Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
30.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Άλλη μια επίθεση λογοκρισίας της βιομηχανίας κρέατος σε εταιρεία εναλλακτικών κρέατος

Μαίνεται ο "πόλεμος" ανάμεσα στο συμβατικό και το εναλλακτικό κρέας.

Μελέτη Α.Π.Θ.: Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής φρέσκων τυριών τυρογάλακτος με τη χρήση αρωματικών φυτών

Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέδειξε πως τα βιοδραστικά συστατικά από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των φρέσκων τυριών τυρογάλακτος.

Να τους πιστέψουμε; Μπα….

Το παράδοξο και το ακραίο των επιστημονικών μελετών

Ήταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων

Πού αλλού, στην Ιαπωνία, οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων είναι γεγονός και προσφέρουν έτοιμα γεύματα εντόμων, τηγανητά, με αλάτι ή με σοκολάτα, για όλα τα γούστα.

Νέα έρευνα: Μη καταστρεπτικοί αισθητήρες για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας και της βιώσιμης γεωργίας

Οι πρόσφατες εξελίξεις των in vivo και επιφανειακών ή αερομεταφερόμενων αισθητήρων για τη διάγνωση της υγείας των φυτών θα βελτιώσουν την ανάπτυξη των καλλιεργειών και θα ελαχιστοποιήσουν τους πόρους που χρησιμοποιούνται.

Βιώσιμο οργανικό λίπασμα από αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού με χρηματοδότηση της ΕΕ

  Ο συνδυασμός οργανικών και μεταλλικών συστατικών σε ένα πατενταρισμένο λίπασμα, πληροί τις απαιτήσεις αύξησης της απόδοσης των καλλιεργειών και υποκαθιστά τα χημικά λιπάσματα

Ο FDA ολοκληρώνει την αξιολόγηση της ασφάλειας του ανθεκτικού στην ξηρασία HB4 σίτου

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της για το πατενταρισμένο σιτάρι HB4 της Bioceres Crop Solutions Corp.

Ερασιτεχνική αλιεία: Οι πρόσφατες καινοτομίες εξοπλισμού και οι επιπτώσεις τους

Η τεχνολογία που αναπτύσσεται και υιοθετείται από τον τομέα της ερασιτεχνικής αλιείας έχει οδηγήσει σε γρήγορες και δραματικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι ψαράδες αναψυχής αλληλεπιδρούν με τα ψάρια. 

Το τερμάτισαν! Κρασί από μπρόκολο και τζιν από… λαχανάκια Βρυξελλών!

Τα πιο «μισητά» λαχανικά μας ως παιδιά, έγιναν δημοφιλείς γεύσεις σε ποτά

Ήρθε καινοτόμος τεχνολογία που θα αντικαταστήσει τις πλαστικές επιστρώσεις και τις PFAS

Μια καναδική εταιρεία επιστήμης υλικών, ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μια διαδικασία που καθιστά τα χάρτινα προϊόντα ανθεκτικά στο νερό, το λίπος, το οξυγόνο και τους ατμούς, και όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει καμία επίδραση στην ανακύκλωση και τη σύνθεση.

Εφαρμογή μετρά το αποτύπωμα άνθρακα στα πιάτα των εστιατορίων!

Η βιώσιμη παραγωγή και διαχείριση τροφίμων κερδίζει έδαφος

12ος Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2022 από τον ΣΕΒΤ

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και θα πλαισιωθεί από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις

Bραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Προθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2022

LOME: Το πρώτο βόειο κρέας στον κόσμο, με μειωμένες εκπομπές μεθανίου

Το πρώτο βόειο κρέας με μειωμένο μεθάνιο στον κόσμο παρουσιάζεται με την επωνυμία LOME «Low on Methane» και πωλείται από σήμερα στη Σουηδία

Τα μπουκάλια χωρίς ετικέτα είναι το μέλλον;

Η Coca Cola κυκλοφόρησε τη σειρά Valser με ανάγλυφα το λογότυπο και τις πληροφορίες πάνω στα μπουκάλια.

Τα μικροβιώματα της ρίζας είναι το κλειδί για τη βιώσιμη γεωργία

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των τύπων ρίζας και των μικροβιακών κοινοτήτων του εδάφους μπορεί να έχει αντίκτυπο στην επιβίωση και την ανάπτυξη των φυτών.

i-mall Micro Market: Η ελληνική καινοτόμα ιδέα άνοιξε τις πύλες της, στη Νέα Σμύρνη

Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο κατάστημα λιανεμπορίου που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, μόνο με ανέπαφες συναλλαγές.

“Less but better meat”: Ο νέος όρος στη διατροφή, που κατακτά τις χώρες υψηλού εισοδήματος

Ο όρος «λιγότερο αλλά καλύτερο» είναι μια ρεαλιστική και σχετικά νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων βιωσιμότητας της κατανάλωσης και της παραγωγής κρέατος.

Θα μπορούσατε να φάτε μπέργκερ από φύκια;

Τα φύκια φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος, τόσο στο κομμάτι της εναλλακτικής διατροφής, της βιωσιμότητας, αλλά και του περιβάλλοντος.

EAU DE BACON: Άρωμα που μυρίζει… μπέικον!

Το άρωμα Wright N° 100 θα ενθουσιάσει του λάτρεις του μπέικον!

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γαλλία: Δεκαοκτώ άτομα παραπέμφθηκαν σε δίκη για συμμετοχή σε ευρωπαϊκή απάτη με κρέας αλόγου

Δεκαοκτώ άνθρωποι δικάστηκαν στη Μασσαλία της Γαλλίας, κατηγορούμενοι ότι συντόνιζαν ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εμπορίας κρέατος αλόγου, με ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση προϊόντα.

Nestle: Ένα μονοπωλιακό “παιχνίδι σκάκι” με πιόνια ακόμα και τις ίδιες τις κυβερνήσεις

Πώς η Nestle χρησιμοποιεί πρακτικές λόμπι, επεμβαίνοντας ακόμα και σε κρατικές πολιτικές κατά της παχυσαρκίας.

39χρονη vegan καταδικάστηκε για φόνο – Το μωρό της πέθανε από την πείνα καθώς έτρωγε μόνο λαχανικά

Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. 
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης