριού που αντικαθιστά τον σολομό είναι νόστιμο, πλούσιο σε βιταμίνες και πολύ πιο οικονομικό.

Μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύκια στην ξηρά;

Η λύση για τη μείωση των εκπομπών.

Τα πιο viral βίντεο φαγητών στο TikTok για το 2024

Ποια βίντεο ξεχώρισαν το 2024.

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας με τις περισσότερες πωλήσεις στα σουπερμάρκετ το 2024

Οι 10 κατηγορίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που σημείωσαν εντυπωσιακές πωλήσεις το 2024.

Η Νο1 τάση στα τρόφιμα που προβλέπεται για το 2025

Η λίστα με τις πέντε καταναλωτικές τάσεις που θα καθορίσουν την αγορά τροφίμων και ποτών το 2025.

Καφέ βούτυρο: Η τάση του 2025 που θα λιώνει στο στόμα σας

Tο παλιό κόλπο των σεφ είναι τώρα στη μόδα.

Οι 10 κορυφαίες τάσεις τροφίμων και ποτών για το 2025

Η λίστα με τις 10 κορυφαίες τάσεις τροφίμων και ποτών.

Πόσο αποδέχονται οι καταναλωτές τα προϊόντα υδροπονίας και κάθετης καλλιέργειας

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις απόψεις των καταναλωτών για τα προϊόντα SFS σύμφωνα με 56 μελέτες.

Δώρα Χριστουγέννων: Σοκολάτα αντί για κρασί η νέα τάση

 Έρευνα αποκαλύπτει πώς οι καταναλωτές σκοπεύουν να απολαύσουν περισσότερο αυτές τις γιορτές.

Βιομηχανία τροφίμων: Οι 9 τάσεις για τη βελτίωση της υφής των τροφίμων

Ποια είναι τα σημεία που εστιάζουν η Tate & Lyle και η CP Kelco.

Επιστήμονες και σεφ με Michelin αποκάλυψαν ένα καινοτόμο συστατικό μυκηλίου  

Όταν η γαστρονομία συνδυάζεται με τη μικροβιολογία, τη γενετική, την αναλυτική χημεία και την αισθητηριακή ανάλυση.

Τρόφιμα φυτικής προέλευσης στην ΕΕ: Η τιμή και η γεύση παραμένουν να βασικά εμπόδια ανάπτυξης του κλάδου

Ενώ ο κλάδος των φυτικών τροφίμων στην Ευρώπη εξελίσσεται τα βασικά εμπόδια για την περαιτέρω ανάπτυξη παραμένουν η γεύση και η τιμή τους.

Έρευνα: Οι μισοί νέοι ακολουθούν διατροφικές συμβουλές που βλέπουν στα social media

Παραδοσιακοί δίαυλοι πληροφόρησης, όπως γιατροί και μηχανές αναζήτησης, έχουν μείνει πίσω στις προτιμήσεις.

Αυτή είναι η δίαιτα που «θεράπευσε» την ακμή της Victoria Beckham

Οι δερματολόγοι δεν πείθονται.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αποκαλύφθηκε μεγάλης κλίμακας απάτη στο Κυπριακό χαλλούμι ΠΟΠ

Κάτω από 5% η περιεκτικότητα σε αιγοπρόβειο γάλα - Χρησιμοποιούν εισαγόμενες σκόνες γάλακτος

Τα αγγούρια της θάλασσας μειώνουν τους όγκους καρκίνου – Συμπεράσματα πειραματικής μελέτης

Νέα επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι τα αγγούρια της θάλασσας (ολοθούριοι) μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία καρκίνου.

Ζωύφια σε αλεύρι και ζυμαρικά: Το υλικό συσκευασίας που τα περιορίζει

Πονοκέφαλος στην αλευροβιομηχανία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων είναι η ικανότητα του λασιοδέρματος, Lasioderma serricorne, να προσβάλλει συσκευασμένα τρόφιμα όπως αλεύρι σίτου, δημητριακά και ζυμαρικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο