Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
36.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Άρωμα Βανίλιας: Φυσική βανιλίνη από ένα ένζυμο – Νέα επιστημονική ανακάλυψη

Ερευνητές αναπτύσσουν ένζυμο που μπορεί να μετατρέψει το φερουλικό οξύ από φυτικά απόβλητα σε βανιλίνη - την κλασική ένωση με γεύση βανίλιας.

Οι πιο υποσχόμενες πηγές πρωτεΐνης για εναλλακτικές λύσεις κρέατος

Τα αποτελέσματα έρευνας σε περίπου 1.000 καταναλωτές όσον αφορά στις εναλλακτικές λύσεις κρέατος και την αύξηση της  η πιθανότητας κατανάλωσής τους.

Λειτουργικά τρόφιμα: Εμπλουτισμός ψωμιού με σκόνη ραβέντι

Πιθανές χρήσεις της σκόνης ραβέντι, ως λειτουργικό συστατικό ψωμιού.

Από το κρέας εργαστηρίου στην… σοκολάτα εργαστηρίου!

Η κλιματική αλλαγή φέρνει στο προσκήνιο νέες λύσεις για να αντιμετωπιστεί η μείωση της παραγωγής κακάο.

Είναι γεγονός: Βγήκε στην αγορά των ΗΠΑ ο πρώτος “ψεύτικος” καφές

Η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Atomo Molecular Coffee γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που λανσάρει ένα συνθετικό προϊόν καφέ που παρασκευάζεται χωρίς οργανικούς κόκκους.

Καινοτομία: Ψωμί ολικής άλεσης που έχει τη γεύση και το χρώμα του άσπρου ψωμιού!

Επιστήμονες δημιουργούν πιο θρεπτικό και υγιεινό λευκό ψωμί.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Τι θέλουν οι καταναλωτές από τα προϊόντα με αλεύρι – Τα συστατικά “μετράνε”

Μεγάλη έρευνα σε 10.000 καταναλωτές αποκαλύπτει τις βασικές τάσεις στην αγορά αρτοσκευασμάτων.

11ο Technology Forum: Πώς «μαγειρεύουν» με καινοτομία και προσφέρουν… πεντάστερα πιάτα

Η καινοτομία απαραίτητο "συστατικό εξέλιξης των επιχειρήσεων.

Τεχνολογία στην μελισσοκομία: Από την απόρριψη στο Dragons’ Den, στην επιτυχία – Η ιστορία άνθισης μιας Αγγλικής εταιρίας μελιού

Παραγωγός μελιού δηλώνει ότι θα διπλασιάσει την ανάπτυξή του και θα δημιουργήσει πέντε νέες θέσεις εργασίας μετά την επένδυση στην αυτοματοποίηση, με την υποστήριξη του Made Smarter.

Ανθεκτική μελισσοκομία: Παρακολούθηση μελισσιών μέσω αλγόριθμων – Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Συλλογή δεδομένων όπως το βάρος της αποικίας, η θερμοκρασία και ο θόρυβος για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Πίτουρο ρυζιού: Ένας ανέλπιστος σύμμαχος ενάντια στο καρκίνο

Τα πρωτοποριακά νανοσωματίδια από πίτουρο ρυζιού υπόσχονται να γίνουν προσιτός και στοχευμένος αντικαρκινικός παράγοντας.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Αύξηση του προσδόκιμου ζωής: Μία νέα ευκαιρία για τη Βιομηχανία τροφίμων

Έκθεση της Morgan Stanley για τις νέες απαιτήσεις και ευκαιρίες που δημιουργούνται από τον γηράσκων πληθυσμό.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Η πρώτη εγκεκριμένη γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος στην ΕΕ είναι γεγονός

Η Meatable οδηγεί την αγορά εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη.

Κρασί χωρίς αλκοόλ: Ιταλός υπουργός ζητά να αφαιρεθεί η λέξη κρασί από την ετικέτα

Η λέξη «κρασί» πρέπει να αφαιρεθεί από τα αμπελοοινικά προϊόντα χωρίς αλκοόλ, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας Francesco Lollobrigida.

Καφές: Καινοτόμα συσκευή που μετράει εάν η κατανάλωση είναι ασφαλής

Η συσκευή λαμβάνει υπόψην παράγοντες και εκτός της καφεΐνης.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

ΥΠΕΝ: Από τον Οκτώβρη ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για τα μη αποσπώμενα καπάκια στους περιέκτες ποτών

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τον έλεγχο της συμμόρφωσης για τα μη αποσπώμενα καπάκια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης