Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Γιαούρτι εμπλουτισμένο με αυγό – Ένα καινοτόμο προϊόν ζύμωσης υψηλής θρεπτικής αξίας

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της προσθήκης αυγού στα φυσικοχημικά, ποιοτικά, ζυμωτικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά του γιαουρτιού.

Κρέας Εργαστηρίου: Επιστημονικό επίτευγμα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Το κόστος παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά με νέα κύτταρα που δημιουργήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Νέες γονιδιωματικές τεχνικές στην ΕΕ: Άκυρα όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή περιβάλλοντος και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ η πρόταση της Επιτροπής για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές.

Συνεχίζεται η μάχη για τις ετικέτες στα εναλλακτικά προϊόντα – Live score 1-1

Στο επίκεντρο η σύγχυση των καταναλωτών εάν εναλλακτικά προϊόντα φέρουν στις ετικέτες όρους όπως "μπριζόλα" ή "ψάρι".

Πως να συνδυάσετε κρασί με πατατάκια – Τι λέει σομελιέ

Σομελιέ προτείνει 7 συνδυασμούς για λευκά, κόκκινα και αφρώδη κρασιά.

Η πορεία της πατάτας στη διατροφή από το 1940: Από τη φρέσκια στη πλήρως επεξεργασμένη

Αλλαγές στο διατροφικό σκηνικό από το 1990- Άνοδος των επεξεργασμένων τροφίμων.

Και η Αριζόνα στην ομάδα των περιοχών που απαγορεύουν το καλλιεργούμενο κρέας

Η Αριζόνα ακολουθεί τα βήματα της Ιταλίας της Γαλλίας και της Φλόριντα.

Κρασί: Πλατφόρμα βοηθάει στην επιλογή με βάση το προσωπικό γούστο

Το εργαλείο που αντικαθιστά τους σομελιέ και αναπτύχθηκε από Δανούς επιστήμονες.

Εσείς θα τρώγατε μπιφτέκι κουνουπιών;

Ορισμένοι στην Αφρική το τρώνε!

Τυροκομία: Τα τυριά που… “ακούνε” μουσική είναι πιο γευστικά!

Ροκ, ατμοσφαιρικό και funky τυρί! Η μουσική αλλάζει τον τρόπο ζύμωσης στα τυροκομικά προϊόντα.

Τελικά είναι το τσάι Κομπούχα (Kombucha) καλό την υγεία;

Τα έως τώρα δεδομένα σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους από την κατανάλωση του πολυδιαφημιζόμενου τσαγιού Κομπούχα.

Εσείς πως προτιμάτε το κολλαγόνο σας;

Επιστημονική μελέτη αναλύει την αντίληψη των καταναλωτών για το κολλαγόνο από διαφορετικές πηγές.

Το πρώτο χέλι τρισδιάστατης εκτύπωσης στον κόσμο

Το πρώτο εναλλακτικό θαλασσινό του 2024.

Αντικατάσταση του βουτύρου με τυρί κρέμα σε συνταγές – Η νέα τάση

Η νέα τάση οδηγεί στην άνοδο της παγκόσμιας αγορά μαλακού τυριού.

Επιτυχία του ΑΠΘ: Τηγανίζει πατάτες στο… διάστημα! Διάκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

 Οι διαστημικές τηγανητές πατάτες του ΑΠΘ προβάλλονται στην ανασκόπηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

2024: Ανακαλύψτε το Soul Food σας με Βάση το Ζώδιο σας

Οι προβλέψεις του Τεχνολόγου Τροφίμων και ερασιτέχνη αστρολόγου Astra Eneka*

Πρωτοπορία από ελληνικό σουπερμάρκετ: Κάθετη καλλιέργεια λαχανικών μέσα σε κατάστημα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σουπερμάρκετ διαθέτει "αγρόκτημα" μέσα σε κατάστημα

Ποιες και γιατί τρώνε τον πλακούντα μετά τη γέννα… ψητό, στον ατμό, τηγανητό ακόμα και σε Tacos!

Η δημοφιλία της "πλακουντοφαγίας": Κανιβαλισμός, μόδα, φάρμακο ή superfood;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης