Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Γίγαντες τροφίμων βλέπουν ως “ευκαιρία” για τις πωλήσεις, τα φάρμακα απώλειας βάρους τύπου Ozempic

Παρά το γεγονός πως άλλες εταιρίες ανησυχούν για την πτώση των πωλήσεων.

Καφέ με γεύση… χοιρινής μπριζόλας λανσάρει το Starbucks

Κοστίζει σχεδόν 10 δολάρια!

“Γεύμα” στο τιμόνι: Πόσο κοντά είναι το ατύχημα και τι λέει ο νόμος

Το φαγητό πίσω από το τιμόνι έχει εξελιχθεί σε μια δραστηριότητα ρουτίνας για πολλούς.

Η ΕΕ προωθεί την εντομοφαγία – Το χρηματοδοτούμενο έργο SUSINCHAIN

Προσπάθεια για αναστροφή της χαμηλής αποδοχής και εμπορευματοποίησης των βρώσιμων εντόμων.

Βοδινό ρύζι; Και όμως… Επιστήμονες ανέπτυξαν ζωικά κύτταρα μέσα σε κόκκους ρυζιού!

Υβριδικό ρύζι που περιέχει ζωικές πρωτεΐνες και λίπος και πληροί τις απαιτήσεις ασφάλειας των τροφίμων με χαμηλό κίνδυνο πρόκλησης τροφικών αλλεργιών.

Π. Καπέλης (Kapelis Packaging): “Τo βραβείο FEA επιστέγασμα της διαρκούς επένδυσης”

Ο CEO της Kapelis Packaging Παναγιώτης Καπέλης μιλάει στο Cibum για την σημαντική διάκριση της συσκευασίας Halopack, στα Food Experts Awards στο πλαίσιο της ΔΕΘ HELEXPO.

Είναι το λίπος εντόμων το νέο βούτυρο;

   Αποτελέσματα πειραματικής μελέτης Βέλγων επιστημόνων που έφτιαξαν κέικ με βούτυρο από έντομα.

Προϊόντα FMCG στην Ελλάδα: Δημοσκόπηση για τις τάσεις σε Ανώτερα στελέχη σουπερμάρκετ και προμηθευτές

Έρευνα του ΙΕΛΚΑ για τις τάσεις στελεχών λιανεμπορίου και βιομηχανίας FMCG.

Oqulus: Κιτ καλλιέργειας μικρολαχανικών από άτομα με προβλήματα όρασης από την ΑΓΣ

Με κιτ καλλιέργειας μικρολαχανικών για άτομα με οπτική αναπηρία, κατεβαίνει στον διαγωνισμό του JA Greece η «Oqulus» της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Αλκοόλ και νεολαία: Γιατί έχει μειωθεί η κατανάλωση

Οι ειδικοί καταρρίπτουν τους μύθους.

Νέες γονιδιωματικές Τεχνικές: Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της νέας πρότασης για τις NGT παρά της αντιδράσεις

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη της ΕΕ για τον τελικό νόμο.

FEEDACTIV: Καινοτόμες ιχθυοτροφές υδατοκαλλιέργειας για παραγωγή λειτουργικών προϊόντων

Το FEEDACTIV αναπτύσσει ιχθυοτροφές για εφαρμογή σε υδατοκαλλιέργειες χρησιμοποιώντας φυσικές βιοδραστικές ενώσεις που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των εκτρεφόμενων ψαριών.

Κρέας εργαστηρίου: Ανακοίνωση ορόσημο για την κατανάλωση κρέατος χαλάλ υπό προϋποθέσεις

Η επιτροπή Fatwa της Σιγκαπούρης εγκρίνει την κατανάλωση από μουσουλμάνους.

Το μέλλον των Τροφίμων – Επιστημονική Ανασκόπηση από τον καθηγητή Χ. Γαλανάκη

Επιστημονικό άρθρο που παρέχει μία ολιστική άποψη της δυναμικής τροχιάς που ξεκινά η βιομηχανία τροφίμων.

Σεφ και μάγειρες αντιδρούν στην ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές

Οι Βέλγοι μάγειρες προειδοποιούν ότι οι Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές στη γεωργία θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της υψηλής γαστρονομίας.

Πως να δημιουργήσετε Λειτουργικά Τρόφιμα για την Ελληνική αγορά

Τα λειτουργικά τρόφιμα σήμερα στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Μέλι σε σκόνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ποιες οι διαφορές σε σύγκριση με το κανονικό μέλι - Πιθανές χρήσεις.

Έλληνες ερευνητές δημιουργούν νέες ποικιλίες εσπεριδοειδών

Ερευνητές σκιαγραφούν το DNA των εσπεριδοειδών για να διασώσουν και να δημιουργήσουν ποικιλίες.

Κάνναβη σε τρόφιμα: Τι μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στην Ελληνική αγορά

Οι περιορισμοί της Ελληνικής νομοθεσίας για τη χρήση κάνναβης σε τρόφιμα - Της Άννας Λεκατσά*

Γιαούρτι εμπλουτισμένο με αυγό – Ένα καινοτόμο προϊόν ζύμωσης υψηλής θρεπτικής αξίας

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της προσθήκης αυγού στα φυσικοχημικά, ποιοτικά, ζυμωτικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά του γιαουρτιού.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης